fbpx

Software laten ontwikkelen?

Zo laat u uw business groeien

Wilt u software laten ontwikkelen? Slim! Want als u dat goed aanpakt, brengt een investering in software uw hele bedrijf verder. Maar om dat te bereiken, moet het project wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Check ze hier.

Goede voorbereiding

Voorwaarde nummer 1

Als u een acuut probleem heeft dat u met software wilt oplossen, is de verleiding groot om zo snel mogelijk met de ontwikkeling aan de slag te gaan. Maar slimmer is het, om even een pas op de plaats te maken. Probeer eerst goed op papier te krijgen welk doel of welke doelen u met de ontwikkeling van software wilt bereiken. Dan is de kans een stuk groter dat u een goed rendement behaalt op uw investering in software.

software laten ontwikkelen

Van wens naar oplossing

Waarschijnlijk heeft u al een aanleiding om over softwareontwikkeling na te denken. U wilt bijvoorbeeld uw productie verhogen, maar u wilt niet meer mensen aannemen. Of u wilt slimmer gebruikmaken van de gegevens die binnen uw organisatie circuleren. Het kan ook zijn dat u simpelweg meer klanten wilt trekken. Software kan al deze wensen in vervulling laten gaan.

Verder brainstormen

Voor een succesvol project is het handig om uw wens of wensen concreter uit te werken. Dit kunt u doen met behulp van brainstormsessies. Houd deze sessies niet alleen met ICT’ers, maar betrek ook de eindgebruikers en managers erbij. Probeer tijdens de sessies duidelijk antwoord te krijgen op vragen als: Waar staan we nu? Waar willen we naartoe? En hoe komen we daar?

Voorwaarde 2: zoek een partner

Het ene softwarebedrijf stelt zich op als partner, het andere meer als leverancier. Wat precies het verschil is? Een leverancier gaat het liefst zo snel mogelijk aan de slag aan de hand van uw briefing. Fijn, denkt u misschien, zo’n snelle oplevering. Maar als een bedrijf zich niet eerst goed verdiept in uw organisatie en uw doelen, hoe weet u dan of de geboden oplossing u echt verder brengt? Kies daarom liever voor een partner die altijd uw belang voor ogen houdt.

Voorwaarde 3: software op maat

Met standaard-software komt u niet ver. Meestal stroomlijnt u daarmee maar één specifiek bedrijfsproces. Wilt u echt profiteren, ga dan voor software op maat. Omdat die software echt voor uw organisatie ontworpen wordt, pakt u er echt de onderliggende uitdagingen en problemen mee aan. Bang voor hoge kosten? Nergens voor nodig, want software op maat levert u juist geld op!

Voorwaarde 4: testen, testen, testen

Sommige software ontwikkelaars slaan op basis van uw briefing aan het ontwikkelen en presenteren u enige tijd later de oplossing die ze ontwikkeld hebben. Sluit die oplossing niet helemaal aan bij uw verwachtingen? Dan is het erg lastig om nog aanpassingen door te voeren. Daarom is het van belang om in fases te ontwikkelen en tussendoor tijd in te ruimen om de software te testen. Zo kunt u nog volop bijsturen en aanpassen en is het eindresultaat gegarandeerd naar wens.

Voorwaarde 5: besteed het uit

Wellicht heeft u een uitgebreide ICT-afdeling en overweegt u de software door uw eigen medewerkers te laten ontwikkelen. Dat kan natuurlijk, maar in de meeste gevallen is uitbesteden efficiënter en voordeliger. Dan houdt u uw eigen mensen beschikbaar voor de dagelijkse werkzaamheden. Bij APPelit, strategische partner op het gebied van softwareontwikkeling, kunt u ook mensen inhuren om uw ICT-afdeling tijdelijk te komen versterken.

Ook succesvol software laten ontwikkelen?

Now you can

APPelit voldoet aan alle voorwaarden voor een succesvol softwareproject. We bespreken de mogelijkheden met betrekking tot software laten ontwikkelen graag met u in een persoonlijk gesprek. Als u zorgt voor koffie, zorgen wij voor de antwoorden op al uw vragen! Laat hieronder uw gegevens achter zodat we weten hoe we u kunnen bereiken.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten