fbpx

Nearshore software ontwikkeling – zo werkt het

Extern en tóch betrokken

Zoekt u – tijdelijk of voor langere tijd – uitbreiding van uw IT-team, maar wilt u nergens aan vast zitten? Of wilt u nieuwe software laten ontwikkelen, maar beschikt u intern niet over de juiste expertise? Ontdek dan de mogelijkheden van nearshore software ontwikkeling. Want dan kunt u flexibel op- of afschalen wanneer u wilt. Bovendien profiteert u van nog veel meer voordelen!

Software ontwikkeling op afstand

Even wat achtergrondinformatie

Laat u software op afstand ontwikkelen? Of uw IT-architectuur op een andere plek beheren en onderhouden? Dan heet dat outsourcing. U kunt dit in eigen land doen, maar ook in een buurland (nearshore outsourcing) of in een verder weg gelegen land (offshore outsourcing). Alle vormen hebben zo hun voor- en nadelen, maar het allerbelangrijkste is de keuze voor de juiste outsourcingpartner.

Nearshore software ontwikkeling

Nearshore & offshore

Verschillen & overeenkomsten

Afstand

Het grootste verschil tussen nearshore en offshore outsourcing zit hem in dus in de afstand. Maar die afstand brengt ook praktische zaken met zich mee. Zit een partner in een andere tijdzone, dan is het wellicht lastiger om de werkzaamheden goed af te stemmen. Aan de andere kant kan dat juist een voordeel zijn, omdat de productietijd verhoogd wordt.

Kosten & opbrengsten

Ook financieel gezien kunnen er verschillen zitten tussen nearshore en offshore. Daarbij gaat het vooral om het land waar de outsourcingpartner gevestigd is. In de meeste buurlanden van Nederland liggen de kosten ongeveer op hetzelfde niveau als hier, terwijl die in landen verder weg vaak lager liggen. Voor u met een outsourcingpartner aan de slag gaat, is het van belang om hier goed inzicht in te hebben.

Wanneer kiezen voor nearshore?

De keuze voor offshore of nearshore hangt vaak af van de specifieke omstandigheden en wensen van een bedrijf. Redenen waarom bedrijven voor nearshore kiezen, zijn bijvoorbeeld:

 • Eenvoudiger samenwerking omdat het externe team in dezelfde tijdzone zit.
 • Vergelijkbare culturele normen en zakelijke gewoonten, dus minder kans op miscommunicatie en culturele conflicten.
 • De mogelijkheid voor persoonlijke ontmoetingen en trainingssessies zonder al te hoge reiskosten.

Bij de keuze tussen offshore en nearshore moet u altijd een zorgvuldige afweging maken op basis van de aard van de uit te besteden taken, vereiste vaardigheden en kostenoverwegingen.

Nog belangrijker: de juiste partner

Toch is de locatie van het bedrijf waar u mee gaat samenwerken niet het allerbelangrijkste. Met moderne communicatiemiddelen zoals videoconferencing en chatprogramma’s zijn de grootste nadelen immers wel te ondervangen. Veel belangrijker is het, om te kiezen voor de juiste outsourcingpartner. Een partner die u alles uit handen neemt, is het fijnst. Dan maakt het eigenlijk niet meer uit of uw software nu ver of dichtbij wordt ontwikkeld.

APPelit: strategische partner met meerwaarde

APPelit is zo’n strategische partner op het gebied van software ontwikkeling en outsourcing. Wij onderscheiden ons op een aantal belangrijke punten van andere outsourcingpartners. Zo krijgt u bij ons een ‘eigen’ senior business analist en senior developer die het hele project begeleiden. Gewoon in eigen land. Zij gaan volledig dedicated voor u aan de slag en staan altijd tot uw beschikking. Ook leiden zij het hele project in goede banen. Daarbij gaat het onder andere om:

 • requirement-inventarisatie (wat is er nodig?)
 • planning
 • monitoring
 • kwaliteitsmanagement
 • terugkoppeling naar u als klant
 • begeleiden van de uitrol van uw software op maat

Kortom, zelf hebt u er geen omkijken meer naar. U kunt zich dus volledig richten op uw eigen taken. Wel zo fijn!

Verschil ERP en CRM

Aan de slag met nearshore software ontwikkeling?

We vertellen u graag meer

Wilt u meteen aan de slag met nearshore software ontwikkeling? Dat kan! Wij vertellen u graag alles over de diverse mogelijkheden. Daarbij geven we meteen inzicht in het bijbehorende kostenplaatje. Bij ons geen verrassingen achteraf! Zo’n eerste kennismakingsgesprek doen we het liefst face-to-face. We maken graag tijd vrij om bij u op kantoor langs te komen. Laat u ons weten hoe we u kunnen bereiken?

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten