fbpx

E-health app ontwikkelen?

Tips & tricks, om op weg te gaan naar 'n succesvolle app

Ook in de zorg spelen apps en andere digitale oplossingen een steeds grotere rol. Steeds meer zorginstellingen ontdekken dat dergelijke hulpmiddelen hen in staat stellen om betere en persoonlijker zorg te bieden. Wilt u ook een eigen e-health app laten ontwikkelen? Met deze tips & tricks wordt dat zeker een succes!

Wat is een e-health app?

Korte uitleg

De Engelse term e-health wordt gebruikt voor alle digitale toepassingen die worden ingezet voor betere gezondheidszorg. Dat kan variëren van het stroomlijnen van het administratieve proces tot het in de gaten houden en automatisch doorgeven van de waardes van patiënten. Een e-health app is een applicatie op een smartphone of tablet die (de toegang tot) zorg verbetert.

E-health software ontwikkelaar

Verschillende vormen

E-health is best een breed begrip en kan voor verschillende processen worden ingezet. Bijvoorbeeld:

 • voor de directe zorg;
 • voor de communicatie tussen patiënt en zorgverlener;
 • voor advies, voorlichting en het voorkomen van zorgproblemen;
 • voor administratieve ondersteuning van uw team.

Voorbeelden van apps

E-health apps zijn heel laagdrempelig en toegankelijk. Dat maakt ze geschikt om in te zetten voor directe zorg, maar ook voor advies en voorlichting. Enkele voorbeelden van dergelijke apps:

 • een app om te meten hoeveel iemand beweegt;
 • een app om huidklachten bij te houden;
 • een app om de bloeddruk te meten;
 • een app om mensen met dementie te ondersteunen;

De voordelen

Afhankelijk van de precieze invulling van zo’n e-health app, zijn er diverse duidelijke voordelen. Zo’n app vergroot bijvoorbeeld het bewustzijn van patiënten over goede gewoontes op het gebied van eten en bewegen. Hiermee verlagen hun gezondheidsrisico’s en daarmee de kosten voor gezondheidszorg. Daarnaast ontlasten dergelijke apps zorgmedewerkers. Als waardes automatisch worden gemeten en doorgegeven, scheelt dat namelijk veel handelingen.

Op weg naar uw eigen app

Wilt u graag een eigen e-health app laten maken? Met dit handige stappenplan wordt dat zeker een succes:

 1. Zoek het juiste E-health software bedrijf, die de zorgwereld goed kent en bijvoorbeeld al ervaring heeft op het gebied van serious gaming in de zorg.
 1. Plan een kennismakingsgesprek in om te ontdekken of er een klik is. Spreekt het bedrijf uw taal en denkt het mee over het verdienmodel van uw app? Ook is het goed om te vragen of het bedrijf uw app in fases oplevert en of u tussendoor de kans krijgt om de app te testen.
 1. Stel een projectteam samen, dat bestaat uit mensen uit alle geledingen binnen uw organisatie of instelling. Dus niet alleen ICT’ers, maar ook mensen die kijken met een betere blik.
 1. Houd met dit team een brainstormsessie over de strategische doelen die u met uw app wilt bereiken en hoe u daar komt.
 2. De uitkomst van deze brainstormsessie vormt de blauwdruk waarmee uw softwarepartner aan de slag kan.

APPelit helpt u graag

Vindt u het lastig om zo’n brainstormsessie zelf op te zetten en in goede banen te leiden? Geen nood, e-health specialist APPelit helpt u daar graag bij. Wij begrijpen dat u zo’n investering niet zomaar doet. Alleen als u uw doelen vooraf goed op papier heeft, kunt u achteraf zeggen of de investering gerechtvaardigd is. Daarom besteden wij altijd veel aandacht aan het voortraject.

e-health software laten maken

Ontdek de voordelen van uw eigen e-health app

We vertellen u er graag alles over

Als u het goed aanpakt, kan een e-health app u dus grote voordelen opleveren. Zowel voor uw patiënten of cliënten als voor uw medewerkers. Maar hoe pakt u het nou goed aan? Door te kiezen voor APPelit! Wij vertellen u altijd een eerlijk verhaal en durven u de garantie te geven dat u na afloop helemaal tevreden bent. Laat u ons weten hoe we u kunnen bereiken? Dan vertellen we u meer!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten