fbpx

Soorten ERP systemen: ontdek ze allemaal

En kies de juiste voor u

Het is duidelijk: u wilt aan de slag met ERP. Maar hoe doet u dat? Er zijn zoveel soorten ERP-systemen en minstens zoveel bedrijven die die systemen voor u willen installeren. Ontdek hoe u keuzes maakt en knopen doorhakt!

Waarom ERP?

Ga voor meer efficiëntie

Binnen uw organisatie lopen allerlei bedrijfsprocessen parallel aan elkaar en door elkaar heen. Denk aan verkoop, facturering, administratie, HRM en productie. Een ERP-systeem verbindt al deze bedrijfsprocessen met elkaar en stemt alles perfect op elkaar af. U vergroot zo uw productiviteit en uw efficiëntie.

Soorten ERP systemen

Bekende ERP-systemen

Er zijn veel verschillende ERP-systemen, met allemaal hun sterke punten. Enkele bekende zijn:

 • Exact Online
 • Oracle
 • SAP
 • Microsoft
 • AFAS ERP Direct
 • net ERP
 • Odoo 

Grote verschillen

De verschillen tussen bovenstaande ERP-systemen zijn enorm. Dan gaat het over functionaliteit, maar ook over prijs. Sommige zijn aantrekkelijk voor grote bedrijven, andere worden juist veel door kleine en middelgrote bedrijven gebruikt. Sommige pakketten zijn heel algemeen, andere hebben modules voor specifieke branches.

In de cloud of in huis?

Voorheen was er geen keuze: als u ERP wilde gebruiken, moest u zelf een pakket (laten) installeren. Maar tegenwoordig kunt er ook voor kiezen om de software in de cloud te laten draaien. U sluit dan een abonnement af voor het aantal gebruikers naar keuze. Het voordeel is dat u de software helemaal ‘on demand’ kunt inzetten, dus alleen die modules die u daadwerkelijk nodig heeft. En alleen op de momenten dat u dat wilt. 

Keus maken

Maar hoe maakt u nu een keuze uit al die verschillende ERP-pakketten? En hoe weet u welk systeem het beste bij uw bedrijf past? Laat u zich hierover informeren door een expert op het gebied van ERP, die ervaring heeft met allerlei verschillende ERP-pakketten. APPelit is strategische partner op het gebied van ERP en specialist in ERP software op maat. Wij helpen u graag verder.

Partner of leverancier …

Als ERP-partner onderscheiden wij ons op vier belangrijke punten van gewone ERP-leveranciers:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. We hebben kennis van verschillende soorten ERP-systemen en geven u eerlijk advies over de juiste oplossing voor uw organisatie.
 3. Wij ontwikkelen altijd een ERP-oplossing op maat, zodat we zeker weten dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 4. Wij leveren onze software in fases op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.

In fasen

Een ERP-project is vaak omvangrijk. Daarom bouwen wij altijd in fasen. Door te werken aan één module tegelijk, houden we het overzichtelijk. Is de module klaar? Dan kunt u deze door uw gebruikers en techneuten uitgebreid laten testen op problemen en kwaliteit. Daarna gaan we verder met de volgende module. U kunt daarbij zelf aangeven welke module(s) de meeste prioriteit hebben.

Gratis workshop om uit te testen

Twijfelt u nog of ERP iets is voor uw organisatie? Misschien trekt dit aanbod u dan over de streep. Ter kennismaking bieden wij u – geheel vrijblijvend – een gratis workshop aan ter waarde van 1200 euro. Tijdens deze workshop onderzoeken we samen de potentie van ERP-software voor uw bedrijf. We nemen daarbij ook uw markt, uw branche en uw concurrentie onder de loep.

ERP op maat laten maken

Leer meer over de soorten ERP systemen

En ontdek welk systeem voor u het meest geschikt is

APPelit vertelt u graag meer over de verschillende soorten ERP systemen en adviseert u graag over de meest geschikte oplossing voor uw situatie. Net als de hierboven genoemde workshop is zo’n eerste gesprek altijd geheel vrijblijvend. Dus waar wacht u nog op? Vul hieronder uw gegevens in en zet zo de eerste stap naar meer efficiëntie en groei!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten