fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

Software laten ontwikkelen: waar let u op?

Voorkom ’n valse start

Hoe zorgt u dat u bij de 30% van de bedrijven zit die met succes software laten ontwikkelen? Kent u de valkuilen die ontstaan als u software wilt laten ontwikkelen? In de praktijk blijkt namelijk 70% van de software-installaties na afloop mislukt. Schrikbarende cijfers! APPelit, specialist in software, zet het hier op een rij.

Bekende miskleunen

Overheidspartijen die software laten ontwikkelen

Kent u het ICT-project van de Belastingdienst nog? Dat flopte een aantal jaren geleden gigantisch. De strop? Ruim 203 miljoen (!) euro. En jaren van ontwikkeling weggegooid. Software laten ontwikkelen gaat de overheid niet zo goed af. Dat blijkt ook uit vele andere foute voorbeelden in de media. Denk aan bijvoorbeeld softwareprojecten voor het UWV, de politie en de Voedsel- en Warenautoriteit.

software laten ontwikkelen

De 2 grootste fouten bij mislukkingen

Foute start bij software laten ontwikkelen

Het probleem bij de mislukte overheidsprojecten én veel andere gecancelde ICT-trajecten kennen we. Dat zit namelijk in 2 dingen:

  1. de voorbereiding
  2. de juiste mensen op de juiste plek

Daarom stoppen we in beide aspecten extra veel tijd. Software laten ontwikkelen gaat u daardoor veel makkelijker af. Hierdoor kost het ontwikkelproces uiteindelijk minder tijd en dus minder geld. En de kans op succes gaat met sprongen vooruit! Hieronder krijgt u een inkijkje in onze manier van voorbereiden.

Voorbereiding bij software laten ontwikkelen
Grote kans dat u het niet dagelijks doet: software laten ontwikkelen. Juist daarom is de voorbereiding zo belangrijk. De volgende stappen doorlopen wij altijd met onze relaties om te komen tot software op maat.

  1. Doelen: wat wilt u precies bereiken?
  2. Projectteam: betrek de juiste mensen erbij
  3. Bedrijfsprocessen: zet ze op een rij
  4. Huidige ICT: zet het op een rij

Neem contact op

1. Doelen om software te laten ontwikkelen. Wat wilt u bereiken?
Kortere doorlooptijd. Efficiënter werken. Slimmer inkopen. Meer grip op uw bedrijfsprocessen en kosten. Zo maar een greep uit de mogelijke doelen die u wilt halen. Werk ze vooraf uit en toets ze daarna in het projectteam als u software wilt laten ontwikkelen. Zelf organiseren we hiervoor steevast een bridgesessie en een jumpsessie met onze relaties. Centrale vragen hierin: waar staat uw organisatie en waar wilt u naartoe? En hoe wilt u software laten ontwikkelen om dat te bereiken?

2.Projectteam voordat u software laat ontwikkelen
Wat we nogal eens meemaken? Dat er mensen bij een projectteam komen, omdat ze toevallig tijd hebben. Fout! Wat u nodig hebt als u software wilt laten ontwikkelen zijn mensen die beslissingen mogen nemen. En die weten hoe software uw organisatie helpt ontwikkelen. Op strategisch en organisatorisch gebied. Begin daarom met een goede projectleider. Of laat u helpen door ons.

software laten ontwikkelen

3 & 4. Bedrijfsprocessen en ICT op ’n rij

Software laten ontwikkelen? Eerst uw situatie in beeld

Welke hardware bevindt zich in uw organisatie? Hoe wordt die gebruikt? En doet het wat het moet doen? Zelf brengen we dit in beeld met een zogeheten technologiecheck. Die laten we opvolgen door een gezondheidscheck: een inventarisatie van uw bestaande software en waar die tekortschiet. Dit alles zetten we af tegen uw manier van werken: uw bedrijfsprocessen.

Zo krijgt u nog meer succes

Met de juiste sofware op maat

Na de voorbereiding is er een extra kans om met succes uw software te laten ontwikkelen: laat uw bedrijfssoftware opleveren in stappen. Elk stukje software laat u apart installeren en test u apart. Zo ziet u snel of alles naar wens gaat. En stuurt u waar nodig nog bij. Scrummen heet dat. Dit is voor ons de standaardmanier van opleveren.

software maken

Laat uw contactgegevens achter

Meer weten over software laten ontwikkelen?

Graag wisselen we vrijblijvend met u van gedachten.

Gaat u de uitdaging aan? Kom praten over uw business challenges

Graag dagen we u uit: leg tijdens een vrijblijvend gesprek uw eigen vragen en wensen aan ons voor. Op basis hiervan maken we graag een voorstel op maat voor uw eigen business challenges-oplossingen. Wedden dat we voor u een passende oplossing op maat hebben? Maak daarom vandaag nog een afspraak.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21
APPelit wil ik graag aan iedereen aanraden! Binnen één dag ben ik gebeld om alle informatie te bespreken, waarbij mijn vragen met aandacht zijn beantwoord.Ook het contact daarna is soepel verlopen, met de juiste nazorg en het nakomen van afspraken.Nogmaals een aanrader!
Milou vx
Milou vx
11:01 06 Oct 21
APPelite ervaren wij als een zeer professionele organisatie op het gebied van APP- en web ontwikkeling. Denken uitstekend mee, communiceren goed en effectief, hebben veel expertise en leveren snel en vakkundig op. Met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Een absolute aanrader.
Cor van Beek
Cor van Beek
08:23 05 Oct 21