fbpx

Wat is een ERP pakket?

Antwoord op al uw vragen

Wilt u weten wat een ERP pakket precies is? Check dan deze pagina. U ontdekt  wat ‘t is en hoe ’t werkt en waarom uw organisatie beter werkt met zo’n pakket. Bovendien komt u erachter wat de voordelen zijn en hoe u een ERP pakket kiest.

Lees hier wat het inhoudt

Wat is een ERP pakket?

Een ERP-pakket functioneert als een complete oplossing voor het reilen en zeilen van uw organisatie. Misschien gebruikt iedere afdeling van uw bedrijf nu nog haar eigen software. Logistiek, productie, personeelszaken en administratie werken dan allemaal met verschillende programma’s. Deze functioneren allemaal net weer even anders. En ook uw data staan dan verspreid over verschillende systemen. Als alles in 1 systeem staat, werkt dat natuurlijk veel makkelijker. En dát is precies wat u doet met een ERP pakket.

ERP pakket

Meer ERP-vragen en antwoorden

Hoe werkt een ERP pakket?

Hoe werkt een ERP pakket?

Een ERP pakket bestaat altijd uit modules. Alle pakketten beschikken over algemene modules. Ofwel modules voor de afdelingen die bijna elke organisatie wel heeft. Denk aan personeelszaken, administratie, klantbeheer en verkoopmanagement. Welke modules u nog meer krijgt, hangt af van uw organisatie. Een ERP pakket sluit dus altijd helemaal aan op uw behoeften – of u nu een adviesbureau, zorginstelling, webshop of maakbedrijf runt.

Heb ik echt een ERP pakket nodig?

In het lijstje hieronder vindt u een aantal ‘symptomen’ die in veel organisaties voorkomen. Hebt u last van 1 of meer van deze verschijnselen? Dan werkt u beter met een ERP.

 • U voert regelmatig dezelfde data in verschillende systemen in
 • De afdelingen binnen uw organisatie werken niet goed samen
 • Uw klanten zijn niet helemaal tevreden over uw dienstverlening
 • U doet nog veel werk handmatig dat ook automatisch zou kunnen
 • U voert regelmatig dezelfde taak in verschillende programma’s uit
 • Als u op zoek bent naar bepaalde data, hebt u veel moeite om die te vinden

Wat zijn de voordelen van een ERP pakket?

De belangrijkste op ’n rijtje:

 • U werkt een stuk efficiënter, omdat uw hele organisatie hetzelfde systeem gebruikt.
 • Uw data staan op 1 centrale locatie waar iedereen toegang toe heeft.
 • Uw data zijn altijd up-to-date én consistent. Geen gedoe meer met verschillende gegevenssets.
 • U kunt veelvoorkomende handelingen automatiseren.
 • U ziet eerder kansen, waardoor u makkelijker inspringt op actuele ontwikkelingen.
 • Uw processen en workflows zijn beter op elkaar afgestemd.

Hoe vind ik een ERP pakket?

Uw ERP pakket moet naadloos aansluiten op uw organisatie. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Dat lukt alleen als u het pakket op maat laat maken. Bedenk in de zoektocht naar de juiste ontwikkelaar dat u waarschijnlijk jarenlang gaat samenwerken met deze partij. Alle reden dus een goeddoordachte keus te maken. Let vooral op de volgende 3 punten:

 1. Check de aanpak

Bij softwareontwikkeling draait alles om de aanpak. Bij voorkeur hanteert uw leverancier een stapsgewijze aanpak met oplevering in delen. Groot voordeel hiervan: u houdt altijd een vinger aan de pols en stuurt makkelijk bij.

 1. Check de ervaring

Kies een partner die ervaring heeft in uw bedrijfstak. En vraag of u bestaande klanten mag spreken.

 1. Check de offerte

Een duidelijke offerte is een must. Kijk goed wat er allemaal in staat. En vooral ook: wat er allemaal niet in staat. Wees alert op niet-inbegrepen extra’s of andere verborgen kosten.

maatwerk ERP

Wat is een ERP pakket voor ú?

Ontdek het in een gratis workshop

Wilt u persoonlijk antwoord op de vraag ‘wat is een ERP pakket voor úw organisatie’? Neem dan direct contact op met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. We komen graag bij u langs. Laat u hieronder uw gegevens achter? Dan krijgt u van ons ook nog een gratis workshop. Hierin ervaart u ook meteen 100% vrijblijvend de voordelen van een ERP pakket voor úw organisatie.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten