fbpx

Wat is e-health? De meest gestelde vragen

Én de antwoorden!

E-health. Een term die u veel hoort en waarvan u globaal wel weet wat het inhoudt. Maar wat is e-health precies? En wat zijn de voordelen voor uw instelling of praktijk? De antwoorden op de meest gestelde vragen!

Wat wordt er precies mee bedoeld?

Het begrip e-health

E-health staat voor ICT-oplossingen die worden ingezet voor betere gezondheidszorg. Dit kan zijn via software, via internet of via apps. Net als bij bijvoorbeeld e-mail en e-books staat de ‘e’ hierbij voor electronic.

Wat is E-health?

Slaat e-health alleen op het primaire zorgproces?

Nee, zeker niet! E-health wordt weliswaar veel ingezet om het primaire zorgproces te ondersteunen. Een mooi voorbeeld is een app waarmee bloedwaardes van patiënten worden gemeten en doorgegeven. Maar e-health wordt ook ingezet om de toegang tot de zorg te verbeteren, denk aan digitale consults en een tool om online afspraken in te plannen. Daarnaast helpt e-health om de administratieve lasten te verminderen.

Gaat e-health ten koste van persoonlijke zorg?

Integendeel! Met e-health worden slechts bepaalde aspecten van het zorgproces geautomatiseerd. Het gaat vaak om repeterende handelingen, zoals het meten van bloedwaarden. Doordat zorgmedewerkers dit niet meer hoeven te doen, houden ze meer tijd over voor andere handelingen. Ook kunnen ze beter inspelen op persoonlijke wensen van hun patiënt of cliënt.

Zijn er ook voordelen voor de patiënt?

Het is duidelijk dat e-health zorgverleners en administratief personeel aanzienlijk ontlast. Maar ook voor de patiënt zijn er duidelijke voordelen. Omdat hij zelf zijn waardes bijhoudt, heeft hij bijvoorbeeld meer inzicht in zijn eigen gezondheid. En omdat hij tips krijgt voor een gezonde leefstijl, weet hij die gezondheid positief te beïnvloeden. Daarnaast zorgt e-health voor een betere toegang tot de zorg en een betere communicatie met de zorgverlener.

Hoe zit het met de privacy?

Dat is uiteraard een belangrijk punt. U wilt niet dat gevoelige gezondheidsinformatie op straat komt te liggen. Als u in zee gaat met een specialist op het gebied van e-health, kunt u ervan uitgaan dat die op de hoogte is van alle eisen met betrekking tot privacy en beveiliging.

Is een investering in e-health alleen weggelegd voor grote ziekenhuizen en zorginstellingen?

Omdat e-health meestal op maat wordt ontwikkeld, is investeren hierin ook zeker voor bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk of praktijk voor fysiotherapie weggelegd. Denk aan een tool om online afspraken in te plannen of een app om patiënten te stimuleren om meer te bewegen. Bij APPelit, strategisch partner in e-health, krijgt u altijd vooraf inzicht in kosten en opbrengsten, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Hoe ga ik aan de slag met e-health?

Het vinden van een betrouwbare e-health partner is een goede eerste stap. Vervolgens gaat u op de volgende manier te werk:

 1. Stel een projectteam samen dat niet alleen bestaat uit ICT’ers, maar ook uit directieleden en eindgebruikers;
 2. Doe met dit team een nulmeting: waar staat u nu?
 3. Bedenk waar u naartoe wilt: welke doelen heeft u?
 4. De volgende vraag: wat is er precies voor nodig om die doelen te behalen? Wees zo specifiek mogelijk!
 5. Zet alles op papier: u heeft nu al een briefing voor uw e-health softwarebedrijf.
software ontwikkelaar zorg

Wat is e-health voor u?

Laten we het samen onderzoeken!

U heeft nu een duidelijker beeld van e-health, de voordelen en de mogelijkheden. Maar wat is e-health voor ú? En welke mogelijkheden liggen er voor uw organisatie? Als u daar meer over wilt weten, komt APPelit graag bij u langs. We vertellen een eerlijk verhaal en denken mee over uw uitdagingen. Ook laten we u concrete voorbeelden zien van e-health toepassingen die we voor collega’s van u ontwikkelden (Tip: neem alvast een kijkje in onze portfolio, voor cases van onder meer ziekenhuizen, WHO en de Leprastichting). Laat u hieronder uw gegevens achter? Dan nemen we meteen contact met u op!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten