fbpx

Software laten ontwikkelen?

Zo laat u uw business groeien

Wilt u software laten ontwikkelen? Slim! Want als u dat goed aanpakt, brengt een investering in software uw hele bedrijf verder. Maar om dat te bereiken, moet het project wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Check ze hier.

Goede voorbereiding

Voorwaarde nummer 1

Als u een acuut probleem heeft dat u met software wilt oplossen, is de verleiding groot om zo snel mogelijk met de ontwikkeling aan de slag te gaan. Maar slimmer is het, om even een pas op de plaats te maken. Probeer eerst goed op papier te krijgen welk doel of welke doelen u met de ontwikkeling van software wilt bereiken. Dan is de kans een stuk groter dat u een goed rendement behaalt op uw investering in software.

software laten ontwikkelen

Van wens naar oplossing

Waarschijnlijk heeft u al een aanleiding om over softwareontwikkeling na te denken. U wilt bijvoorbeeld uw productie verhogen, maar u wilt niet meer mensen aannemen. Of u wilt slimmer gebruikmaken van de gegevens die binnen uw organisatie circuleren. Het kan ook zijn dat u simpelweg meer klanten wilt trekken. Software kan al deze wensen in vervulling laten gaan.

Verder brainstormen

Voor een succesvol project is het handig om uw wens of wensen concreter uit te werken. Dit kunt u doen met behulp van brainstormsessies. Houd deze sessies niet alleen met ICT’ers, maar betrek ook de eindgebruikers en managers erbij. Probeer tijdens de sessies duidelijk antwoord te krijgen op vragen als: Waar staan we nu? Waar willen we naartoe? En hoe komen we daar?

Voorwaarde 2: zoek een partner

Het ene softwarebedrijf stelt zich op als partner, het andere meer als leverancier. Wat precies het verschil is? Een leverancier gaat het liefst zo snel mogelijk aan de slag aan de hand van uw briefing. Fijn, denkt u misschien, zo’n snelle oplevering. Maar als een bedrijf zich niet eerst goed verdiept in uw organisatie en uw doelen, hoe weet u dan of de geboden oplossing u echt verder brengt? Kies daarom liever voor een partner die altijd uw belang voor ogen houdt.

Voorwaarde 3: software op maat

Met standaard-software komt u niet ver. Meestal stroomlijnt u daarmee maar één specifiek bedrijfsproces. Wilt u echt profiteren, ga dan voor software op maat. Omdat die software echt voor uw organisatie ontworpen wordt, pakt u er echt de onderliggende uitdagingen en problemen mee aan. Bang voor hoge kosten? Nergens voor nodig, want software op maat levert u juist geld op!

Voorwaarde 4: testen, testen, testen

Sommige software ontwikkelaars slaan op basis van uw briefing aan het ontwikkelen en presenteren u enige tijd later de oplossing die ze ontwikkeld hebben. Sluit die oplossing niet helemaal aan bij uw verwachtingen? Dan is het erg lastig om nog aanpassingen door te voeren. Daarom is het van belang om in fases te ontwikkelen en tussendoor tijd in te ruimen om de software te testen. Zo kunt u nog volop bijsturen en aanpassen en is het eindresultaat gegarandeerd naar wens.

Voorwaarde 5: besteed het uit

Wellicht heeft u een uitgebreide ICT-afdeling en overweegt u de software door uw eigen medewerkers te laten ontwikkelen. Dat kan natuurlijk, maar in de meeste gevallen is uitbesteden efficiënter en voordeliger. Dan houdt u uw eigen mensen beschikbaar voor de dagelijkse werkzaamheden. Bij APPelit, strategische partner op het gebied van softwareontwikkeling, kunt u ook mensen inhuren om uw ICT-afdeling tijdelijk te komen versterken.

Ook succesvol software laten ontwikkelen?

Now you can

APPelit voldoet aan alle voorwaarden voor een succesvol softwareproject. We bespreken de mogelijkheden met betrekking tot software laten ontwikkelen graag met u in een persoonlijk gesprek. Als u zorgt voor koffie, zorgen wij voor de antwoorden op al uw vragen! Laat hieronder uw gegevens achter zodat we weten hoe we u kunnen bereiken.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten