fbpx

Software bouwen

Zo pakt u dat aan

Software bouwen is eigenlijk heel goed te vergelijken met het bouwen van een huis. Om te zorgen dat het huis niet instort, besteedt u veel aandacht aan een stevig fundament, zorgt u voor een goede bouwtekening, gebruikt u goede materialen en zorgt u voor gedegen onderhoud. Juist die vier bouwstenen zijn ook essentieel als u niet wilt dat uw softwareproject instort!

Stevig fundament

Bouwsteen 1: een sterke basis

Als je in het wilde weg begint te bouwen aan nieuwe software, stort het project bij de eerste windvlaag of aardverschuiving in. Net als bij een huis, is een stevig fundament dus heel belangrijk. Maar waar bestaat dat fundament bij software dan uit? Heel eenvoudig: uit een gedegen voorbereiding!

software bouwen

Begin met een brainstorm

Elk succesvol ontwikkelproces begint met een brainstorm. Zo’n brainstorm is bedoeld om de belangrijkste doelstellingen boven tafel te krijgen. Waar staan we nu als organisatie? En waar willen we naartoe? Een brede blik op software is daarbij heel belangrijk. Daarom is het goed om zo’n brainstorm te houden met afgevaardigden uit uw hele organisatie. Dus niet alleen ICT’ers, maar ook managers en eindgebruikers.

Onze aanpak

Bij APPelit, strategische partner op het gebied van softwareontwikkeling, maken dit soort brainstormsessie standaard onderdeel uit van onze aanpak. In die sessies stellen we vast wat uw verwachtingen en wensen zijn. Vervolgens houden we bij het ontwikkelproces die verwachtingen steeds in het vizier. Ze vormen het fundament waarop we de software voor u bouwen.

Bouwsteen 2: een goede tekening

Bij elk project hanteren wij een duidelijk ontwikkelplan. U kunt dit plan vergelijken met een bouwtekening van een huis. Het vormt de leidraad bij de verdere ontwikkeling. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U kunt dus gedurende het hele project bijsturen als we afwijken van de bouwtekening of als de bouwtekening moet worden aangepast. Ook de uiteindelijke oplevering gaat in fasen.

Ons stappenplan is gebaseerd op Design Thinking en bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. voorbereiding
 2. doelbepaling
 3. programmeerwerk
 4. testfase
 5. oplevering & nazorg

Bouwsteen 3: goede materialen

Het meeste belangrijke materiaal om goede software te bouwen? Wat ons betreft is dat: de juiste kennis en expertise. Die hebben we volop in huis! Onze medewerkers zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beschikken over de juiste papieren. Maar nog veel belangrijker: ze weten hoe ze uw wensen en verwachtingen moeten vertalen naar software op maat.

Nog meer materiaal

Maar ook de andere materialen waarmee wij onze software uitrusten, zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Concreet kunt u daarbij denken aan:

 • de begrijpelijke programmeercode;
 • de koppelingen tussen delen van de software (API’s);
 • de koppelingen naar uw bestaande software;
 • het eenvoudige beheersysteem;
 • het gemak waarmee de software kan worden aangepast of uitgebouwd.

Bouwsteen 4: gedegen onderhoud

Na oplevering van uw software laten we u niet alles zelf uitzoeken. Want gedegen onderhoud is ontzettend belangrijk. Voor een huis, maar ook voor software. Dus verzorgen we updates, zorgen we dat de beveiliging op orde is en trainen we indien gewenst uw medewerkers om alle functionaliteiten van de software volop te benutten. Komt er ergens een kink in de kabel? Dan is de helpdesk van APPelit 24/7 beschikbaar om het probleem op te lossen.

software ontwikkelen

Laat u ons uw software bouwen?

We bespreken graag de mogelijkheden met u!

Nu zijn we nog één belangrijke bouwsteen voor succes vergeten en dat is: een goede verstandhouding tussen klant en ontwikkelaar. Want een bedrijf kan nog zo goed zijn in software bouwen, als het niet ‘klikt’ is de samenwerking gedoemd te mislukken. In een persoonlijk gesprek bekijken we graag of die klik er is en of onze werkwijze u aanspreekt. Laat u uw gegevens achter? Dan bellen we u snel!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten