fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

Op weg naar succes met blockchain in de zorg?

Hiermee gaat u goed van start

Het klinkt voor veel mensen nog wat eng: ICT die dieper doordringt in de zorg. En die de medische wereld verder automatiseert. Toch kan het echt: de zorg aan patiënten helpen verbeteren en sneller gezondheidsproblemen ontdekken. Blockchain kan worden wat iedereen zo lang op heeft wacht en de zorgwereld op z’n kop zetten. Het hoe en waarom het gebruik van blockchain zo interessant kan zijn, ontdekt u hier.

Begrip uitgediept

Wat is blockchain in de zorg?

Als we praten over blockchain, bedoelen we een techniek met een soort keten van digitale kluisjes. Iedereen die toegang tot een bepaalde keten heeft, kan er een nieuw kluisje met informatie (of geld) aan toevoegen. Het gebruik van blockchain in de zorg maakt het mogelijk om bijvoorbeeld zo’n kluisjesketen te openen voor patiëntendossiers.

APPelit ontwikkelde al de nodige zorgsoftware dankzij blockchain. Bekijk hier voorbeelden.

Neem contact op

applicatie ontwikkeling

Zo was het

Achtergrond aanpak gezondheidszorg

Al tientallen jaren houden artsen patiëntendossiers bij: dossiers waarin medische momenten en gebeurtenissen staan. Over ons gewicht, bloeddruk, bloedgroep en nog veel meer. Eerst hielden ze de dossiers bij in grote kaartenbakken. Later in de computer. En nog weer later in een centraal systeem waar meerdere artsen en verpleegkundigen toegang toe hebben.

Blockchain in de zorg verandert onder meer het beheer over deze en andere informatie. Hieronder ontdekt u daar meer over.

Aanpak d.m.v. blockchain in de zorg | Zo wordt het
Blockchain in de gezondheidszorg geeft de mogelijkheid dat het publiek zijn eigen dossier beheert. En zelf beslist wie er toegang toe heeft. Veel mensen gebruiken nu bijvoorbeeld al een stappenteller. Of meten dagelijks hun bloeddruk. Of werken met een app die andere gezondheidskenmerken bijhoudt. Ideaal als dat allemaal in een soort gezondheidsdossier komt. Dat kan dus dankzij blockchain.

blockchain technologie voor ziekenhuizen

Dit en meer wordt mogelijk

Voordelen blockchain in de (medische) zorg

  • Snellere diagnose, doordat software kan zien dat waardes niet kloppen (denk aan bloeddruk)
  • Zonder tussenkomst van anderen gegevens snel bijwerken
  • Bewijzen dat iemand bepaalde inentingen kreeg, bijvoorbeeld als men ‘gevoelig’ land bezoekt
  • Fitness- en sportdata uitwisselen en prestaties verbeteren
  • Medicijngebruik beter bewaakt en geregeld
  • Dankzij veel dossiers duidelijker patronen in zorg, omstandigheden en resultaten ontdekken

Dit is slechts een greep uit de vele voordelen die blockchain ook uw medische of zorgorganisatie biedt. APPelit denkt graag met u mee over uw toepassingen en voordelen.

Neem contact op

Belangrijke uitgangspunten

Andere spelregels in de zorg

Meer nog dan in het bedrijfsleven, wil de zorgwereld gebruiksgemak. Artsen, verpleegkundigen – ze willen snel toegang tot patiëntgegevens. En makkelijk iets kunnen veranderen. Dat lukt met deze technologie. Wat ook bij blockchain in de zorg voorop staat? Privacy. Juist dáár blinkt de software in uit. U of de patiënt beslist zelf wie toegang krijgt tot welke gegevens. Op de website van zorginstituut Nederland kunt u meer lezen over de kwaliteit van ontwikkelingen in de zorg.

blockchain in de zorg

Extra aandacht

Start ook met blockchain

De beste manier om als ziekenhuis of zorgorganisatie te starten m.b.v. blockchain? Zorg dat het breed gedragen wordt. Want er leeft nu nog het nodige wantrouwen. Daarom heeft APPelit standaard een unieke methode vóór we starten met programmeren. We houden enkele brainstormsessies met u en uw (medische) mensen. Daarin krijgen we duidelijk waar uw zorgorganisatie staat en naartoe wil. En verder vooral hoe blockchain u daarbij gaat helpen.

Waar mogelijk nodigen we u uit ook patiënten(verenigingen) te betrekken bij dit proces. Zo vergroten we samen de kans dat de basis voor de technologie breed gedragen wordt. En dat dit als middel werkt voor betere zorgverlening aan (aankomende) patiënten.

Overstappen op blockchain in uw zorgorganisatie? Daag ons uit

Bij APPelit vindt u een partner met volop ervaring in blockchain voor de zorg. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we u vooruit helpen met nieuwe technologie. Zó overtuigd, dat we u 100% uw geld teruggeven als u niet tevreden bent over het resultaat. Op deze manier weet u zeker dat u uw zorggeld goed besteedt. We dagen u daarom uit voor een vrijblijvend gesprek als u uw contactinformatie hieronder invult.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Na onderzoek te doen kwam ik uit bij Johannes van APPelit, de vragen die ik stelden werden uitgebreid beantwoord. Hele fijne service! Ik zou zeker weer contact met hen opzoeken, aanrader!
Suzanne van Beek
Suzanne van Beek
12:01 20 Dec 21
Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21