fbpx

Software bouwen

Zo pakt u dat aan

Software bouwen is eigenlijk heel goed te vergelijken met het bouwen van een huis. Om te zorgen dat het huis niet instort, besteedt u veel aandacht aan een stevig fundament, zorgt u voor een goede bouwtekening, gebruikt u goede materialen en zorgt u voor gedegen onderhoud. Juist die vier bouwstenen zijn ook essentieel als u niet wilt dat uw softwareproject instort!

Stevig fundament

Bouwsteen 1: een sterke basis

Als je in het wilde weg begint te bouwen aan nieuwe software, stort het project bij de eerste windvlaag of aardverschuiving in. Net als bij een huis, is een stevig fundament dus heel belangrijk. Maar waar bestaat dat fundament bij software dan uit? Heel eenvoudig: uit een gedegen voorbereiding!

software bouwen

Begin met een brainstorm

Elk succesvol ontwikkelproces begint met een brainstorm. Zo’n brainstorm is bedoeld om de belangrijkste doelstellingen boven tafel te krijgen. Waar staan we nu als organisatie? En waar willen we naartoe? Een brede blik op software is daarbij heel belangrijk. Daarom is het goed om zo’n brainstorm te houden met afgevaardigden uit uw hele organisatie. Dus niet alleen ICT’ers, maar ook managers en eindgebruikers.

Onze aanpak

Bij APPelit, strategische partner op het gebied van softwareontwikkeling, maken dit soort brainstormsessie standaard onderdeel uit van onze aanpak. In die sessies stellen we vast wat uw verwachtingen en wensen zijn. Vervolgens houden we bij het ontwikkelproces die verwachtingen steeds in het vizier. Ze vormen het fundament waarop we de software voor u bouwen.

Bouwsteen 2: een goede tekening

Bij elk project hanteren wij een duidelijk ontwikkelplan. U kunt dit plan vergelijken met een bouwtekening van een huis. Het vormt de leidraad bij de verdere ontwikkeling. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U kunt dus gedurende het hele project bijsturen als we afwijken van de bouwtekening of als de bouwtekening moet worden aangepast. Ook de uiteindelijke oplevering gaat in fasen.

Ons stappenplan is gebaseerd op Design Thinking en bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. voorbereiding
 2. doelbepaling
 3. programmeerwerk
 4. testfase
 5. oplevering & nazorg

Bouwsteen 3: goede materialen

Het meeste belangrijke materiaal om goede software te bouwen? Wat ons betreft is dat: de juiste kennis en expertise. Die hebben we volop in huis! Onze medewerkers zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beschikken over de juiste papieren. Maar nog veel belangrijker: ze weten hoe ze uw wensen en verwachtingen moeten vertalen naar software op maat.

Nog meer materiaal

Maar ook de andere materialen waarmee wij onze software uitrusten, zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Concreet kunt u daarbij denken aan:

 • de begrijpelijke programmeercode;
 • de koppelingen tussen delen van de software (API’s);
 • de koppelingen naar uw bestaande software;
 • het eenvoudige beheersysteem;
 • het gemak waarmee de software kan worden aangepast of uitgebouwd.

Bouwsteen 4: gedegen onderhoud

Na oplevering van uw software laten we u niet alles zelf uitzoeken. Want gedegen onderhoud is ontzettend belangrijk. Voor een huis, maar ook voor software. Dus verzorgen we updates, zorgen we dat de beveiliging op orde is en trainen we indien gewenst uw medewerkers om alle functionaliteiten van de software volop te benutten. Komt er ergens een kink in de kabel? Dan is de helpdesk van APPelit 24/7 beschikbaar om het probleem op te lossen.

software ontwikkelen

Laat u ons uw software bouwen?

We bespreken graag de mogelijkheden met u!

Nu zijn we nog één belangrijke bouwsteen voor succes vergeten en dat is: een goede verstandhouding tussen klant en ontwikkelaar. Want een bedrijf kan nog zo goed zijn in software bouwen, als het niet ‘klikt’ is de samenwerking gedoemd te mislukken. In een persoonlijk gesprek bekijken we graag of die klik er is en of onze werkwijze u aanspreekt. Laat u uw gegevens achter? Dan bellen we u snel!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten