fbpx

ERP: backoffice verbeteren gaat zó wel heel makkelijk

Ontdek hier hoe u het laat werken

Met ERP (Enterprise Resource Planning) stroomlijnt u alle processen binnen uw bedrijf. Alle gegevens vanuit administratie, logistiek, financiën, voorraadbeheer en productieplanning staan bij elkaar in één systeem. De afdeling die het meest profiteert van ERP? De backoffice! Waarom dat precies is, en hoe u dan slim een ERP laat ontwikkelen, ontdekt u hier.

ERP – de voordelen

’n Totaaloverzicht

ERP geeft u een totaaloverzicht van de middelen die binnen uw bedrijf beschikbaar zijn en laat u die middelen optimaal inzetten. De voordelen van ERP op een rijtje:

 • allerlei programma’s in 1 systeem geeft u overzicht
 • allerlei programma’s en data in 1 systeem bespaart u tijd
 • combinatie van data laat u verbanden en gevolgen zien
 • ERP op maat laat extra kansen zien
 • slimmer sturen op cijfers
ERP backoffice

Oplossing op maat

ERP kent naast bovenstaande voordelen nog veel meer pluspunten. Het stelt u bijvoorbeeld in staat om papierloos te werken. En om remote te werken, wanneer u kiest voor ERP on demand. Met ERP gaat u dus mee met uw tijd. Bovendien kunt u zelf kiezen welke gegevens u in uw ERP wilt opnemen. Denk aan: ordergegevens, voorraadgegevens, prijzen, klantzaken en productie-informatie. De gewenste modules vormen uw ERP oplossing op maat. 

Voordelen voor de backoffice

Vooral de backoffice profiteert van ERP. Allerlei interne gegevens komen immers samen op één plek. Dat maakt taken als het bijhouden van de voorraden, het opstellen van contracten en facturen, het bijhouden van de website, het bijhouden van klantgegevens en het maken van de productieplanning een stuk eenvoudiger.

‘Hardlopers zijn doodlopers’

Veel bedrijven gaan te snel aan de slag met de ontwikkelfase van ERP. Maar wil je ERP succesvol toepassen, dan is een goede voorbereiding heel belangrijk. Leg dus eerst een goede basis. Inventariseer welke processen u wilt automatiseren of gekoppeld wilt hebben.

Sta hiervoor stil bij de volgende vragen: waar staat uw organisatie? En waar wil de organisatie naartoe? Tot slot: wat is hiervoor nodig? APPelit, strategische partner in ERP, helpt u graag om dit helder te krijgen.

Zo laten wij het succesvol voor u werken

Met onze werkwijze onderscheiden wij ons als strategisch partner op drie belangrijke punten van ERP-leveranciers:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. Wij ontwikkelen altijd een ERP op maat, zodat we zeker weten dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 3. Wij leveren onze software in fases op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.

In fasen

Een ERP project is vaak omvangrijk. Daarom bouwen wij altijd in fasen. Door te werken aan één module tegelijk, houden we het lekker overzichtelijk. Is de module klaar? Dan kunt u deze door uw gebruikers en techneuten uitgebreid laten testen op problemen en kwaliteit. Daarna gaan we verder met de volgende module. U kunt daarbij zelf aangeven welke module(s) de meeste prioriteit hebben.

Nazorg

Daarnaast besteden wij veel tijd aan nazorg. Het succes van ERP is immers grotendeels afhankelijk van de mensen die ermee werken. Wij verzorgen daarom graag trainingen voor uw backoffice-medewerkers. Zo weet u zeker dat u alle mogelijkheden benut en uw investering snel terugverdient. Onze hulplijn is bovendien 24/7 bereikbaar voor het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen.

ERP op maat laten bouwen

Ontdekken hoe ERP uw backoffice helpt?

We vertellen u er graag alles over!

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn van ERP voor uw backoffice? We vertellen u graag meer! Dit doen we bij voorkeur in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Uiteraard zit u na zo’n eerste gesprek nog nergens aan vast. Sterker nog, u zult merken dat we graag tijd in u investeren, bijvoorbeeld door u (geheel vrijblijvend) een gratis workshop aan te bieden. Laat u hieronder even uw gegevens achter? Dan nemen we contact met u op.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 115 recensies
  beoordeel ons op
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten