fbpx

ERP bouwen? Check de 7 tips voor succes

Zo slaagt u altijd

Denkt u eraan uw eigen ERP te bouwen? Goed idee! Zo laat u de software helemaal aansluiten op de behoeften van uw organisatie. Ook gebruikt u dan nog maar 1 pakket met alle programma’s die u nodig hebt. Lekker overzichtelijk dus. Maar een ERP bouwen is een hele klus. Check daarom deze 7 tips voor succes.

De 7 tips voor succes

Alle ingrediënten op ‘n rij

Dit zijn de gouden tips:

 1. Bereken de totale eigendomskosten
 2. Zorg voor draagvlak bij het management
 3. Brainstorm met een gelegenheidsteam
 4. Maak een duidelijk stappenplan
 5. Bouw 1 module tegelijk
 6. Investeer in training
 7. Kies uw partner zorgvuldig

Hieronder leest u alle ins en outs van elke tip.

ERP bouwen

Tips uitgediept

Tip 1: Bereken de totale eigendomskosten

Een ERP bouwen is een langetermijnproject. Niet alleen de ontwikkeling kost geld. Als uw systeem eenmaal draait, hebt u ook kosten. Denk aan training van uw personeel, onderhoud en technische ondersteuning. Denkt u dat uw bedrijf in de toekomst flink gaat groeien? Dan gaan de kosten voor uw ERP waarschijnlijk ook omhoog. Want hoe meer gebruikers, hoe krachtiger uw systeem moet zijn.

Tip 2: Zorg voor draagvlak bij het management

Mensen vinden verandering van nature moeilijk. Uw personeel moet straks een heel ander systeem gaan gebruiken. De kans bestaat dat niet iedereen staat te springen van enthousiasme. Draagvlak bij het management is daarom heel belangrijk. Zij moeten het veranderproces immers in goede banen leiden. En mensen motiveren.

Tip 3: Brainstorm met een gelegenheidsteam

Een goed systeem begint met een goede voorbereiding. Vorm daarom een team met toekomstige gebruikers (praktijk), management (visie) en IT’ers (technische kant). Laat ze samen brainstormen over welke functies allemaal in het systeem moeten zitten. Zo weet u zeker dat het straks doet wat u wilt. Ook hebt u dan meteen een team van mensen die hun collega’s enthousiast kunnen maken (zie ook tip 2).

Tip 4: Maak een duidelijk stappenplan

Wanneer u een ERP bouwt, hebt u een strategie nodig voor de ontwikkeling en de uitrol. Maak daarom een duidelijk stappenplan. Dit vergemakkelijkt bovendien uw verandermanagement. Want mensen weten nu eenmaal graag waar ze aan toe zijn. Bovendien springt u dan beter in op potentiële problemen.

Tip 5: Bouw 1 module tegelijk

Een ERP bouwen doet u het best in fasen. Werk daarom aan 1 module tegelijk. Zo houdt u alles lekker overzichtelijk. En stuurt u waar nodig snel bij. Module klaar? Dan laat u deze door uw gebruikers en techneuten testen op problemen en kwaliteit. Daarna gaat u verder met de volgende. Uw gelegenheidsteam bepaalt in welke volgorde de modules worden ontwikkeld.

Tip 6: Investeer in training

U wilt natuurlijk zo veel mogelijk voordeel halen uit uw nieuwe ERP systeem. Zorg daarom voor een goede training van uw mensen. Zo vinden ze snel hun weg in het nieuwe systeem en krijgen ze alle functies onder de knie. Laat ze vooral zien hoe het hun werk makkelijker maakt. Dan worden ze vanzelf enthousiast!

Tip 7: Kies uw partner zorgvuldig

Kies een partner die u helpt met alle voorgaande tips. Vraag dus naar een duidelijk kostenplaatje, ook voor de periode ná de ontwikkelingsfase. Informeer of ze willen samenwerken met uw gelegenheidsteam. Kijk of ze een bewezen succesaanpak hebben met een gefaseerde oplevering. En last but not least: check of ze training bieden.

ERP laten ontwikkelen

Expert nodig om uw eigen ERP te bouwen?

APPelit is uw ideale ERP partner

APPelit is uw strategische partner voor de bouw van uw eigen ERP. U krijgt van ons gegarandeerd een systeem dat werkt zoals u dat wilt. Check bijvoorbeeld onze portfolio. Hier ziet u welke software op maat we al maakten. Maak daarna vrijblijvend kennis met ons en onze werkwijze. Als u daarom hieronder uw gegevens achterlaat, nemen we binnen 1 dag contact met u op. Krijgt u ook meteen een gratis workshop van ons. Hierin ontdekt u hoe een ERP bouwen het succes van uw bedrijf vergroot.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten