fbpx

Software engineer Rotterdam

Maar vermijdt u wel de valkuilen ...?

Overweegt u een software engineer in Rotterdam in te schakelen? Dan is het zaak om een aantal valkuilen te vermijden. APPelit, strategische partner in de ontwikkeling van software op maat, weet precies waar deze valkuilen zich bevinden. We vertellen u graag hoe u voorkomt dat u erin stapt!

Stap er niet in!

De bekendste valkuilen

Valkuil 1: Te snel van start willen

Als u besloten heeft dat u nieuwe software wilt laten ontwikkelen, dan wilt u daar het liefst zo snel mogelijk over beschikken. Toch is het slim om even pas op de plaats te maken. Denk bijvoorbeeld eerst goed na over het belangrijkste doel dat u met de software wilt bereiken. Alleen zo zet u software strategisch in en profiteert u er echt van.

Software engineer Rotterdam

Verdere valkuilen

én de oplossingen van APPelit

Valkuil 2: Te veel focussen op ICT

Het ontwikkelen van software is een ICT-project, vindt u misschien. Maar ICT’ers kijken alleen met een ICT-bril naar software. Dat betekent vaak dat ze pas over vervanging of aanvulling gaan nadenken als de software verouderd is, niet maar aansluit bij andere computerprogramma’s of als er geen updates meer zijn. Met die bril op is software een doel op zich – en dus een kostenpost.

Valkuil 3: Het project uit handen geven

Veel software engineers werken als volgt: ze gaan op basis van uw briefing met de ontwikkeling van uw software aan de slag en leveren u na een tijdje het eindresultaat op. Een heel spannende moment, want voldoet het resultaat wel aan uw verwachtingen? Als dat niet zo is, is het lastig om nog aanpassingen te doen.

De valkuilen vermijden?

APPelit heeft een succesvolle strategie om deze valkuilen vakkundig te vermijden. Hieronder leggen we graag uit hoe deze strategie eruitziet.

Valkuil 1 vermijden: Een goede voorbereiding

Vast onderdeel van ons ontwikkelplan zijn enkele slimme brainstormsessies. Tijdens deze sessies achterhalen we de antwoorden op een aantal belangrijke vragen. Zoals:

 • Wat is uw belangrijkste probleem of uitdaging?
 • Welke stappen heeft u al gezet om het op te lossen?
 • Hoe staat uw organisatie er nu voor?
 • Waar wilt u met uw organisatie precies naartoe?

Door hier vooraf goed over na te denken, helpt uw nieuwe software u straks om uw strategische doelen te bereiken.

Valkuil 2 vermijden: Een bredere blik

APPelit adviseert om een projectteam samen te stellen dat niet alleen uit ICT’ers bestaat, maar ook uit managers en eindgebruikers. Met dat team houdt u vervolgens de brainstormsessies. Want als u met een andere bril dan een ICT-bril naar software kijkt, ziet u software niet langer als doel. Het wordt een middel om een hoger doel te bereiken.

Valkuil 3 vermijden: Oplevering in fases

Onze software engineers ontwikkelen uw software in fases. Na elke fase krijgt u de mogelijkheid om te testen. Zo kunnen we op tijd bijsturen als dat nodig is. Bij oplevering weet u zeker dat uw nieuwe toepassing volledig aan uw verwachtingen en wensen voldoet.

Iedereen kan ermee werken

Wij ontwerpen onze software zo, dat al uw medewerkers er eenvoudig mee kunnen werken. We houden rekening met de software u al heeft draaien en uw plannen voor de toekomst. Verder herkent u onze software aan:

 • de begrijpelijke programmeercode;
 • de koppelingen tussen delen van de software (API’s);
 • de koppelingen naar uw bestaande software;
 • het eenvoudige beheersysteem;
 • het gemak waarmee de software kan worden aangepast of uitgebouwd.
Rotterdam

Aan de slag met uw software engineer in Rotterdam

We komen graag bij u langs

Geen zin om in zo’n bekende valkuil te stappen? APPelit neemt u graag bij de hand! Een eerste kennismakingsafspraak is altijd geheel vrijblijvend en kan op korte termijn worden ingepland. Vul hieronder uw gegevens in en u hoort snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader