fbpx

Software controle geeft inzicht & zekerheid

Waarom een regelmatige apk verstandig is

In de meeste bedrijven worden nogal wat softwareprogramma’s gebruikt. Heeft u volledig zicht op alle software die binnen uw bedrijf draait? En weet u zeker dat er geen verouderde versies in omloop zijn? Met een regelmatige software controle zit u er bovenop en verkleint u beveiligingsrisico’s.

Waarom is dit zo belangrijk?

Apk voor software

U laat uw auto eens per jaar uitgebreid controleren tijdens de apk-keuring. Zo weet u zeker dat de belangrijkste onderdelen van uw auto nog goed functioneren en dat u veilig de weg op kunt. Voor software lijkt zo’n regelmatige controle misschien minder belangrijk. Er kunnen immers geen ongelukken gebeuren als u uw software niet op orde heeft? Maar dat is een misverstand.

Bij een software controle wordt onder andere getoetst of de software goed beveiligd is en of uw medewerkers geen oude versies gebruiken. Bij die oudere versies is de beveiliging meestal niet meer up-to-date. Hackers verzinnen dagelijks nieuwe manieren om bij bedrijven binnen te komen, dus dit is een reëel risico. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u dan geen toegang meer hebt tot uw essentiële bedrijfsgegevens. Of er komen vertrouwelijke gegevens van uw klanten of medewerkers op straat te liggen.

software controle

Vooral voor nieuwe software

Vooral als u nieuwe software in gebruik neemt, is het belangrijk om deze goed te testen. Want u wilt natuurlijk wel weten wat u precies in huis haalt! Een grondige software controle geeft u antwoord op de volgende vragen:

 • Voldoet het programma aan de eisen die vooraf zijn opgesteld met betrekking tot ontwerp en ontwikkeling?
 • Werkt het programma goed?
 • Is de nieuwe software betrouwbaar?
 • Is de beveiliging in orde?
 • Kan de software eenvoudig worden geïmplementeerd binnen uw organisatie en indien nodig worden gekoppeld aan bestaande programma’s?

Zelf doen of uitbesteden?

Als u beschikt over een IT-medewerker of zelfs een hele IT-afdeling, dan klinkt het misschien aanlokkelijk om zo’n software controle zelf te doen. Maar weet u zeker dat uw medewerkers precies weten waar ze op moeten testen en hoe ze eventuele fouten moeten noteren? En los daarvan: kan er tijd en mankracht worden vrijgemaakt? Als u niet volmondig ‘ja’ kunt antwoorden op beide vragen, is het beter om de software controle uit te besteden. Bijvoorbeeld aan APPelit, strategische partner met ruime ervaring in het testen van diverse soorten software en apps.

Wat wij testen

Voor een complete test onderzoeken we op een systematische manier verschillende aspecten van de software. Daarbij testen we onder andere:

 • de computercode (via een statische test)
 • de algemene werking van de software (via dynamische tests)
 • de privacy en veiligheid
 • de koppeling met bestaande apps en software
 • de kans dat er ongewenst gevoelige informatie wordt overgenomen op online mediakanalen als Facebook en Twitter.

Ook deeltests mogelijk

Misschien vindt u het niet nodig om de software heel uitgebreid te testen. Of misschien maakt u zich zorgen over een bepaald aspect van de software en wilt u alleen dat aspect nader onderzocht hebben. Geen enkel probleem! Met name een statische test kan relatief snel en goedkoop worden opgezet. Onze experts lopen dan puur de code langs om te kijken of die helemaal in orde is.

software audit

Hoog tijd voor 'n software controle?

We komen graag met u van gedachten wisselen

Heeft u nieuwe software laten ontwikkelen en wilt u vooraf zeker weten dat die naar behoren functioneert? Wilt u alle software in uw organisatie eens goed nalopen om zeker te weten dat er geen veiligheidsrisico’s zijn? Wat uw insteek ook is, APPelit helpt u graag! Onze experts zetten een efficiënte software controle op en geven u vooraf duidelijk inzicht in de kosten daarvan. Laat uw gegevens achter en we nemen snel contact op voor een eerste afspraak!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten