fbpx

Wat is een ERP pakket?

Antwoord op al uw vragen

Wilt u weten wat een ERP pakket precies is? Check dan deze pagina. U ontdekt  wat ‘t is en hoe ’t werkt en waarom uw organisatie beter werkt met zo’n pakket. Bovendien komt u erachter wat de voordelen zijn en hoe u een ERP pakket kiest.

Lees hier wat het inhoudt

Wat is een ERP pakket?

Een ERP-pakket functioneert als een complete oplossing voor het reilen en zeilen van uw organisatie. Misschien gebruikt iedere afdeling van uw bedrijf nu nog haar eigen software. Logistiek, productie, personeelszaken en administratie werken dan allemaal met verschillende programma’s. Deze functioneren allemaal net weer even anders. En ook uw data staan dan verspreid over verschillende systemen. Als alles in 1 systeem staat, werkt dat natuurlijk veel makkelijker. En dát is precies wat u doet met een ERP pakket.

ERP pakket

Meer ERP-vragen en antwoorden

Hoe werkt een ERP pakket?

Hoe werkt een ERP pakket?

Een ERP pakket bestaat altijd uit modules. Alle pakketten beschikken over algemene modules. Ofwel modules voor de afdelingen die bijna elke organisatie wel heeft. Denk aan personeelszaken, administratie, klantbeheer en verkoopmanagement. Welke modules u nog meer krijgt, hangt af van uw organisatie. Een ERP pakket sluit dus altijd helemaal aan op uw behoeften – of u nu een adviesbureau, zorginstelling, webshop of maakbedrijf runt.

Heb ik echt een ERP pakket nodig?

In het lijstje hieronder vindt u een aantal ‘symptomen’ die in veel organisaties voorkomen. Hebt u last van 1 of meer van deze verschijnselen? Dan werkt u beter met een ERP.

 • U voert regelmatig dezelfde data in verschillende systemen in
 • De afdelingen binnen uw organisatie werken niet goed samen
 • Uw klanten zijn niet helemaal tevreden over uw dienstverlening
 • U doet nog veel werk handmatig dat ook automatisch zou kunnen
 • U voert regelmatig dezelfde taak in verschillende programma’s uit
 • Als u op zoek bent naar bepaalde data, hebt u veel moeite om die te vinden

Wat zijn de voordelen van een ERP pakket?

De belangrijkste op ’n rijtje:

 • U werkt een stuk efficiënter, omdat uw hele organisatie hetzelfde systeem gebruikt.
 • Uw data staan op 1 centrale locatie waar iedereen toegang toe heeft.
 • Uw data zijn altijd up-to-date én consistent. Geen gedoe meer met verschillende gegevenssets.
 • U kunt veelvoorkomende handelingen automatiseren.
 • U ziet eerder kansen, waardoor u makkelijker inspringt op actuele ontwikkelingen.
 • Uw processen en workflows zijn beter op elkaar afgestemd.

Hoe vind ik een ERP pakket?

Uw ERP pakket moet naadloos aansluiten op uw organisatie. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Dat lukt alleen als u het pakket op maat laat maken. Bedenk in de zoektocht naar de juiste ontwikkelaar dat u waarschijnlijk jarenlang gaat samenwerken met deze partij. Alle reden dus een goeddoordachte keus te maken. Let vooral op de volgende 3 punten:

 1. Check de aanpak

Bij softwareontwikkeling draait alles om de aanpak. Bij voorkeur hanteert uw leverancier een stapsgewijze aanpak met oplevering in delen. Groot voordeel hiervan: u houdt altijd een vinger aan de pols en stuurt makkelijk bij.

 1. Check de ervaring

Kies een partner die ervaring heeft in uw bedrijfstak. En vraag of u bestaande klanten mag spreken.

 1. Check de offerte

Een duidelijke offerte is een must. Kijk goed wat er allemaal in staat. En vooral ook: wat er allemaal niet in staat. Wees alert op niet-inbegrepen extra’s of andere verborgen kosten.

maatwerk ERP

Wat is een ERP pakket voor ú?

Ontdek het in een gratis workshop

Wilt u persoonlijk antwoord op de vraag ‘wat is een ERP pakket voor úw organisatie’? Neem dan direct contact op met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. We komen graag bij u langs. Laat u hieronder uw gegevens achter? Dan krijgt u van ons ook nog een gratis workshop. Hierin ervaart u ook meteen 100% vrijblijvend de voordelen van een ERP pakket voor úw organisatie.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten