fbpx

Voordelen blockchain technologie

De top 3

U kent blockchain technologie misschien van bitcoins, het virtuele betaalmiddel. Maar wist u dat de mogelijkheden van deze technologie veel verder reiken? In deze blog zetten we de top 3 voordelen van blockchain technologie op een rijtje.

Even wat uitleg

Wat is blockchain precies?

Een blockchain of blokketen is letterlijk een keten van ‘blokken’, oftewel computers die via een netwerk met elkaar verbonden zijn. In elk blok wordt een lijst met gegevens bewaard. Elke lijst wordt afgesloten met een ‘hash’, daarin staan alle gegevens over dit blok. Deze hash wordt ook opgenomen aan het begin van het volgende blok. Op deze manier worden de blokken aan elkaar gekoppeld en ontstaat de keten.

Maar wat kunt u ermee?

Bovenstaande omschrijving van een blokketen blijft misschien nog wat abstract. Want wat kun je nou eigenlijk met zo’n blokketen? U kunt deze keten het best vergelijken met een reeks virtuele kluisjes.  Met een druk op de knop geeft u de digitale sleutel van (een deel van) de kluisjes aan anderen.

Zij kunnen er vervolgens iets aan toevoegen. Via codes beslissen alle deelnemers van de blockchain welke informatie toegevoegd mag worden en welke niet. Er is dus niet één eigenaar, maar het eigendom wordt samen gedeeld.

Voordelen blockchain

Waarom het slim is nú in te stappen

De 3 voordelen

Voordeel 1: veilig

Als we het hebben over de voordelen van blockchain staat veiligheid met stip op 1. Alle informatie in de virtuele kluisjes is versleuteld. Alleen degenen met een digitale sleutel, hebben toegang. Dit voorkomt hacken, fraude en manipulatie. Ook is het niet mogelijk om gegevens per ongeluk te verwijderen of kwijt te raken, want de andere computers beschikken altijd over een exacte kopie van de database.

Met blockchain is alles gedigitaliseerd, van vrachtbrieven tot vervoersdocumenten en van rapporten tot dossiers en gespreksverslagen. Is het u weleens gebeurd dat papieren zoekraakten of dat er fraude mee werd gepleegd? Daar hoeft u zich geen zorgen meer om te maken, want nu gaat alles online.

Voordeel 2: efficiënt samenwerken

Werk afstemmen gaat een stuk sneller dankzij blockchain. Zeker in productieketens is dit een uitkomst! Iedereen die toegang heeft en ziet dat bijvoorbeeld de bouwtekening van een component beter kan, kan deze tekening verbeteren. Daarbij maakt het niet uit waar iemand zich bevindt, of dat nu om de hoek is of aan de andere kant van de wereld. Remote (samen)werken was nog nooit zo eenvoudig.

Voordeel 3: goedkoop

Het opzetten van een blockchain kost even wat tijd, maar daarna is het stukken goedkoper dan banken, bankkluizen of andere systemen: U hebt immers geen tussenpersonen (zoals bank of netbeheerder) nodig. Experts schatten dat dit wel een derde van de bedrijfskosten scheelt bij onder meer bankbetalingen.

Waarom nu instappen?

Blockchain biedt dus belangrijke voordelen. Toch zijn bedrijven en overheden nog wat huiverig om in te stappen. Waarom u dat toch zou doen? Omdat u hiermee met beide benen in de toekomst staat! Met blockchain maakt u niet alleen gebruik van een superveilig systeem dat slimmer en efficiënter werken mogelijk maakt, maar onderscheidt u zich ook van uw concurrenten en concullega’s die te laat zijn met het ontdekken van alle voordelen.

Hoe pakt u dat aan?

Voor het opzetten en inrichten van een blockchain is specifieke expertise vereist. U kunt dit dan ook het beste overlaten aan een expert. APPelit, strategische partner in blockchain technologie, helpt u graag verder.

blockchain voor bedrijven

Profiteer ook van de voordelen van blockchain technologie

Laten we snel om tafel gaan!

De drie belangrijkste voordelen van blockchain technologie kent u nu, maar er zijn er nog veel meer! Benieuwd naar de voordelen van blockchain technologie voor uw organisatie? Onze bevlogen professionals vertellen u er graag alles over. Als u hieronder even uw gegevens invult, zitten we snel daarna om tafel.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten