fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

VR game laten maken?

Dit zijn de punten om op te letten

Bij virtual reality komt het nodige kijken. Dus wilt u een VR game laten maken? Ga dan niet zelf iets proberen, maar laat het over aan een professional. Bij voorkeur een professional die zich opstelt als strategische partner en meedenkt over kosten en baten. APPelit is zo’n strategische partner op het gebied van virtual reality/VR.

VR game laten maken

Waarom zou u eigenlijk?

Als u weleens een game heeft gespeeld met een VR-bril op, dan weet u dat virtual reality zorgt voor veel beleving. Het lijkt wel alsof u fysiek in de game rondloopt. Maar wist u dat u zo’n game ook heel goed voor businessdoeleinden kunt inzetten? Bijvoorbeeld om uw medewerkers te trainen! Serious gaming heet dat.

vr game laten maken

Serious gaming – gamen met een doel

Serious gaming betekent dat u videogames inzet voor een serieus doel, namelijk om uw medewerkers iets te leren. Dat kan gaan om praktische dingen, maar ook om inhoudelijke kennis of veiligheidsvoorschriften. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om klassikale training op te zetten. Maar mensen iets leren via serious gaming, heeft enkele belangrijke voordelen. Denk aan:

  • Uw medewerkers leren op een locatie en tijdstip naar keuze.
  • Leren via een game is leuker.
  • Het is bewezen dat de kennis beter wordt opgenomen en ook langer beklijft.
  • Als een game goed is opgezet, heb je niet eens door dat je aan het leren bent. Je gaat langer door en neemt dus ook meer kennis op.

Mooi voorbeeld: de zorg

Een goed voorbeeld van een branche waar serious gaming volop wordt ingezet, is de zorg. Er zijn diverse games ontwikkeld voor de zorg, bijvoorbeeld dementiegames, games tegen oudermishandeling, games die worden ingezet voor revalidatie en games die een gezonde leefstijl stimuleren. Kortom, serious gaming in de zorg neemt een steeds hogere vlucht! En ook voor andere branches zijn de voordelen evident.

Met of zonder VR?

Wilt u vrij simpele basiskennis overbrengen? Dan is een rechttoe rechtaan game in 2D prima. Maar gaat het om het aanleren van moeilijke praktische handelingen of het bijbrengen van kennis waarbij herhaling van belang is? Dan biedt virtual reality/VR veel toegevoegde waarde. Daarmee is het immers mogelijk om heel realistisch te oefenen. Bovendien worden medewerkers gestimuleerd om vaker en langer te spelen.

VR game ontwikkelen; ins & outs

Voor het ontwikkelen van een VR game is technische knowhow nodig plus designskills. Het ontwerpen begint meestal in 2D. Daarna worden deze 2D-modellen omgezet in digitale objecten die kunnen bewegen in de ruimte. Hierbij maakt de developer gebruik van parallax: een techniek die ervoor zorgt dat objecten op een andere plek lijken te staan als je vanuit een andere hoek kijkt. Een VR game bestaat uit allemaal losse beelden die in ongekend hoog tempo wisselen. Naast aandacht voor het design, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de game stabiel functioneert en voor meerdere platformen geschikt is.

Met de juiste bril

Voor het spelen van een VR game hebben uw medewerkers een VR bril nodig. In zo’n bril zitten twee lenzen die hetzelfde beeld geven, maar dan net vanuit een andere hoek. Uw ogen voegen die beelden samen en creëren zo diepte. Bovendien heeft u een heel breed blikveld en bewegen de beelden mee als u uw hoofd beweegt. Zo worden computerbeelden dus (virtuele) werkelijkheid.

vr game developer

Uw eigen VR game laten maken?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden

Wilt u een VR game laten maken door APPelit? Of bent u er nog niet helemaal over uit en wilt u eerst meer weten over de mogelijkheden? We komen graag bij u langs voor een oriënterend gesprek! Daarbij vertellen we u ook meteen alles over de kosten en de baten van uw investering. Vul hieronder uw gegevens in en we maken op korte termijn een afspraak.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21