fbpx

E-learning op maat laten bouwen? In 5 stappen naar succes

In 5 stappen naar succes

Denkt u erover om een game app te bouwen? Slim! Want dan weet u vast al dat game apps veel zakelijke voordelen bieden. Wellicht heeft u ICT’ers in dienst die zo’n game app kunnen bouwen. Of wilt u het liever uitbesteden aan een expert? Met deze tips hakt u de knoop door!

Een succesvolle e-learning in 5 stappen

Zo werkt ‘t!

E-learning app software laten maken is een hele klus. Dus wilt u zeker weten dat u het goed aanpakt. Let er daarom op dat u de volgende stappen doorloopt. Dan bent u al een heel eind op weg naar succes.

 1. Definieer uw doelen en beperkingen
 2. Denk na over uw bedrijfscultuur
 3. Inventariseer aan welke kennis uw organisatie behoefte heeft
 4. Ga aan de slag met uw content
 5. Laat uw e-learning ontwikkelen en testen

Lees verder om erachter te komen waarom deze stappen zo belangrijk zijn.

e-learning op maat laten bouwen

Alle stappen op een rij

Stap 1 t/m 3: een solide basis

Een succesvolle e-learning op maat staat of valt met een goede voorbereiding. Denk dus goed na over uw doelen. Wat wilt u precies bereiken met uw e-learning? En waarom? Even belangrijk als uw doelen zijn uw beperkingen. Wat is bijvoorbeeld uw budget? Hoeveel tijd hebt u? Denk ook na over uw bedrijfscultuur. U wilt natuurlijk dat de oplossing past bij de mensen die de online training gaan volgen. En ook bij uw organisatie als geheel – ofwel: dat uw missie en visie goed naar voren komen.

Wie moet wat weten?

Neem ook de tijd om te inventariseren wat de kennisbehoefte van uw organisatie is. Welke mensen hebben bijscholing nodig? Zijn het uw partners, medewerkers, klanten of eindgebruikers? En wat wilt u ze dan precies leren?

Stap 4: van droge content naar leuk leren

Nu bent u op het punt van de contentontwikkeling gekomen. Denk na over de onderwerpen die u aan bod wilt laten komen. Praat met experts en laat het benodigde materiaal ontwikkelen. Uiteraard houdt u hierbij rekening met de al aanwezige kennis. Het grote voordeel van online leren is dat u allerlei elementen kunt gebruiken. Dus droge tekst en vooral ook:

 • infographics, video’s en animaties
 • geluidseffecten en muziek
 • interactie met de deelnemers
 • beoordeling en feedback op maat

Op die manier maakt u leren een stuk leuker. En dit zorgt er weer voor dat de geleerde stof veel beter blijft hangen. Een win-winsituatie dus.

Stap 5: ontwikkelen en testen

Samen met uw developer werkt u aan de trainingsopzet. Vervolgens gaat deze aan de slag met de ontwikkeling. Bij voorkeur krijgt u uw e-learning daarna stapsgewijs aangeleverd. Bijvoorbeeld steeds een module. Dan kunt u gaan testen. Ziet u iets dat u niet bevalt? Dan stuurt u zo nog makkelijk bij.

Dit is waarom deze stap uw succes maakt of breekt

Onderschat het belang van testen niet. Want zo’n twe derde van de ICT-projecten mislukt. Een van de grootste oorzaken? Gebrek aan communicatie. En dat, terwijl dit eenvoudig valt te voorkomen als uw ontwikkelpartner regelmatig contact met u heeft. En door voor een stapsgewijze ontwikkeling te gaan. Zo krijgt u er vertrouwen in en de zekerheid dat u straks een online training krijgt die uw organisatie echter verder helpt.

APPelit gaat een stap verder voor u

APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Dankzij onze succesaanpak krijgt u gegarandeerd een e-learning die voldoet aan uw verwachtingen. Sterker nog, waarschijnlijk overtreffen we die. Dat komt doordat wij een stap verder gaan dan andere leveranciers. Wij hebben namelijk een 6e stap ingebouwd. Deze bestaat uit onderhoud, training, marketing… – of wat u ook maar nodig hebt om uw e-learning op maat succesvol uit te rollen.

e-learning laten ontwikkelen

E-learning op maat laten bouwen door APPelit?

Laten we brainstormen

Eraan toe om een e-learning op maat te laten bouwen door APPelit of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Als cadeau ontvangt u van ons meteen een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Bovenal kijken we samen naar uw idee. En werken we voor u uit hoe u uw organisatie nog succesvoller maakt. Vul uw gegevens in en we bellen u snel om een afspraak te maken!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten