E-health voorbeelden & successen
Ontdek de voordelen zelf!
E-health is binnen de gezondheidszorg een hot item. Maar het is ook een vrij brede term waar veel onder valt. Wat zijn nu succesvolle e-health voorbeelden? En waar liggen de kansen voor u? U leest er alles over in deze blog.
Waar praten we over?
Korte toelichting
Met e-health bedoelen we de toepassing van ICT binnen de gezondheidszorg. Dat kunt u breed opvatten: het gaat om zowel het primaire zorgproces als ondersteunende processen, zoals afspraken inplannen en administratie. De gemene deler? De software wordt ingezet om betere zorg te verlenen.
E-health varieert dus van administratieve oplossingen tot apps die de gezondheid van patiënten in de gaten houden of bevorderen. Op basis van onderstaande voorbeelden krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en voordelen van e-health.
6 voorbeelden
(van grote én kleine organisaties)
Voorbeeld 1: app voor huiddiagnose
Elke huidaandoening heeft zo z’n eigen symptomen. In opdracht van het Universitair Ziekenhuis Gent ontwikkelde APPelit, betrouwbare partner in e-health, een gezondheidsapp waarmee kan worden vastgesteld welke huidaandoening iemand heeft en welke behandeling hiervoor geschikt is. De informatie in de app komt uit medische literatuur.
Voorbeeld 2: waarde bewijzen
Voor therapeuten en hulpverleners is het vaak lastig om hun meerwaarde te laten zien. APPelit bedacht een oplossing: software die die meerwaarde goed in beeld brengt en staaft. EviCare is een elektronisch praktijkdossier waarin alles staat wat nodig is om aan te tonen hoe effectief zorgbehandelingen zijn. Denk aan patiëntenhistorie, onderzoeksresultaten en aanvullende bestanden. Uiteraard is de gegevensbescherming goed geregeld.
Voorbeeld 3: slimme scootmobiel
Voor wie afhankelijk is van een scootmobiel, kan het best een uitdaging zijn om op pad te gaan. Gelukkig is scootmobiel Atto uitgerust met slimme besturing. De scootmobielsoftware reageert op bochten, afremmen en optrekken en versterkt dan de handeling van de bestuurder. Zo is de kans op uit de bocht vliegen klein en is ook lichte druk op de rem al genoeg om vaart te minderen of meteen stil te staan. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van robotica, oftewel zelflerende software. Lees hier meer over kunstmatige intelligentie in de zorg.
Voorbeeld 4: zicht op de capaciteit
In tijden dat corona de druk op de zorg opvoert, is het een belangrijke vraag: hoeveel IC-bedden zijn er nog vrij in Nederland? APPelit hielp mee aan het uitbouwen, verbeteren en onderhouden van software die de beddencapaciteit actueel in beeld bracht. En de ziekenhuiscapaciteit-app doet meer. Een van de ingebouwde modules bewaakt bijvoorbeeld de drukte op de spoedeisende eerste-hulpposten in Nederland.
Voorbeeld 5: serious gaming
Serious gaming betekent gamen met een serieus doel. Juist in de zorg, waar alles draait om veilig werken, is het een geschikte methode om de vakkennis van het personeel op peil te houden en nieuwe werkwijzen aan te leren. Maar ook voor patiënten en cliënten bieden dergelijke games uitkomst. Zo worden games ingezet voor revalidatiedoeleinden, om verzorgenden te laten ervaren hoe het is om dementie te hebben (en zo meer begrip te kweken) en om een gezonde leefstijl te bevorderen. Lees meer over serious gaming in de zorg.
Voorbeeld 6: uw eigen app?
Uit bovenstaande voorbeelden blijkt wel, dat e-health breed inzetbaar is. Speelt er binnen uw zorginstelling of praktijk een probleem waar u een oplossing voor zoekt? Grote kans dat software of een app u verder helpt! APPelit denkt graag met u mee. Wij ontwikkelen altijd software op maat, zodat de oplossing die we voor u ontwikkelen altijd is toegespitst op uw specifieke probleem of vraagstuk.
Meer weten over app design outsourcing?
We komen graag bij u langs
Bent u toe aan app design outsourcing of wilt u er graag meer over weten? De experts van APPelit komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laat hieronder uw gegevens achter, dan hoort u van ons!
Ervaar het gemak van onze service
Ervaar het gemak van onze service