fbpx

Wat is m-health?

Antwoord op veelgestelde vragen

M-health – de afgelopen jaren werd deze digitale technologie steeds populairder in de zorgsector. Dat zorgt tegelijkertijd voor de nodige vragen. Ontdek hier de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Het biedt u ook meteen handvatten om te ervaren wat m-health precies is en wat de toepassingen zijn. Belangrijker nog: u ontdekt hoe u het als zorgorganisatie inzet – zowel voor uw patiënten als uw professionals.

Wat is m-health?

En wat zijn de toepassingen ervan?

M-health is een Engelse afkorting die staat voor – letterlijk vertaald – ‘mobiele gezondheid’; de m is dus van mobile/mobile (vergelijk het met de e in e-mail, van ‘elektronische’ mail). Bij m-health draait alles om de inzet van mobiele devices en draadloze technologieën in de zorg. Deze zorgsoftware  beslaat een heel breed gebied. Denk aan het sms’je dat u krijgt om u te herinneren aan uw afspraak bij de dokter. Of aan de CoronaCheck-app van de overheid. En wat dacht u van de smartwatch die uw hartslag bij houdt en uw bloeddruk meet? Ook die vallen onder de noemer m-health.

Wat is M-Health

Welke voordelen heeft m-health?

Het gebruik van m-health kent veel voordelen. Voor cliënten en patiënten, en ook voor uw organisatie als geheel. Denk aan:

 • Lagere organisatiekosten
 • Minder werkdruk bij medewerkers
 • Foutloze verwerking van data
 • Betere zorg dankzij meer inzicht
 • Sneller: meer zorg in minder tijd

Hoe komt het eigenlijk dat m-health zo gegroeid is?

Dat heeft alles te maken met de technologische ontwikkelingen. En dan met name met de opkomst van de smartphone en slimme apps. De mobiele telefoon begon ooit als een handig middel om overal en altijd bereikbaar te zijn. Nu is bellen nog maar bijzaak. Sterker nog, zonder smartphone zijn veel mensen compleet onthand. Tegenwoordig hebben we overal wel een app voor. Ook op het gebied van gezondheidszorg zijn er talloze toepassingen beschikbaar. Voor consumenten én zorgorganisaties.

Welke m-health apps zijn er voor consumenten?

Misschien gebruikt u al een m-health app in uw persoonlijke leven. Veel smartphones zijn tegenwoordig namelijk standaard uitgerust met een gezondheidsapp. Deze werken meestal in combinatie met een smartwatch of een fitnesstracker. Die applicaties meten allerlei waarden: van uw hartslag, bloeddruk en het aantal stappen dat u zette tot uw slaappatroon en – bij vrouwen –  de menstruatiecyclus.

Welke m-health applicaties zijn er voor zorgprofessionals?

Ook voor zorgorganisaties zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden als het gaat om m-health toepassingen. Die maken het leven van zowel patiënten en cliënten makkelijker, als ook van uw zorgmedewerkers. Een aantal voorbeelden:

 • App voor postoperatieve zorg op afstand
 • App die een patiënt eraan herinnert zijn medicijnen in te nemen
 • App met zelfzorgadvies en symptomenchecker
 • App voor leefstijlmonitoring in de thuiszorg
 • App om huidklachten bij te houden
 • App die onafhankelijke geneesmiddeleninfo geeft aan zorgprofessionals

Hoe laat ik een m-health app ontwikkelen?

Doorloop hiervoor onderstaande stappenplan. Dit maximaliseert uw kansen op succes.

 • Stap 1: Stel een projectteam samen met IT’ers, gebruikers en het management
 • Stap 2: Doe met het team een nulmeting: waar staat u nu, waar wilt u naartoe?
 • Stap 3: Welke doelen heeft uw organisatie?
 • Stap 4: Hoe dragen zorgprofessionals bij aan die doelen?
 • Stap 5: Geef bovenstaande als briefing aan uw app-ontwikkelaar

Waar vindt u de beste m-health ontwikkelpartner?

APPelit is al ruim 10 jaar strategisch partner voor de ontwikkeling van m-health en andere software op maat. Dankzij jarenlange ervaring in zorgsoftware snappen wij dat bij u het patiëntbelang, de kwaliteit én de kosten voorop staan. Dat vertaalt zich naar een slimme aanpak met brainstorms, waarbij u krijgt wat u écht nodig hebt. Zonder poespas of ingewikkeldheden waar zorgprofessionals of patiënten in verzanden. Eenvoud waar dat kan en gebruiksgemak als standaard.

software ontwikkelaar

Wat is m-health voor úw organisatie?

Ontdek bespaar- en verbeterpunten

Wilt u weten hoe u dit in uw organisatie inzet? Of hebt u behoefte aan meer uitleg over wat m-health precies is? We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Vul daarvoor hieronder uw gegevens in en deel alvast informatie met ons. Dan analyseren we alvast voor u waar de verbeter- en bespaarmogelijkheden voor uw organisatie liggen. Neem dus vandaag nog contact op!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten