fbpx

E-learning op maat laten bouwen? In 5 stappen naar succes

In 5 stappen naar succes

Denkt u erover om een game app te bouwen? Slim! Want dan weet u vast al dat game apps veel zakelijke voordelen bieden. Wellicht heeft u ICT’ers in dienst die zo’n game app kunnen bouwen. Of wilt u het liever uitbesteden aan een expert? Met deze tips hakt u de knoop door!

Een succesvolle e-learning in 5 stappen

Zo werkt ‘t!

E-learning app software laten maken is een hele klus. Dus wilt u zeker weten dat u het goed aanpakt. Let er daarom op dat u de volgende stappen doorloopt. Dan bent u al een heel eind op weg naar succes.

 1. Definieer uw doelen en beperkingen
 2. Denk na over uw bedrijfscultuur
 3. Inventariseer aan welke kennis uw organisatie behoefte heeft
 4. Ga aan de slag met uw content
 5. Laat uw e-learning ontwikkelen en testen

Lees verder om erachter te komen waarom deze stappen zo belangrijk zijn.

e-learning op maat laten bouwen

Alle stappen op een rij

Stap 1 t/m 3: een solide basis

Een succesvolle e-learning op maat staat of valt met een goede voorbereiding. Denk dus goed na over uw doelen. Wat wilt u precies bereiken met uw e-learning? En waarom? Even belangrijk als uw doelen zijn uw beperkingen. Wat is bijvoorbeeld uw budget? Hoeveel tijd hebt u? Denk ook na over uw bedrijfscultuur. U wilt natuurlijk dat de oplossing past bij de mensen die de online training gaan volgen. En ook bij uw organisatie als geheel – ofwel: dat uw missie en visie goed naar voren komen.

Wie moet wat weten?

Neem ook de tijd om te inventariseren wat de kennisbehoefte van uw organisatie is. Welke mensen hebben bijscholing nodig? Zijn het uw partners, medewerkers, klanten of eindgebruikers? En wat wilt u ze dan precies leren?

Stap 4: van droge content naar leuk leren

Nu bent u op het punt van de contentontwikkeling gekomen. Denk na over de onderwerpen die u aan bod wilt laten komen. Praat met experts en laat het benodigde materiaal ontwikkelen. Uiteraard houdt u hierbij rekening met de al aanwezige kennis. Het grote voordeel van online leren is dat u allerlei elementen kunt gebruiken. Dus droge tekst en vooral ook:

 • infographics, video’s en animaties
 • geluidseffecten en muziek
 • interactie met de deelnemers
 • beoordeling en feedback op maat

Op die manier maakt u leren een stuk leuker. En dit zorgt er weer voor dat de geleerde stof veel beter blijft hangen. Een win-winsituatie dus.

Stap 5: ontwikkelen en testen

Samen met uw developer werkt u aan de trainingsopzet. Vervolgens gaat deze aan de slag met de ontwikkeling. Bij voorkeur krijgt u uw e-learning daarna stapsgewijs aangeleverd. Bijvoorbeeld steeds een module. Dan kunt u gaan testen. Ziet u iets dat u niet bevalt? Dan stuurt u zo nog makkelijk bij.

Dit is waarom deze stap uw succes maakt of breekt

Onderschat het belang van testen niet. Want zo’n twe derde van de ICT-projecten mislukt. Een van de grootste oorzaken? Gebrek aan communicatie. En dat, terwijl dit eenvoudig valt te voorkomen als uw ontwikkelpartner regelmatig contact met u heeft. En door voor een stapsgewijze ontwikkeling te gaan. Zo krijgt u er vertrouwen in en de zekerheid dat u straks een online training krijgt die uw organisatie echter verder helpt.

APPelit gaat een stap verder voor u

APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Dankzij onze succesaanpak krijgt u gegarandeerd een e-learning die voldoet aan uw verwachtingen. Sterker nog, waarschijnlijk overtreffen we die. Dat komt doordat wij een stap verder gaan dan andere leveranciers. Wij hebben namelijk een 6e stap ingebouwd. Deze bestaat uit onderhoud, training, marketing… – of wat u ook maar nodig hebt om uw e-learning op maat succesvol uit te rollen.

e-learning laten ontwikkelen

E-learning op maat laten bouwen door APPelit?

Laten we brainstormen

Eraan toe om een e-learning op maat te laten bouwen door APPelit of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Als cadeau ontvangt u van ons meteen een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Bovenal kijken we samen naar uw idee. En werken we voor u uit hoe u uw organisatie nog succesvoller maakt. Vul uw gegevens in en we bellen u snel om een afspraak te maken!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  ivar te riele
  ivar te riele
  1696489271
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  js_loader
  Sluiten