fbpx

Software laten ontwikkelen?

Zo laat u uw business groeien

Wilt u software laten ontwikkelen? Slim! Want als u dat goed aanpakt, brengt een investering in software uw hele bedrijf verder. Maar om dat te bereiken, moet het project wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Check ze hier.

Goede voorbereiding

Voorwaarde nummer 1

Als u een acuut probleem heeft dat u met software wilt oplossen, is de verleiding groot om zo snel mogelijk met de ontwikkeling aan de slag te gaan. Maar slimmer is het, om even een pas op de plaats te maken. Probeer eerst goed op papier te krijgen welk doel of welke doelen u met de ontwikkeling van software wilt bereiken. Dan is de kans een stuk groter dat u een goed rendement behaalt op uw investering in software.

software laten ontwikkelen

Van wens naar oplossing

Waarschijnlijk heeft u al een aanleiding om over softwareontwikkeling na te denken. U wilt bijvoorbeeld uw productie verhogen, maar u wilt niet meer mensen aannemen. Of u wilt slimmer gebruikmaken van de gegevens die binnen uw organisatie circuleren. Het kan ook zijn dat u simpelweg meer klanten wilt trekken. Software kan al deze wensen in vervulling laten gaan.

Verder brainstormen

Voor een succesvol project is het handig om uw wens of wensen concreter uit te werken. Dit kunt u doen met behulp van brainstormsessies. Houd deze sessies niet alleen met ICT’ers, maar betrek ook de eindgebruikers en managers erbij. Probeer tijdens de sessies duidelijk antwoord te krijgen op vragen als: Waar staan we nu? Waar willen we naartoe? En hoe komen we daar?

Voorwaarde 2: zoek een partner

Het ene softwarebedrijf stelt zich op als partner, het andere meer als leverancier. Wat precies het verschil is? Een leverancier gaat het liefst zo snel mogelijk aan de slag aan de hand van uw briefing. Fijn, denkt u misschien, zo’n snelle oplevering. Maar als een bedrijf zich niet eerst goed verdiept in uw organisatie en uw doelen, hoe weet u dan of de geboden oplossing u echt verder brengt? Kies daarom liever voor een partner die altijd uw belang voor ogen houdt.

Voorwaarde 3: software op maat

Met standaard-software komt u niet ver. Meestal stroomlijnt u daarmee maar één specifiek bedrijfsproces. Wilt u echt profiteren, ga dan voor software op maat. Omdat die software echt voor uw organisatie ontworpen wordt, pakt u er echt de onderliggende uitdagingen en problemen mee aan. Bang voor hoge kosten? Nergens voor nodig, want software op maat levert u juist geld op!

Voorwaarde 4: testen, testen, testen

Sommige software ontwikkelaars slaan op basis van uw briefing aan het ontwikkelen en presenteren u enige tijd later de oplossing die ze ontwikkeld hebben. Sluit die oplossing niet helemaal aan bij uw verwachtingen? Dan is het erg lastig om nog aanpassingen door te voeren. Daarom is het van belang om in fases te ontwikkelen en tussendoor tijd in te ruimen om de software te testen. Zo kunt u nog volop bijsturen en aanpassen en is het eindresultaat gegarandeerd naar wens.

Voorwaarde 5: besteed het uit

Wellicht heeft u een uitgebreide ICT-afdeling en overweegt u de software door uw eigen medewerkers te laten ontwikkelen. Dat kan natuurlijk, maar in de meeste gevallen is uitbesteden efficiënter en voordeliger. Dan houdt u uw eigen mensen beschikbaar voor de dagelijkse werkzaamheden. Bij APPelit, strategische partner op het gebied van softwareontwikkeling, kunt u ook mensen inhuren om uw ICT-afdeling tijdelijk te komen versterken.

Ook succesvol software laten ontwikkelen?

Now you can

APPelit voldoet aan alle voorwaarden voor een succesvol softwareproject. We bespreken de mogelijkheden met betrekking tot software laten ontwikkelen graag met u in een persoonlijk gesprek. Als u zorgt voor koffie, zorgen wij voor de antwoorden op al uw vragen! Laat hieronder uw gegevens achter zodat we weten hoe we u kunnen bereiken.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader