fbpx

Virtual reality ontwikkelen?

Ontdek hier uw kansen

Wilt u aan de slag met virtual reality/VR ontwikkelen? Slim! Want VR is ideaal om uw klanten en medewerkers echt verder te helpen. Laat zien dat uw bedrijf met zijn tijd meegaat en maak indruk met uw eigen VR-toepassing. APPelit, strategisch partner op het gebied van virtual reality/VR, helpt u daar graag bij.

Meer over VR

Wat is het precies?

De term virtual reality zegt eigenlijk al genoeg: er wordt een virtuele werkelijkheid gecreëerd. Om die werkelijkheid te zien, heeft u een VR-bril nodig. Zo’n bril is zo ontworpen, dat u hetzelfde beeld met elk oog net iets anders ziet. Zo ervaart u diepte. Er zitten bovendien sensoren in, die ervoor zorgen dat de wereld met uw blikveld meebeweegt. Zo lijkt het net alsof u zich echt in een andere wereld bevindt.

virtual reality ontwikkelen

Hoe VR zich ontwikkelde

In eerste instantie werd virtual reality / VR vooral ingezet voor militaire doeleinden, zoals vliegoefeningen. We praten dan over de jaren negentig van de vorige eeuw. Er waren in die tijd ook wel wat gamebedrijven die experimenteerden met VR, maar dat bleef een beetje in de marge. Pas in 2014 kwam het in een stroomversnelling. Toen nam Facebook de bekende VR-bril Oculus Rift over. Vanaf dat moment gingen steeds meer techbedrijven en game-ontwikkelaars ermee aan de slag.

Ook voor zakelijke toepassingen

De laatste jaren neemt virtual reality / VR ook in de zakelijke wereld een hoge vlucht. Steeds meer bedrijven ontdekken hoe ze het in kunnen zetten om hun klanten tot dienst te zijn. Bijvoorbeeld:

 • om klanten op afstand te kunnen rondleiden door het bedrijf.
 • om klanten een voorproefje te geven van een nieuwe versie van een product.
 • om klanten voor een verbouwing alvast te laten zien hoe hun pand eruit komt te zien.
 • om (bedrijfs)presentaties te verlevendigen.

Train uw medewerkers met VR

Waar virtual reality / VR ook erg geschikt voor is, is het trainen van uw medewerkers. U zet het bijvoorbeeld in om nieuwe medewerkers snel te onboarden en kennis te laten maken met de verschillende vestigingen van uw bedrijf. Ook kunt u calamiteitenoefeningen via VR doen, of uw medewerkers hun kennis laten bijspijkeren.

Maar ook in het primaire bedrijfsproces is VR in te zetten. Denk aan het uitvoeren van onderzoeken die in de echte wereld te duur, te bewerkelijk of te gevaarlijk zijn. VR is dus zeker niet alleen ‘voor de lol’. Net als veel andere vormen van technologie, helpt het om de productiviteit en effectiviteit van uw bedrijf te verhogen.

Mooi voorbeeld: serious gaming

Een mooi voorbeeld waarbij virtual reality echt van toegevoegde waarde is, is serious gaming. Hierbij worden medewerkers of leerlingen getraind via een game. Dat is niet alleen leuk, het levert ook betere resultaten op. Met VR leer je spelenderwijs, kun je het nogmaals proberen als je een fout maakt en blijft de kennis beter hangen. APPelit heeft veel ervaring met serious gaming, onder andere met serious gaming in de zorg en met serious gaming in het onderwijs. Met virtual reality voegen we nog meer beleving toe. Zo worden de positieve effecten van serious gaming nog verder versterkt.

VR

Uw eigen game of toepassing met virtual reality ontwikkelen?

Laten we er eens een kop koffie op drinken

Voordat u beslist of u een toepassing op basis van virtual reality laat ontwikkelen, wilt u ongetwijfeld meer weten. En vooral zien! Wij komen graag langs met een VR-bril om u kennis te laten maken met enkele toepassingen die we voor andere klanten hebben ontwikkeld. Uiteraard bespreken we ook graag de ideeën die u zelf al heeft. Laat hieronder uw gegevens achter en u hoort snel van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten