fbpx

Voordelen blockchain technologie

De top 3

U kent blockchain technologie misschien van bitcoins, het virtuele betaalmiddel. Maar wist u dat de mogelijkheden van deze technologie veel verder reiken? In deze blog zetten we de top 3 voordelen van blockchain technologie op een rijtje.

Even wat uitleg

Wat is blockchain precies?

Een blockchain of blokketen is letterlijk een keten van ‘blokken’, oftewel computers die via een netwerk met elkaar verbonden zijn. In elk blok wordt een lijst met gegevens bewaard. Elke lijst wordt afgesloten met een ‘hash’, daarin staan alle gegevens over dit blok. Deze hash wordt ook opgenomen aan het begin van het volgende blok. Op deze manier worden de blokken aan elkaar gekoppeld en ontstaat de keten.

Maar wat kunt u ermee?

Bovenstaande omschrijving van een blokketen blijft misschien nog wat abstract. Want wat kun je nou eigenlijk met zo’n blokketen? U kunt deze keten het best vergelijken met een reeks virtuele kluisjes.  Met een druk op de knop geeft u de digitale sleutel van (een deel van) de kluisjes aan anderen.

Zij kunnen er vervolgens iets aan toevoegen. Via codes beslissen alle deelnemers van de blockchain welke informatie toegevoegd mag worden en welke niet. Er is dus niet één eigenaar, maar het eigendom wordt samen gedeeld.

Voordelen blockchain

Waarom het slim is nú in te stappen

De 3 voordelen

Voordeel 1: veilig

Als we het hebben over de voordelen van blockchain staat veiligheid met stip op 1. Alle informatie in de virtuele kluisjes is versleuteld. Alleen degenen met een digitale sleutel, hebben toegang. Dit voorkomt hacken, fraude en manipulatie. Ook is het niet mogelijk om gegevens per ongeluk te verwijderen of kwijt te raken, want de andere computers beschikken altijd over een exacte kopie van de database.

Met blockchain is alles gedigitaliseerd, van vrachtbrieven tot vervoersdocumenten en van rapporten tot dossiers en gespreksverslagen. Is het u weleens gebeurd dat papieren zoekraakten of dat er fraude mee werd gepleegd? Daar hoeft u zich geen zorgen meer om te maken, want nu gaat alles online.

Voordeel 2: efficiënt samenwerken

Werk afstemmen gaat een stuk sneller dankzij blockchain. Zeker in productieketens is dit een uitkomst! Iedereen die toegang heeft en ziet dat bijvoorbeeld de bouwtekening van een component beter kan, kan deze tekening verbeteren. Daarbij maakt het niet uit waar iemand zich bevindt, of dat nu om de hoek is of aan de andere kant van de wereld. Remote (samen)werken was nog nooit zo eenvoudig.

Voordeel 3: goedkoop

Het opzetten van een blockchain kost even wat tijd, maar daarna is het stukken goedkoper dan banken, bankkluizen of andere systemen: U hebt immers geen tussenpersonen (zoals bank of netbeheerder) nodig. Experts schatten dat dit wel een derde van de bedrijfskosten scheelt bij onder meer bankbetalingen.

Waarom nu instappen?

Blockchain biedt dus belangrijke voordelen. Toch zijn bedrijven en overheden nog wat huiverig om in te stappen. Waarom u dat toch zou doen? Omdat u hiermee met beide benen in de toekomst staat! Met blockchain maakt u niet alleen gebruik van een superveilig systeem dat slimmer en efficiënter werken mogelijk maakt, maar onderscheidt u zich ook van uw concurrenten en concullega’s die te laat zijn met het ontdekken van alle voordelen.

Hoe pakt u dat aan?

Voor het opzetten en inrichten van een blockchain is specifieke expertise vereist. U kunt dit dan ook het beste overlaten aan een expert. APPelit, strategische partner in blockchain technologie, helpt u graag verder.

blockchain voor bedrijven

Profiteer ook van de voordelen van blockchain technologie

Laten we snel om tafel gaan!

De drie belangrijkste voordelen van blockchain technologie kent u nu, maar er zijn er nog veel meer! Benieuwd naar de voordelen van blockchain technologie voor uw organisatie? Onze bevlogen professionals vertellen u er graag alles over. Als u hieronder even uw gegevens invult, zitten we snel daarna om tafel.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  ivar te riele
  ivar te riele
  1696489271
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  js_loader
  Sluiten