fbpx

ERP pakketselectie: zo pakt u dat aan!

Handig stappenplan

Hebt u ervoor gekozen met ERP aan de slag te gaan? Dan staat u nu voor de keuze voor een specifiek ERP systeem. Hoe pakt u deze ERP pakketselectie aan? Met dit handige stappenplan komt u vanzelf uit bij het pakket dat het best bij u en uw bedrijf past.

Eerst wat duiding

Wat is ERP precies?

Binnen uw organisatie heeft u te maken met verschillende bedrijfsprocessen, zoals verkoop, facturering, administratie, HRM en productie. Een ERP-systeem verbindt al deze bedrijfsprocessen met elkaar en stemt alles perfect op elkaar af. U vergroot zo uw productiviteit en uw efficiëntie.

ERP pakketselectie

Welke pakketten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende ERP-systemen, met allemaal zo hun sterke punten en uniek eigenschappen. Enkele bekende systemen zijn: Exact Online, SAP, Microsoft, Odoo en Oracle. Sommige pakketten zijn aantrekkelijk voor grote bedrijven, andere worden juist veel door kleine en middelgrote bedrijven gebruikt. Sommige pakketten zijn heel algemeen, andere hebben modules voor specifieke branches. Ook de prijs kan sterk verschillen.

Installeren of in de cloud?

Voorheen was er geen keuze: als u ERP wilde gebruiken, moest u zelf een pakket (laten) installeren. Maar tegenwoordig kunt er ook voor kiezen om de software in de cloud te laten draaien. U sluit dan een abonnement af voor het aantal gebruikers naar keuze. Het voordeel is dat u de software helemaal ‘on demand’ kunt inzetten, dus alleen die modules die u daadwerkelijk nodig heeft. Er is geen grote investering nodig en u kunt het pakket gemakkelijk aanpassen als uw organisatie groeit.

Stap 1: uw doelstellingen

Voordat u gaat kijken naar verschillende pakketten, is het goed om eerst te kijken naar uw organisatie. Want wat wilt u eigenlijk bereiken met het ERP-pakket? Betrek hier niet alleen uw ICT’ers bij, maar ook eindgebruikers en managers. Denk samen na over waar uw organisatie nu staat, waar u naartoe wilt en wat er nodig is om daar te komen.

Stap 2: uw medewerkers

Vervolgens is het belangrijk om uw medewerkers ‘aan boord’ te krijgen. De installatie van een ERP systeem zal hun dagelijkse werk gaan beïnvloeden. Leg daarom goed uit wat ERP doet en hoe jullie als organisatie ervan zullen profiteren. Hopelijk zien uw medewerkers in dat hun werk er alleen maar gemakkelijker en leuker van wordt!

In zee met expert

Brainstormen over doelstellingen, uw medewerkers bijpraten over ERP: het zijn dingen die u niet dagelijks doet. Kunt u hier wel wat ondersteuning bij gebruiken? Betrek er dan vanaf het allereerste begin een externe ERP-consultant van ERP specialist APPelit bij. Deze begeleidt u van begin tot eind bij de keuze voor het juiste ERP pakket en de ontwikkeling van uw software op maat.

Stap 3: de ontwikkeling

Na een gedegen voorbereiding, gaat APPelit aan de slag met de ontwikkeling van uw ERP pakket. Bij elk project hanteren wij een duidelijk ontwikkelplan. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U kunt dus gedurende het hele project bijsturen als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering gaat in fasen, waarbij u na elke fase de kans krijgt om het systeem uitgebreid te testen. Zo weten we zeker dat u straks al uw doelen behaalt!

Stap 4: ingebruikname en nazorg

Na oplevering van uw ERP pakket, kunnen uw medewerkers ermee aan de slag. APPelit laat ze hierbij niet spartelen, maar verzorgt graag een uitgebreide training. Onze helpdesk staat bovendien 24/7 klaar om vragen of problemen op te lossen.

Erp laten maken

Op weg naar succesvolle ERP pakketselectie?

Zet nu de eerste stap!

Kunt u wel wat hulp of advies gebruiken bij uw ERP pakketselectie? Wij komen graag bij u langs voor een oriënterend gesprek. Zet nu de eerste stap en laat uw gegevens hier achter! Dan zien we elkaar snel.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten