fbpx

ERP bouwen? Check de 7 tips voor succes

Zo slaagt u altijd

Denkt u eraan uw eigen ERP te bouwen? Goed idee! Zo laat u de software helemaal aansluiten op de behoeften van uw organisatie. Ook gebruikt u dan nog maar 1 pakket met alle programma’s die u nodig hebt. Lekker overzichtelijk dus. Maar een ERP bouwen is een hele klus. Check daarom deze 7 tips voor succes.

De 7 tips voor succes

Alle ingrediënten op ‘n rij

Dit zijn de gouden tips:

 1. Bereken de totale eigendomskosten
 2. Zorg voor draagvlak bij het management
 3. Brainstorm met een gelegenheidsteam
 4. Maak een duidelijk stappenplan
 5. Bouw 1 module tegelijk
 6. Investeer in training
 7. Kies uw partner zorgvuldig

Hieronder leest u alle ins en outs van elke tip.

ERP bouwen

Tips uitgediept

Tip 1: Bereken de totale eigendomskosten

Een ERP bouwen is een langetermijnproject. Niet alleen de ontwikkeling kost geld. Als uw systeem eenmaal draait, hebt u ook kosten. Denk aan training van uw personeel, onderhoud en technische ondersteuning. Denkt u dat uw bedrijf in de toekomst flink gaat groeien? Dan gaan de kosten voor uw ERP waarschijnlijk ook omhoog. Want hoe meer gebruikers, hoe krachtiger uw systeem moet zijn.

Tip 2: Zorg voor draagvlak bij het management

Mensen vinden verandering van nature moeilijk. Uw personeel moet straks een heel ander systeem gaan gebruiken. De kans bestaat dat niet iedereen staat te springen van enthousiasme. Draagvlak bij het management is daarom heel belangrijk. Zij moeten het veranderproces immers in goede banen leiden. En mensen motiveren.

Tip 3: Brainstorm met een gelegenheidsteam

Een goed systeem begint met een goede voorbereiding. Vorm daarom een team met toekomstige gebruikers (praktijk), management (visie) en IT’ers (technische kant). Laat ze samen brainstormen over welke functies allemaal in het systeem moeten zitten. Zo weet u zeker dat het straks doet wat u wilt. Ook hebt u dan meteen een team van mensen die hun collega’s enthousiast kunnen maken (zie ook tip 2).

Tip 4: Maak een duidelijk stappenplan

Wanneer u een ERP bouwt, hebt u een strategie nodig voor de ontwikkeling en de uitrol. Maak daarom een duidelijk stappenplan. Dit vergemakkelijkt bovendien uw verandermanagement. Want mensen weten nu eenmaal graag waar ze aan toe zijn. Bovendien springt u dan beter in op potentiële problemen.

Tip 5: Bouw 1 module tegelijk

Een ERP bouwen doet u het best in fasen. Werk daarom aan 1 module tegelijk. Zo houdt u alles lekker overzichtelijk. En stuurt u waar nodig snel bij. Module klaar? Dan laat u deze door uw gebruikers en techneuten testen op problemen en kwaliteit. Daarna gaat u verder met de volgende. Uw gelegenheidsteam bepaalt in welke volgorde de modules worden ontwikkeld.

Tip 6: Investeer in training

U wilt natuurlijk zo veel mogelijk voordeel halen uit uw nieuwe ERP systeem. Zorg daarom voor een goede training van uw mensen. Zo vinden ze snel hun weg in het nieuwe systeem en krijgen ze alle functies onder de knie. Laat ze vooral zien hoe het hun werk makkelijker maakt. Dan worden ze vanzelf enthousiast!

Tip 7: Kies uw partner zorgvuldig

Kies een partner die u helpt met alle voorgaande tips. Vraag dus naar een duidelijk kostenplaatje, ook voor de periode ná de ontwikkelingsfase. Informeer of ze willen samenwerken met uw gelegenheidsteam. Kijk of ze een bewezen succesaanpak hebben met een gefaseerde oplevering. En last but not least: check of ze training bieden.

ERP laten ontwikkelen

Expert nodig om uw eigen ERP te bouwen?

APPelit is uw ideale ERP partner

APPelit is uw strategische partner voor de bouw van uw eigen ERP. U krijgt van ons gegarandeerd een systeem dat werkt zoals u dat wilt. Check bijvoorbeeld onze portfolio. Hier ziet u welke software op maat we al maakten. Maak daarna vrijblijvend kennis met ons en onze werkwijze. Als u daarom hieronder uw gegevens achterlaat, nemen we binnen 1 dag contact met u op. Krijgt u ook meteen een gratis workshop van ons. Hierin ontdekt u hoe een ERP bouwen het succes van uw bedrijf vergroot.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader