fbpx

Op weg naar succes met blockchain in de zorg?

Hiermee gaat u goed van start

Het klinkt voor veel mensen nog wat eng: ICT die dieper doordringt in de zorg. En die de medische wereld verder automatiseert. Toch kan het echt: de zorg aan patiënten helpen verbeteren en sneller gezondheidsproblemen ontdekken. Blockchain kan worden wat iedereen zo lang op heeft wacht en de zorgwereld op z’n kop zetten. Het hoe en waarom het gebruik van blockchain zo interessant kan zijn, ontdekt u hier.

Begrip uitgediept

Wat is blockchain in de zorg?

Als we praten over blockchain, bedoelen we een techniek met een soort keten van digitale kluisjes. Iedereen die toegang tot een bepaalde keten heeft, kan er een nieuw kluisje met informatie (of geld) aan toevoegen. Het gebruik van blockchain in de zorg maakt het mogelijk om bijvoorbeeld zo’n kluisjesketen te openen voor patiëntendossiers.

APPelit ontwikkelde al de nodige zorgsoftware dankzij blockchain. Bekijk hier voorbeelden.

Neem contact op

applicatie ontwikkeling

Zo was het

Achtergrond aanpak gezondheidszorg

Al tientallen jaren houden artsen patiëntendossiers bij: dossiers waarin medische momenten en gebeurtenissen staan. Over ons gewicht, bloeddruk, bloedgroep en nog veel meer. Eerst hielden ze de dossiers bij in grote kaartenbakken. Later in de computer. En nog weer later in een centraal systeem waar meerdere artsen en verpleegkundigen toegang toe hebben.

Blockchain in de zorg verandert onder meer het beheer over deze en andere informatie. Hieronder ontdekt u daar meer over.

Aanpak d.m.v. blockchain in de zorg | Zo wordt het
Blockchain in de gezondheidszorg geeft de mogelijkheid dat het publiek zijn eigen dossier beheert. En zelf beslist wie er toegang toe heeft. Veel mensen gebruiken nu bijvoorbeeld al een stappenteller. Of meten dagelijks hun bloeddruk. Of werken met een app die andere gezondheidskenmerken bijhoudt. Ideaal als dat allemaal in een soort gezondheidsdossier komt. Dat kan dus dankzij blockchain.

blockchain technologie voor ziekenhuizen

Dit en meer wordt mogelijk

Voordelen blockchain in de (medische) zorg

 • Snellere diagnose, doordat software kan zien dat waardes niet kloppen (denk aan bloeddruk)
 • Zonder tussenkomst van anderen gegevens snel bijwerken
 • Bewijzen dat iemand bepaalde inentingen kreeg, bijvoorbeeld als men ‘gevoelig’ land bezoekt
 • Fitness- en sportdata uitwisselen en prestaties verbeteren
 • Medicijngebruik beter bewaakt en geregeld
 • Dankzij veel dossiers duidelijker patronen in zorg, omstandigheden en resultaten ontdekken

Dit is slechts een greep uit de vele voordelen die blockchain ook uw medische of zorgorganisatie biedt. APPelit denkt graag met u mee over uw toepassingen en voordelen.

Neem contact op

Belangrijke uitgangspunten

Andere spelregels in de zorg

Meer nog dan in het bedrijfsleven, wil de zorgwereld gebruiksgemak. Artsen, verpleegkundigen – ze willen snel toegang tot patiëntgegevens. En makkelijk iets kunnen veranderen. Dat lukt met deze technologie. Wat ook bij blockchain in de zorg voorop staat? Privacy. Juist dáár blinkt de software in uit. U of de patiënt beslist zelf wie toegang krijgt tot welke gegevens. Op de website van zorginstituut Nederland kunt u meer lezen over de kwaliteit van ontwikkelingen in de zorg.

blockchain in de zorg

Extra aandacht

Start ook met blockchain

De beste manier om als ziekenhuis of zorgorganisatie te starten m.b.v. blockchain? Zorg dat het breed gedragen wordt. Want er leeft nu nog het nodige wantrouwen. Daarom heeft APPelit standaard een unieke methode vóór we starten met programmeren. We houden enkele brainstormsessies met u en uw (medische) mensen. Daarin krijgen we duidelijk waar uw zorgorganisatie staat en naartoe wil. En verder vooral hoe blockchain u daarbij gaat helpen.

Waar mogelijk nodigen we u uit ook patiënten(verenigingen) te betrekken bij dit proces. Zo vergroten we samen de kans dat de basis voor de technologie breed gedragen wordt. En dat dit als middel werkt voor betere zorgverlening aan (aankomende) patiënten.

Overstappen op blockchain in uw zorgorganisatie? Daag ons uit

Bij APPelit vindt u een partner met volop ervaring in blockchain voor de zorg. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we u vooruit helpen met nieuwe technologie. Zó overtuigd, dat we u 100% uw geld teruggeven als u niet tevreden bent over het resultaat. Op deze manier weet u zeker dat u uw zorggeld goed besteedt. We dagen u daarom uit voor een vrijblijvend gesprek als u uw contactinformatie hieronder invult.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten