fbpx

Virtual reality development

Checklist: do’s en don’ts

Steeds meer bedrijven ontdekken de mogelijkheden van virtual reality/VR. Een eigen VR-toepassing opent nieuwe werelden en daarmee nieuwe markten en mogelijkheden. Maar hoe ontdekt u nu of zo’n VR-toepassing ook iets voor u is? En hoe pakt u de ontwikkeling ervan vervolgens aan? APPelit, strategische partner op het gebied van virtual reality development, ontwikkelde deze handige checklist.

VR – wat is het precies?

Even wat uitleg

Zoals de term virtual reality al onthult, wordt er een virtuele werkelijkheid gecreëerd. Dankzij de gebruikte technieken lijken deze computerbeelden levensecht. De beelden bewegen mee als u uw hoofd beweegt of als u op een andere plek gaat staan. Virtual reality/VR is groot geworden in de entertainmentindustrie, maar wordt ook steeds vaker in het bedrijfsleven toegepast.

Check 1: voor uw bedrijf interessant?

Het zijn zeker niet alleen de grote multinationals die een eigen VR-toepassing ontwikkelen. Ook voor kleinere bedrijven is het een interessante investering. Denk aan aannemers die klanten vooraf laten zien hoe hun huis na de verbouwing eruitziet, retailers die hun klanten virtueel laten kennismaken met een nieuw product. en maakbedrijven die ingewikkelde of dure ontwikkelprocessen verkorten.

Check 2: uw medewerkers trainen via VR?

Er zijn ook veel bedrijven die VR inzetten om hun medewerkers te trainen. Virtual reality is bijvoorbeeld heel geschikt voor een calamiteitenoefening, maar ook voor het bijspijkeren van vakkennis.

Een mooi voorbeeld is serious gaming. Hierbij zet u videogames in voor een serieus doel, namelijk het trainen van uw medewerkers. Voor het overbrengen van simpele basiskennis is een 2D game prima. Maar als het om het aanleren van specialistische kennis gaat, dan zorgt VR ervoor dat die kennis nog beter wordt overgebracht. APPelit heeft veel ervaring met serious gaming, onder andere met serious gaming in de zorg en met serious gaming in het onderwijs.

Check 3: zelf doen of uitbesteden?

Als u heeft besloten dat virtual reality/VR een aantrekkelijke optie is voor uw organisatie, is de volgende vraag: gaat u de toepassing zelf ontwikkelen of besteedt u dat uit? Virtual reality development is een vrij specifiek vakgebied en de ontwikkelingen gaan snel. De kans is klein dat u een ICT’er in huis heeft die over de juiste mix van technische kennis en ontwerptalent beschikt (en die u ook nog eens voor langere tijd kunt vrijmaken). Daarom is uitbesteden in de meeste gevallen de beste optie. 

Check 4: waar voor uw geld?

Hoe maakt u nu de keuze voor een goede VR developer? U bezoekt een paar websites, bekijkt wat voorbeelden en nodigt één of meerdere developers uit op gesprek. Vraag dan vooral naar het verdienmodel van de VR-toepassingen die zij hebben ontwikkeld. Want als u VR zakelijk inzet, wilt u natuurlijk wel dat het u wat oplevert. Wat was het doel van het betreffende bedrijf en hoe snel is dat doel behaald?

Check 5: gaan voor garanties?

APPelit besteedt veel aandacht aan het voortraject. Zo bieden wij onze klanten standaard een gratis Groeiscan aan die meer inzicht geeft in de potentie van een VR-toepassing. In diverse brainstormsessie stellen we bovendien nauwkeurig vast welk doel u wilt bereiken en hoe we dat gaan realiseren. Zo heeft u vooraf duidelijk inzicht in de kosten en opbrengsten.

De voordelen van APPelit nog even op een rijtje:

 • U beschikt over een goed doordachte toepassing waar u lang mee vooruit kunt.
 • U krijgt waar voor uw investering, omdat die zichzelf terugverdient.
 • U kunt de toepassing makkelijk laten aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen.
 • U weet zeker dat uw toepassing stabiel en gebruiksvriendelijk functioneert.
VR

Aan de slag met virtual reality development? Check!

We vertellen u graag meer

Heeft u besloten dat virtual reality development een aantrekkelijke optie is voor uw bedrijf? En wilt u er graag meer over weten? We komen graag bij u langs voor een uitgebreide toelichting! Laat uw gegevens achter en u hoort snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten