fbpx

Software op maat bouwen: tips & tricks

Hoe en waarom u beter af bent met maatwerk

Natuurlijk, met standaard software komt u in uw bedrijf een heel eind. Maar wilt u meerdere afdelingen goed laten samenwerken of bedrijfsprocessen beter op elkaar afstemmen? Dan hebt u software nodig die speciaal voor uw organisatie ontwikkeld is. Laat uw software op maat bouwen en profiteer!

Waarom op maat?

Daarom is standaard niet voldoende

Voor veel dagelijkse werkzaamheden kunt u met standaard software prima uit de voeten. Denk aan het maken van tekstdocumenten of het versturen van e-mails. Maar voor complexere zaken die meerdere afdelingen of bedrijfsprocessen beslaan, hebt u maatwerk nodig. Goed nieuws: dat hoeft zeker niet extra duur te zijn. Want met maatwerk software gaat u voor strategische groei.

Software op maat bouwen

Software op maat bouwen

Vereiste 1: een brede blik

Zelf doen of uitbesteden

Wanneer u een eigen ICT-afdeling hebt, overweegt u wellicht om het maken van de nieuwe software daar neer te leggen. Maar hebben uw ICT’ers wel de vereiste kennis in huis? En kunt u ze wel voor langere tijd vrijmaken, zonder dat het ten koste gaat van de andere ICT-werkzaamheden zoals onderhoud? Ten slotte is het belangrijk om u af te vragen of uw ICT-medewerkers in staat zijn om met een brede blik naar software te kijken.

Brede blik

Met die brede blik bedoelen we: kijken ze niet te veel door een ICT-bril? Want met zo’n bril op gaan ze pas over vervanging of aanvulling nadenken als de software verouderd is, niet meer aansluit bij andere computerprogramma’s of als er geen updates meer zijn. Met zo’n bril op zie je software dus als kostenpost. Maar wie met een bredere blik kijkt, ziet software als middel om een hoger doel te bereiken.

Voorbeelddoelen

Een hoger doel klinkt misschien nog wat vaag of zweverig. Waar moet u dan aan denken? Binnen organisaties spelen vaak diverse problemen of vraagstukken. En software op maat speelt vaak een rol bij de oplossing daarvan. Hierbij kunt u denken aan de volgende situaties:

 • U wilt meer klanten trekken.
 • U wilt uw productie verhogen, maar niet meer mensen aannemen.
 • U wilt voorraden efficiënter beheren.
 • U wilt profiteren van de gegevens die binnen uw organisatie circuleren.
 • U wilt uw klanten beter leren kennen en ze zo een betere gebruikservaring bieden.

Schakel de expert in

Het is dus goed om de expert in te schakelen die met een bredere blik naar software kijkt. Vraag u daarbij af of deze expert bereid is om zich eerst goed in uw organisatie te verdiepen. Bij de ontwikkeling van software op maat is een goede voorbereiding namelijk heel belangrijk. Dus niet meteen ontwikkelen, maar eerst de doelen, behoeften en wensen boven tafel krijgen.

De aanpak van APPelit

APPelit is uw strategische partner in de ontwikkeling van software op maat. Onze unieke aanpak laat zich samenvatten in drie belangrijke punten:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. Wij ontwikkelen altijd op maat, zodat we zeker weten dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 3. Wij leveren onze software in fases op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.

Bij elk project doorlopen we een aantal vaste stappen. Hierbij volgen we ons bewezen succesvolle ontwikkelplan, dat is gebaseerd op Design Thinking. Zo weten we zeker dat uw maatwerk software u echt oplevert wat u wilt en verwacht!

Maatwerk software ontwikkeling

Snel starten met software op maat bouwen?

Geen enkel probleem voor APPelit!

Software op maat bouwen is dus in veel situaties de beste keuze. Vooral als u zich laat adviseren door dé expert op dit gebied! Om u op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met onze manier van werken, bieden we u graag een gratis software audit aan. Mogen we u meer vertellen in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten