fbpx

ERP: backoffice verbeteren gaat zó wel heel makkelijk

Ontdek hier hoe u het laat werken

Met ERP (Enterprise Resource Planning) stroomlijnt u alle processen binnen uw bedrijf. Alle gegevens vanuit administratie, logistiek, financiën, voorraadbeheer en productieplanning staan bij elkaar in één systeem. De afdeling die het meest profiteert van ERP? De backoffice! Waarom dat precies is, en hoe u dan slim een ERP laat ontwikkelen, ontdekt u hier.

ERP – de voordelen

’n Totaaloverzicht

ERP geeft u een totaaloverzicht van de middelen die binnen uw bedrijf beschikbaar zijn en laat u die middelen optimaal inzetten. De voordelen van ERP op een rijtje:

 • allerlei programma’s in 1 systeem geeft u overzicht
 • allerlei programma’s en data in 1 systeem bespaart u tijd
 • combinatie van data laat u verbanden en gevolgen zien
 • ERP op maat laat extra kansen zien
 • slimmer sturen op cijfers
ERP backoffice

Oplossing op maat

ERP kent naast bovenstaande voordelen nog veel meer pluspunten. Het stelt u bijvoorbeeld in staat om papierloos te werken. En om remote te werken, wanneer u kiest voor ERP on demand. Met ERP gaat u dus mee met uw tijd. Bovendien kunt u zelf kiezen welke gegevens u in uw ERP wilt opnemen. Denk aan: ordergegevens, voorraadgegevens, prijzen, klantzaken en productie-informatie. De gewenste modules vormen uw ERP oplossing op maat. 

Voordelen voor de backoffice

Vooral de backoffice profiteert van ERP. Allerlei interne gegevens komen immers samen op één plek. Dat maakt taken als het bijhouden van de voorraden, het opstellen van contracten en facturen, het bijhouden van de website, het bijhouden van klantgegevens en het maken van de productieplanning een stuk eenvoudiger.

‘Hardlopers zijn doodlopers’

Veel bedrijven gaan te snel aan de slag met de ontwikkelfase van ERP. Maar wil je ERP succesvol toepassen, dan is een goede voorbereiding heel belangrijk. Leg dus eerst een goede basis. Inventariseer welke processen u wilt automatiseren of gekoppeld wilt hebben.

Sta hiervoor stil bij de volgende vragen: waar staat uw organisatie? En waar wil de organisatie naartoe? Tot slot: wat is hiervoor nodig? APPelit, strategische partner in ERP, helpt u graag om dit helder te krijgen.

Zo laten wij het succesvol voor u werken

Met onze werkwijze onderscheiden wij ons als strategisch partner op drie belangrijke punten van ERP-leveranciers:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. Wij ontwikkelen altijd een ERP op maat, zodat we zeker weten dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 3. Wij leveren onze software in fases op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.

In fasen

Een ERP project is vaak omvangrijk. Daarom bouwen wij altijd in fasen. Door te werken aan één module tegelijk, houden we het lekker overzichtelijk. Is de module klaar? Dan kunt u deze door uw gebruikers en techneuten uitgebreid laten testen op problemen en kwaliteit. Daarna gaan we verder met de volgende module. U kunt daarbij zelf aangeven welke module(s) de meeste prioriteit hebben.

Nazorg

Daarnaast besteden wij veel tijd aan nazorg. Het succes van ERP is immers grotendeels afhankelijk van de mensen die ermee werken. Wij verzorgen daarom graag trainingen voor uw backoffice-medewerkers. Zo weet u zeker dat u alle mogelijkheden benut en uw investering snel terugverdient. Onze hulplijn is bovendien 24/7 bereikbaar voor het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen.

ERP op maat laten bouwen

Ontdekken hoe ERP uw backoffice helpt?

We vertellen u er graag alles over!

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn van ERP voor uw backoffice? We vertellen u graag meer! Dit doen we bij voorkeur in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Uiteraard zit u na zo’n eerste gesprek nog nergens aan vast. Sterker nog, u zult merken dat we graag tijd in u investeren, bijvoorbeeld door u (geheel vrijblijvend) een gratis workshop aan te bieden. Laat u hieronder even uw gegevens achter? Dan nemen we contact met u op.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten