fbpx

Software ontwikkeling op maat: alle voordelen op ’n rij

Plus de valkuilen om te vermijden

Voert uw organisatie complexe taken uit in een specifieke branche? Dan schieten standaardpakketten vaak te kort. Software ontwikkeling op maat biedt u dan een betere oplossing. Op deze pagina vindt u alle voordelen van dit maatwerk op een rij. En leest u tegelijk welke valkuilen u beter vermijdt bij de ontwikkeling van deze software.

Maatwerk tegenwoordig must

Rijtje met voordelen

Zit uw organisatie in een specifieke industrie? Of houdt u zich bezig met complexe activiteiten? In de meeste gevallen volstaat standaardsoftware dan niet. Vaak krijgt u dan functies die u nooit gebruikt. En mist u voorzieningen die u wél nodig hebt. In het ergste geval belemmert dit zelfs de groei van uw bedrijf. Software ontwikkeling op maat biedt juist in uw situatie dan veel voordelen:

 • Naadloze aansluiting bij uw wensen
 • Makkelijk aan te passen aan de grootte van uw organisatie
 • Hogere productiviteit
 • Koppeling met al aanwezige software
 • Technische support

Voordelen uitgediept

Software op maat wordt speciaal voor uw organisatie gemaakt. U krijgt dus alleen de functies die u daadwerkelijk gebruikt. En ze sluiten ook nog eens precies aan op het werk dat uw personeel doet. Zo zijn ze effectiever en productiever. En halen ze meer voldoening uit hun werk. Bovendien hebt u de zekerheid dat uw maatsoftware naadloos aansluit bij de technologie die u al gebruikt. Dus geen gedoe met pakketten die niet met elkaar werken.

software ontwikkeling op maat

Zo bent u klaar voor de toekomst

Een goede softwareontwikkelaar vraagt naar uw doelen en past uw pakket daarop aan. Zo krijgt u alle kans om in de toekomst te groeien. Daarnaast betekent software op maat ook support op maat. Ofwel: een snelle oplossing van eventuele problemen na de oplevering.

Check de 4 grootste valkuilen

Maatwerksoftware heeft dus veel voordelen. Maar er zijn ook valkuilen. Zorg dat u die herkent, want dit maakt de keuze voor een leverancier een stuk makkelijker. Dit zijn ze:

1. Niet met alle stakeholders overleggen

Zorg voor een goede dwarsdoorsnede van stakeholders en betrek ze bij het ontwikkelingstraject. Dus toekomstige gebruikers, klanten, uw eigen IT mensen, ga zo maar door.

2. Niet nadenken over doelen

Denk goed na over wat u precies met uw software wilt bereiken. Bij software ontwikkeling geldt: zonder doel schiet u altijd mis.

3. In 1x laten opleveren

Bouw tussentijdse opleverstappen in. Zo ziet u of uw leverancier nog op koers ligt. Bijsturen is dan heel eenvoudig. Wanneer uw project in 1 keer wordt opgeleverd, gaat dit een stuk lastiger.

4. Geen nazorg

U hoort waar nodig training te krijgen, support bij de ingebruikname, functionaliteits- en beveiligingsupdates enzovoort. Zo haalt u alles uit uw nieuwe computerprogramma.

Haastige spoed…

Al deze 4 valkuilen zijn terug te leiden naar hetzelfde probleem: te snel willen. Trap er niet in! Software op maat ontwikkelen vraagt om een goede voorbereiding. Een snel en goedkoop ontwikkelingstraject resulteert zelden in een bevredigend resultaat. Kijk dus kritisch naar de aanpak van potentiële softwareontwikkelaars.

Succesaanpak van APPelit

APPelit is uw strategische partner in softwareontwikkeling. Bij ons vermijdt u de valkuilen én bent u verzekerd van de voordelen. Dankzij onze succesaanpak weet u zeker dat uw software alles doet wat u wilt. We beginnen altijd met een gezamenlijke brainstormsessie. Daarna weten we precies welke functies uw software nodig heeft. Zo werkt u effectiever en efficiënter naar uw doelen toe. En vergroot u uw kansen op succes.

Succesfactor: tussenstappen bij oplevering

Kenmerkend voor onze aanpak zijn de ingebouwde tussenstappen. Die zorgen voor een optimale communicatie. U ontvangt van ons bijvoorbeeld deelleveringen om alvast uit te proberen. Zo ziet u gelijk of we op het goede spoor zitten. En stuurt u bij als u dat nodig vindt.

software ontwikkelaar

Toe aan software ontwikkeling op maat door de expert?

Pak uw voordeel met onze gratis workshop

Software ontwikkeling op maat is dé specialisatie van APPelit. Check onze portfolio om te zien welke organisaties u voorgingen. Laat u hieronder uw gegevens achter? Dan nemen we binnen 1 dag contact met u op om vrijblijvend kennis te maken. Als dank krijgt u bovendien een gratis workshop. Hierin bekijken we samen hoe u het succes van uw organisatie vergroot met maatsoftware. Dus … zien we elkaar snel?

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten