fbpx

Software- en applicatie ontwikkelaar

Checklist om uw keuze te maken

Als u op zoek bent naar een software- en applicatie-ontwikkelaar, dan is uw eerste stap waarschijnlijk: een rondje googelen. Maar waar let u nou precies op als u al die verschillende sites bezoekt? Met deze handige checklist hakt u snel de knoop door!

Vraag 1: wat vertelt de site?

Begrijpt u wat er staat?

Veel software- en applicatie ontwikkelaars hebben de neiging om een nogal technisch verhaal op te hangen op hun site. Logisch, vindt u misschien, het is tenslotte hun werk. Maar is het niet óók hun werk om goed uit te leggen wat ze voor u kunnen betekenen? Als ze niet uw taal spreken, wordt het immers lastig samenwerken.

software applicatie ontwikkelaar

Verdere checklistvragen

Én het beste antwoord

Vraag 2: standaard of op maat?

Sommige software- en applicatie-ontwikkelaars noemen zichzelf ontwikkelaar, maar zijn eigenlijk meer leverancier. Ze leveren hun klanten kant-en-klare software die door een derde partij is ontwikkeld. Uiteraard zorgen ze voor een goede implementatie en aansluiting op de bestaande software, maar echt ontwikkelen doen ze niet. Prima als u op zoek bent naar een quick fix. Maar wilt u dat de software u helpt om strategische doelen te behalen? Dan kunt u beter gaan voor software op maat.

Vraag 3: en-en of of-of

Een goede vraag om te stellen als u een website bezoekt: is dit inderdaad een software- en applicatie-ontwikkelaar, of ligt de focus sterk op een van beide (dus óf software, óf applicaties)? Het is wel zo handig om te kiezen voor een partij die op beide vlakken thuis is. Want dan kunt u samen bekijken welke toepassing voor uw situatie het meest geschikt is.

Vraag 4: aandacht voor het grote geheel?

Ook goed om te checken: ziet de ontwikkelaar software als doel op zich, of als middel om een doel te behalen? Dat is misschien lastig om op een website te achterhalen, maar is wel een goede vraag voor een eerste gesprek. Voor wie software puur als ICT-project ziet, is het waarschijnlijk een kostenpost. Maar wie software inzet om strategische doelen te behalen, haalt er juist geld uit!

Vraag 5: wat is de werkwijze?

Sommige ontwikkelaars gaan het liefst zo snel mogelijk aan de slag, zodat ze de software of applicatie ook zo snel mogelijk kunnen opleveren. Andere nemen de tijd voor een goede voorbereiding. Zij houden bijvoorbeeld eerst een brainstorm om te achterhalen wat de achterliggende wensen en verwachtingen zijn. Ook leveren zij in fases op en bieden ze de klant de kans om de toepassing tussendoor alvast te testen.

De werkwijze van APPelit

APPelit is een software- en applicatie-ontwikkelaar die op die laatste manier werkt. Bij elk project hanteren wij een duidelijk ontwikkelplan. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U kunt dus gedurende het hele project bijsturen als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering gaat in fasen.

Ons stappenplan is gebaseerd op Design Thinking en bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. voorbereiding
 2. doelbepaling
 3. programmeerwerk
 4. testfase
 5. oplevering & nazorg

Nog een paar voordelen

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om voor APPelit te kiezen. Bijvoorbeeld:

 • We staan zeven dagen per week voor u klaar.
 • Met ons duidelijke ontwikkelplan dat we hierboven hebben omschreven, houdt u altijd overzicht over de status van uw project.
 • We denken mee over de beste oplossing voor uw organisatie, ook als dat niet de beste oplossing is voor onszelf.
 • We zijn duidelijk over de kosten, zonder kleine lettertjes.
 • Dankzij gratis strategiesessies en testfases bent u verzekerd van succes.
app laten bouwen

Maak kennis met uw software- en applicatie-ontwikkelaar

We komen graag bij u langs

Spreekt de werkwijze en de duidelijke taal van APPelit u aan? Dan komen we graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Laat hieronder uw gegevens achter en u hoort snel van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader