fbpx

Soorten ERP systemen: ontdek ze allemaal

En kies de juiste voor u

Het is duidelijk: u wilt aan de slag met ERP. Maar hoe doet u dat? Er zijn zoveel soorten ERP-systemen en minstens zoveel bedrijven die die systemen voor u willen installeren. Ontdek hoe u keuzes maakt en knopen doorhakt!

Waarom ERP?

Ga voor meer efficiëntie

Binnen uw organisatie lopen allerlei bedrijfsprocessen parallel aan elkaar en door elkaar heen. Denk aan verkoop, facturering, administratie, HRM en productie. Een ERP-systeem verbindt al deze bedrijfsprocessen met elkaar en stemt alles perfect op elkaar af. U vergroot zo uw productiviteit en uw efficiëntie.

Soorten ERP systemen

Bekende ERP-systemen

Er zijn veel verschillende ERP-systemen, met allemaal hun sterke punten. Enkele bekende zijn:

 • Exact Online
 • Oracle
 • SAP
 • Microsoft
 • AFAS ERP Direct
 • net ERP
 • Odoo 

Grote verschillen

De verschillen tussen bovenstaande ERP-systemen zijn enorm. Dan gaat het over functionaliteit, maar ook over prijs. Sommige zijn aantrekkelijk voor grote bedrijven, andere worden juist veel door kleine en middelgrote bedrijven gebruikt. Sommige pakketten zijn heel algemeen, andere hebben modules voor specifieke branches.

In de cloud of in huis?

Voorheen was er geen keuze: als u ERP wilde gebruiken, moest u zelf een pakket (laten) installeren. Maar tegenwoordig kunt er ook voor kiezen om de software in de cloud te laten draaien. U sluit dan een abonnement af voor het aantal gebruikers naar keuze. Het voordeel is dat u de software helemaal ‘on demand’ kunt inzetten, dus alleen die modules die u daadwerkelijk nodig heeft. En alleen op de momenten dat u dat wilt. 

Keus maken

Maar hoe maakt u nu een keuze uit al die verschillende ERP-pakketten? En hoe weet u welk systeem het beste bij uw bedrijf past? Laat u zich hierover informeren door een expert op het gebied van ERP, die ervaring heeft met allerlei verschillende ERP-pakketten. APPelit is strategische partner op het gebied van ERP en specialist in ERP software op maat. Wij helpen u graag verder.

Partner of leverancier …

Als ERP-partner onderscheiden wij ons op vier belangrijke punten van gewone ERP-leveranciers:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. We hebben kennis van verschillende soorten ERP-systemen en geven u eerlijk advies over de juiste oplossing voor uw organisatie.
 3. Wij ontwikkelen altijd een ERP-oplossing op maat, zodat we zeker weten dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 4. Wij leveren onze software in fases op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.

In fasen

Een ERP-project is vaak omvangrijk. Daarom bouwen wij altijd in fasen. Door te werken aan één module tegelijk, houden we het overzichtelijk. Is de module klaar? Dan kunt u deze door uw gebruikers en techneuten uitgebreid laten testen op problemen en kwaliteit. Daarna gaan we verder met de volgende module. U kunt daarbij zelf aangeven welke module(s) de meeste prioriteit hebben.

Gratis workshop om uit te testen

Twijfelt u nog of ERP iets is voor uw organisatie? Misschien trekt dit aanbod u dan over de streep. Ter kennismaking bieden wij u – geheel vrijblijvend – een gratis workshop aan ter waarde van 1200 euro. Tijdens deze workshop onderzoeken we samen de potentie van ERP-software voor uw bedrijf. We nemen daarbij ook uw markt, uw branche en uw concurrentie onder de loep.

ERP op maat laten maken

Leer meer over de soorten ERP systemen

En ontdek welk systeem voor u het meest geschikt is

APPelit vertelt u graag meer over de verschillende soorten ERP systemen en adviseert u graag over de meest geschikte oplossing voor uw situatie. Net als de hierboven genoemde workshop is zo’n eerste gesprek altijd geheel vrijblijvend. Dus waar wacht u nog op? Vul hieronder uw gegevens in en zet zo de eerste stap naar meer efficiëntie en groei!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader