fbpx

ERP bouwen? Check de 7 tips voor succes

Zo slaagt u altijd

Denkt u eraan uw eigen ERP te bouwen? Goed idee! Zo laat u de software helemaal aansluiten op de behoeften van uw organisatie. Ook gebruikt u dan nog maar 1 pakket met alle programma’s die u nodig hebt. Lekker overzichtelijk dus. Maar een ERP bouwen is een hele klus. Check daarom deze 7 tips voor succes.

De 7 tips voor succes

Alle ingrediënten op ‘n rij

Dit zijn de gouden tips:

 1. Bereken de totale eigendomskosten
 2. Zorg voor draagvlak bij het management
 3. Brainstorm met een gelegenheidsteam
 4. Maak een duidelijk stappenplan
 5. Bouw 1 module tegelijk
 6. Investeer in training
 7. Kies uw partner zorgvuldig

Hieronder leest u alle ins en outs van elke tip.

ERP bouwen

Tips uitgediept

Tip 1: Bereken de totale eigendomskosten

Een ERP bouwen is een langetermijnproject. Niet alleen de ontwikkeling kost geld. Als uw systeem eenmaal draait, hebt u ook kosten. Denk aan training van uw personeel, onderhoud en technische ondersteuning. Denkt u dat uw bedrijf in de toekomst flink gaat groeien? Dan gaan de kosten voor uw ERP waarschijnlijk ook omhoog. Want hoe meer gebruikers, hoe krachtiger uw systeem moet zijn.

Tip 2: Zorg voor draagvlak bij het management

Mensen vinden verandering van nature moeilijk. Uw personeel moet straks een heel ander systeem gaan gebruiken. De kans bestaat dat niet iedereen staat te springen van enthousiasme. Draagvlak bij het management is daarom heel belangrijk. Zij moeten het veranderproces immers in goede banen leiden. En mensen motiveren.

Tip 3: Brainstorm met een gelegenheidsteam

Een goed systeem begint met een goede voorbereiding. Vorm daarom een team met toekomstige gebruikers (praktijk), management (visie) en IT’ers (technische kant). Laat ze samen brainstormen over welke functies allemaal in het systeem moeten zitten. Zo weet u zeker dat het straks doet wat u wilt. Ook hebt u dan meteen een team van mensen die hun collega’s enthousiast kunnen maken (zie ook tip 2).

Tip 4: Maak een duidelijk stappenplan

Wanneer u een ERP bouwt, hebt u een strategie nodig voor de ontwikkeling en de uitrol. Maak daarom een duidelijk stappenplan. Dit vergemakkelijkt bovendien uw verandermanagement. Want mensen weten nu eenmaal graag waar ze aan toe zijn. Bovendien springt u dan beter in op potentiële problemen.

Tip 5: Bouw 1 module tegelijk

Een ERP bouwen doet u het best in fasen. Werk daarom aan 1 module tegelijk. Zo houdt u alles lekker overzichtelijk. En stuurt u waar nodig snel bij. Module klaar? Dan laat u deze door uw gebruikers en techneuten testen op problemen en kwaliteit. Daarna gaat u verder met de volgende. Uw gelegenheidsteam bepaalt in welke volgorde de modules worden ontwikkeld.

Tip 6: Investeer in training

U wilt natuurlijk zo veel mogelijk voordeel halen uit uw nieuwe ERP systeem. Zorg daarom voor een goede training van uw mensen. Zo vinden ze snel hun weg in het nieuwe systeem en krijgen ze alle functies onder de knie. Laat ze vooral zien hoe het hun werk makkelijker maakt. Dan worden ze vanzelf enthousiast!

Tip 7: Kies uw partner zorgvuldig

Kies een partner die u helpt met alle voorgaande tips. Vraag dus naar een duidelijk kostenplaatje, ook voor de periode ná de ontwikkelingsfase. Informeer of ze willen samenwerken met uw gelegenheidsteam. Kijk of ze een bewezen succesaanpak hebben met een gefaseerde oplevering. En last but not least: check of ze training bieden.

ERP laten ontwikkelen

Expert nodig om uw eigen ERP te bouwen?

APPelit is uw ideale ERP partner

APPelit is uw strategische partner voor de bouw van uw eigen ERP. U krijgt van ons gegarandeerd een systeem dat werkt zoals u dat wilt. Check bijvoorbeeld onze portfolio. Hier ziet u welke software op maat we al maakten. Maak daarna vrijblijvend kennis met ons en onze werkwijze. Als u daarom hieronder uw gegevens achterlaat, nemen we binnen 1 dag contact met u op. Krijgt u ook meteen een gratis workshop van ons. Hierin ontdekt u hoe een ERP bouwen het succes van uw bedrijf vergroot.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten