fbpx

ERP bouwen? Check de 7 tips voor succes

Zo slaagt u altijd

Denkt u eraan uw eigen ERP te bouwen? Goed idee! Zo laat u de software helemaal aansluiten op de behoeften van uw organisatie. Ook gebruikt u dan nog maar 1 pakket met alle programma’s die u nodig hebt. Lekker overzichtelijk dus. Maar een ERP bouwen is een hele klus. Check daarom deze 7 tips voor succes.

De 7 tips voor succes

Alle ingrediënten op ‘n rij

Dit zijn de gouden tips:

 1. Bereken de totale eigendomskosten
 2. Zorg voor draagvlak bij het management
 3. Brainstorm met een gelegenheidsteam
 4. Maak een duidelijk stappenplan
 5. Bouw 1 module tegelijk
 6. Investeer in training
 7. Kies uw partner zorgvuldig

Hieronder leest u alle ins en outs van elke tip.

ERP bouwen

Tips uitgediept

Tip 1: Bereken de totale eigendomskosten

Een ERP bouwen is een langetermijnproject. Niet alleen de ontwikkeling kost geld. Als uw systeem eenmaal draait, hebt u ook kosten. Denk aan training van uw personeel, onderhoud en technische ondersteuning. Denkt u dat uw bedrijf in de toekomst flink gaat groeien? Dan gaan de kosten voor uw ERP waarschijnlijk ook omhoog. Want hoe meer gebruikers, hoe krachtiger uw systeem moet zijn.

Tip 2: Zorg voor draagvlak bij het management

Mensen vinden verandering van nature moeilijk. Uw personeel moet straks een heel ander systeem gaan gebruiken. De kans bestaat dat niet iedereen staat te springen van enthousiasme. Draagvlak bij het management is daarom heel belangrijk. Zij moeten het veranderproces immers in goede banen leiden. En mensen motiveren.

Tip 3: Brainstorm met een gelegenheidsteam

Een goed systeem begint met een goede voorbereiding. Vorm daarom een team met toekomstige gebruikers (praktijk), management (visie) en IT’ers (technische kant). Laat ze samen brainstormen over welke functies allemaal in het systeem moeten zitten. Zo weet u zeker dat het straks doet wat u wilt. Ook hebt u dan meteen een team van mensen die hun collega’s enthousiast kunnen maken (zie ook tip 2).

Tip 4: Maak een duidelijk stappenplan

Wanneer u een ERP bouwt, hebt u een strategie nodig voor de ontwikkeling en de uitrol. Maak daarom een duidelijk stappenplan. Dit vergemakkelijkt bovendien uw verandermanagement. Want mensen weten nu eenmaal graag waar ze aan toe zijn. Bovendien springt u dan beter in op potentiële problemen.

Tip 5: Bouw 1 module tegelijk

Een ERP bouwen doet u het best in fasen. Werk daarom aan 1 module tegelijk. Zo houdt u alles lekker overzichtelijk. En stuurt u waar nodig snel bij. Module klaar? Dan laat u deze door uw gebruikers en techneuten testen op problemen en kwaliteit. Daarna gaat u verder met de volgende. Uw gelegenheidsteam bepaalt in welke volgorde de modules worden ontwikkeld.

Tip 6: Investeer in training

U wilt natuurlijk zo veel mogelijk voordeel halen uit uw nieuwe ERP systeem. Zorg daarom voor een goede training van uw mensen. Zo vinden ze snel hun weg in het nieuwe systeem en krijgen ze alle functies onder de knie. Laat ze vooral zien hoe het hun werk makkelijker maakt. Dan worden ze vanzelf enthousiast!

Tip 7: Kies uw partner zorgvuldig

Kies een partner die u helpt met alle voorgaande tips. Vraag dus naar een duidelijk kostenplaatje, ook voor de periode ná de ontwikkelingsfase. Informeer of ze willen samenwerken met uw gelegenheidsteam. Kijk of ze een bewezen succesaanpak hebben met een gefaseerde oplevering. En last but not least: check of ze training bieden.

ERP laten ontwikkelen

Expert nodig om uw eigen ERP te bouwen?

APPelit is uw ideale ERP partner

APPelit is uw strategische partner voor de bouw van uw eigen ERP. U krijgt van ons gegarandeerd een systeem dat werkt zoals u dat wilt. Check bijvoorbeeld onze portfolio. Hier ziet u welke software op maat we al maakten. Maak daarna vrijblijvend kennis met ons en onze werkwijze. Als u daarom hieronder uw gegevens achterlaat, nemen we binnen 1 dag contact met u op. Krijgt u ook meteen een gratis workshop van ons. Hierin ontdekt u hoe een ERP bouwen het succes van uw bedrijf vergroot.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten