fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

VR development: handige checklist

Zo kiest u de juiste aanpak voor uw virtualreality-project

Als u uw zinnen heeft gezet op een eigen VR-app of –toepassing, dan is de volgende vraag: gaan we hem zelf ontwikkelen of besteden we de ontwikkeling uit? Met onze handige checklist ziet u in één oogopslag wat er allemaal bij VR development komt kijken. Dat maakt het makkelijker om de knoop door te hakken: uitbesteden of zelf doen?

Eerst even een korte uitleg

Wat is dat precies, VR?

De term virtual reality zegt eigenlijk al genoeg: het gaat om een virtuele realiteit. Deze virtuele wereld is in de computer gegenereerd, het zijn dus computerbeelden. Dankzij de gebruikte technologieën, zoals 3D-beelden, parallax en een snelle wisseling tussen de beelden, ziet de virtuele wereld er levensecht uit.

VR development

VR development

Bij de ontwikkeling van een VR-toepassing komt nogal wat kijken. Kort gezegd worden daarbij de volgende stappen doorlopen:

  1. Het verzamelen van ideeën. Welke ideeën zijn er? En welke van die ideeën zijn kansrijk genoeg om verder uitgewerkt te worden?
  2. Een eerste ontwerp. Eerst tekent de ontwerper 2D- en 3D-modellen, om deze vervolgens om te zetten naar digitale beelden die kunnen bewegen.
  3. Het uitwerken van de verschillende frames. In een VR-game of -app wisselen de beelden in een ongekend hoog tempo (60 tot 90 frames per seconde), er moeten dus ontzettend veel frames gemaakt worden.
  4. Het toevoegen van muziek en andere geluiden.
  5. De technische aspecten van de toepassing controleren: functioneert de VR-toepassing stabiel en is hij voor meerdere platformen geschikt?

Zelf doen of uitbesteden?

Voor VR development heeft u dus een unieke mix van ontwerptalent en technische kennis nodig. Heeft u een IT-medewerker die over die combinatie beschikt? Dan zou u hem of haar wellicht kunnen inschakelen om de VR-toepassing voor u te ontwikkelen. Maar realiseer u wel dat deze medewerker dan lange tijd niet beschikbaar is voor andere werkzaamheden. Bovendien: de ontwikkelingen in VR gaan snel. Is hij of zij op de hoogte van de laatste mogelijkheden?

Een VR-toepassing maakt u niet dagelijks. Het is daarom bij uitstek iets wat u beter kunt uitbesteden aan een expert. APPelit, strategische partner op het gebied van VR, ontwikkelt graag uw gedroomde VR-toepassing.

De allereerste stap

Bij VR development volgen wij altijd bovenstaand stappenplan. Maar voordat we starten met ideeën verzamelen, doen we iets anders. Want waarom wilt u eigenlijk een VR-toepassing? Vast niet alleen omdat dat zo leuk is of omdat het het imago van uw bedrijf oppoetst.

Nee, u heeft een bepaald doel voor ogen. Alleen als u dat doel bereikt, bent u tevreden over uw VR-toepassing. APPelit verdiept zich daarom eerst in uw organisatie, uw doelen en uw branche. We voeren een gratis Groeiscan uit die u meer inzicht geeft in de potentie van uw VR-toepassing. Is die potentie groot? Dan weet u zeker dat u uw geld goed besteedt!

De voordelen van een expert

Als u uw VR-toepassing laat ontwikkelen door APPelit, biedt u dat vele voordelen. Bijvoorbeeld:

  • U beschikt over een goed doordachte toepassing waar u lang mee vooruit kunt.
  • U krijgt waar voor uw investering, omdat die zichzelf terugverdient.
  • U kunt de toepassing makkelijk laten aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen.
  • U weet zeker dat uw toepassing stabiel en gebruiksvriendelijk functioneert.
VR

De potentie van VR development ontdekken?

Wij laten u zien wat mogelijk is

Alleen als u optimaal gebruikmaakt van alle mogelijkheden van VR development, levert VR u geld op. APPelit weet hoe u dat doet. Maken we binnenkort een afspraak? We laten u dan graag voorbeelden zien van VR-toepassingen die we voor andere klanten ontwikkeld hebben. En we vertellen u hoe die toepassingen deze bedrijven hebben geholpen om hun resultaat te verbeteren. Laat uw gegevens achter zodat we u kunnen bereiken!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21