fbpx

Wat is m-health?

Antwoord op veelgestelde vragen

M-health – de afgelopen jaren werd deze digitale technologie steeds populairder in de zorgsector. Dat zorgt tegelijkertijd voor de nodige vragen. Ontdek hier de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Het biedt u ook meteen handvatten om te ervaren wat m-health precies is en wat de toepassingen zijn. Belangrijker nog: u ontdekt hoe u het als zorgorganisatie inzet – zowel voor uw patiënten als uw professionals.

Wat is m-health?

En wat zijn de toepassingen ervan?

M-health is een Engelse afkorting die staat voor – letterlijk vertaald – ‘mobiele gezondheid’; de m is dus van mobile/mobile (vergelijk het met de e in e-mail, van ‘elektronische’ mail). Bij m-health draait alles om de inzet van mobiele devices en draadloze technologieën in de zorg. Deze zorgsoftware  beslaat een heel breed gebied. Denk aan het sms’je dat u krijgt om u te herinneren aan uw afspraak bij de dokter. Of aan de CoronaCheck-app van de overheid. En wat dacht u van de smartwatch die uw hartslag bij houdt en uw bloeddruk meet? Ook die vallen onder de noemer m-health.

Wat is M-Health

Welke voordelen heeft m-health?

Het gebruik van m-health kent veel voordelen. Voor cliënten en patiënten, en ook voor uw organisatie als geheel. Denk aan:

 • Lagere organisatiekosten
 • Minder werkdruk bij medewerkers
 • Foutloze verwerking van data
 • Betere zorg dankzij meer inzicht
 • Sneller: meer zorg in minder tijd

Hoe komt het eigenlijk dat m-health zo gegroeid is?

Dat heeft alles te maken met de technologische ontwikkelingen. En dan met name met de opkomst van de smartphone en slimme apps. De mobiele telefoon begon ooit als een handig middel om overal en altijd bereikbaar te zijn. Nu is bellen nog maar bijzaak. Sterker nog, zonder smartphone zijn veel mensen compleet onthand. Tegenwoordig hebben we overal wel een app voor. Ook op het gebied van gezondheidszorg zijn er talloze toepassingen beschikbaar. Voor consumenten én zorgorganisaties.

Welke m-health apps zijn er voor consumenten?

Misschien gebruikt u al een m-health app in uw persoonlijke leven. Veel smartphones zijn tegenwoordig namelijk standaard uitgerust met een gezondheidsapp. Deze werken meestal in combinatie met een smartwatch of een fitnesstracker. Die applicaties meten allerlei waarden: van uw hartslag, bloeddruk en het aantal stappen dat u zette tot uw slaappatroon en – bij vrouwen –  de menstruatiecyclus.

Welke m-health applicaties zijn er voor zorgprofessionals?

Ook voor zorgorganisaties zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden als het gaat om m-health toepassingen. Die maken het leven van zowel patiënten en cliënten makkelijker, als ook van uw zorgmedewerkers. Een aantal voorbeelden:

 • App voor postoperatieve zorg op afstand
 • App die een patiënt eraan herinnert zijn medicijnen in te nemen
 • App met zelfzorgadvies en symptomenchecker
 • App voor leefstijlmonitoring in de thuiszorg
 • App om huidklachten bij te houden
 • App die onafhankelijke geneesmiddeleninfo geeft aan zorgprofessionals

Hoe laat ik een m-health app ontwikkelen?

Doorloop hiervoor onderstaande stappenplan. Dit maximaliseert uw kansen op succes.

 • Stap 1: Stel een projectteam samen met IT’ers, gebruikers en het management
 • Stap 2: Doe met het team een nulmeting: waar staat u nu, waar wilt u naartoe?
 • Stap 3: Welke doelen heeft uw organisatie?
 • Stap 4: Hoe dragen zorgprofessionals bij aan die doelen?
 • Stap 5: Geef bovenstaande als briefing aan uw app-ontwikkelaar

Waar vindt u de beste m-health ontwikkelpartner?

APPelit is al ruim 10 jaar strategisch partner voor de ontwikkeling van m-health en andere software op maat. Dankzij jarenlange ervaring in zorgsoftware snappen wij dat bij u het patiëntbelang, de kwaliteit én de kosten voorop staan. Dat vertaalt zich naar een slimme aanpak met brainstorms, waarbij u krijgt wat u écht nodig hebt. Zonder poespas of ingewikkeldheden waar zorgprofessionals of patiënten in verzanden. Eenvoud waar dat kan en gebruiksgemak als standaard.

software ontwikkelaar

Wat is m-health voor úw organisatie?

Ontdek bespaar- en verbeterpunten dankzij gratis workshop

Wilt u weten hoe u dit in uw organisatie inzet? Of hebt u behoefte aan meer uitleg over wat m-health precies is? We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Vult u hieronder uw gegevens in? Dan krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Dan analyseren we alvast voor u waar de verbeter- en bespaarmogelijkheden voor uw organisatie liggen. Neem dus vandaag nog contact op!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten