fbpx

Op weg naar succes met blockchain in de zorg?

Hiermee gaat u goed van start

Het klinkt voor veel mensen nog wat eng: ICT die dieper doordringt in de zorg. En die de medische wereld verder automatiseert. Toch kan het echt: de zorg aan patiënten helpen verbeteren en sneller gezondheidsproblemen ontdekken. Blockchain kan worden wat iedereen zo lang op heeft wacht en de zorgwereld op z’n kop zetten. Het hoe en waarom het gebruik van blockchain zo interessant kan zijn, ontdekt u hier.

Wat is blockchain in de zorg?

Begrip uitgediept

Als we praten over blockchain, bedoelen we een techniek met een soort keten van digitale kluisjes. Iedereen die toegang tot een bepaalde keten heeft, kan er een nieuw kluisje met informatie (of geld) aan toevoegen. Het gebruik van blockchain in de zorg maakt het mogelijk om bijvoorbeeld zo’n kluisjesketen te openen voor patiëntendossiers.

APPelit ontwikkelde al de nodige zorgsoftware dankzij blockchain. Bekijk hier voorbeelden.

blockchain in de zorg

Zo was het

Achtergrond aanpak gezondheidszorg

Al tientallen jaren houden artsen patiëntendossiers bij: dossiers waarin medische momenten en gebeurtenissen staan. Over ons gewicht, bloeddruk, bloedgroep en nog veel meer. Eerst hielden ze de dossiers bij in grote kaartenbakken. Later in de computer. En nog weer later in een centraal systeem waar meerdere artsen en verpleegkundigen toegang toe hebben.

Blockchain in de zorg verandert onder meer het beheer over deze en andere informatie. Hieronder ontdekt u daar meer over.

Aanpak d.m.v. blockchain in de zorg | Zo wordt het
Blockchain in de gezondheidszorg geeft de mogelijkheid dat het publiek zijn eigen dossier beheert. En zelf beslist wie er toegang toe heeft. Veel mensen gebruiken nu bijvoorbeeld al een stappenteller. Of meten dagelijks hun bloeddruk. Of werken met een app die andere gezondheidskenmerken bijhoudt. Ideaal als dat allemaal in een soort gezondheidsdossier komt. Dat kan dus dankzij blockchain.

blockchain technologie voor ziekenhuizen

Voordelen blockchain in de (medische) zorg

Dit en meer wordt mogelijk

 • Snellere diagnose, doordat software kan zien dat waardes niet kloppen (denk aan bloeddruk)
 • Zonder tussenkomst van anderen gegevens snel bijwerken
 • Bewijzen dat iemand bepaalde inentingen kreeg, bijvoorbeeld als men ‘gevoelig’ land bezoekt
 • Fitness- en sportdata uitwisselen en prestaties verbeteren
 • Medicijngebruik beter bewaakt en geregeld
 • Dankzij veel dossiers duidelijker patronen in zorg, omstandigheden en resultaten ontdekken

Dit is slechts een greep uit de vele voordelen die blockchain ook uw medische of zorgorganisatie biedt. APPelit denkt graag met u mee over uw toepassingen en voordelen.

Neem contact op

Belangrijke uitgangspunten

Andere spelregels in de zorg

Meer nog dan in het bedrijfsleven, wil de zorgwereld gebruiksgemak. Artsen, verpleegkundigen – ze willen snel toegang tot patiëntgegevens. En makkelijk iets kunnen veranderen. Dat lukt met deze technologie. Wat ook bij blockchain in de zorg voorop staat? Privacy. Juist dáár blinkt de software in uit. U of de patiënt beslist zelf wie toegang krijgt tot welke gegevens. Op de website van zorginstituut Nederland kunt u meer lezen over de kwaliteit van ontwikkelingen in de zorg.

ziekenhuis

Extra aandacht

Start ook met blockchain

De beste manier om als ziekenhuis of zorgorganisatie te starten m.b.v. blockchain? Zorg dat het breed gedragen wordt. Want er leeft nu nog het nodige wantrouwen. Daarom heeft APPelit standaard een unieke methode vóór we starten met programmeren. We houden enkele brainstormsessies met u en uw (medische) mensen. Daarin krijgen we duidelijk waar uw zorgorganisatie staat en naartoe wil. En verder vooral hoe blockchain u daarbij gaat helpen.

Waar mogelijk nodigen we u uit ook patiënten(verenigingen) te betrekken bij dit proces. Zo vergroten we samen de kans dat de basis voor de technologie breed gedragen wordt. En dat dit als middel werkt voor betere zorgverlening aan (aankomende) patiënten.

Overstappen op blockchain in uw zorgorganisatie? Daag ons uit

Bij APPelit vindt u een partner met volop ervaring in blockchain voor de zorg. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we u vooruit helpen met nieuwe technologie. Zó overtuigd, dat we u 100% uw geld teruggeven als u niet tevreden bent over het resultaat. Op deze manier weet u zeker dat u uw zorggeld goed besteedt. We dagen u daarom uit voor een vrijblijvend gesprek als u uw contactinformatie hieronder invult.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten