fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

Serious gaming Nederland

Succes voor uw organisatie?

Allerlei moderne bedrijven doen aan serious gaming in Nederland. Oriënteert u zich of het iets voor uw organisatie is? Of wilt u weten hoe u zo’n spel ontwikkelt of laat ontwikkelen? Vind de antwoorden op deze pagina.

Online leren via computerspel

Wat is serious gaming Nederland?  

Kent u Pacman nog? Of Snakes? Simpele computerspelletjes met maar één doel: vermaak. De aloude computergames maakten een enorme ontwikkeling door: online spelen kreeg een serieuze kant, een kant waarmee leren ineens toegankelijker werd voor iedereen. Met als resultaat? Dat serious gaming Nederlandse en buitenlandse organisaties de kans biedt op een nieuwe manier doelen te halen. Veel bedrijven hebben daarom een serious game app laten maken.

Serious gaming Nederland: vakgebieden die ermee scoren

  • (gezondheids)zorg
  • onderwijs
  • overheid
  • marketing/communicatiebureaus
  • elke organisatie in verandering
serious gaming nederland

Populariteit in zorg & onderwijs: al spelend veilig leren

Een van de sectoren die serious gaming helemaal heeft omarmd, is de zorg. Begrijpelijk, want iets leren leidt juist in deze branche tot mogelijke gezondheidsrisico’s en –gevolgen. Online oefenen via een computerspel biedt dan een veilig alternatief. Ontdek meer over het hoe en waarom van serious gaming in de zorg. En hoe het (volwassen)onderwijs dit ombuigt naar e-learning app software.

Verklaringen voor succes serious gaming in Nederland

Wist u dat Nederland ruim 10 jaar geleden al voorop liep met ontwikkelen van serieuze computergames? Als land wonnen we er toen de European Innovative Games Award en een nominatie voor de Accenture Innovation Award mee. Dat was met een serious game voor het aantrekken van nieuw talent in de advocatensector.

Er zijn nog een paar verklaringen voor het succes. Zo gaf de overheid geld voor onderzoek naar het effect van serious gaming in Nederland. En zo ontdekte TNO onder meer het volgende:

  • We onthouden kennis beter
  • We zetten kennis beter in de praktijk in
  • We zijn meer gemotiveerd om zo te leren
  • We voelen ons meer betrokken bij de partij achter de game
  • Waar we als volwassenen soms blij zijn de schoolbanken achter ons te hebben gelaten, vinden we leren via serious gaming wél leuk

Starten met serious gaming? Zo pakt u het aan

De basis voor succes met uw eigen serious game? Die ligt bij een stevig plan. APPelit, strategisch partner voor ontwikkeling van game apps en andere software op maat, ontdekte dankzij jarenlange ervaring de beste aanpak. Het geheim? Dat zit in de verschillende fases én in de juiste volgorde van het plan. Dit geheim delen we graag met u op de pagina over het strategische ontwikkelplan.

Kosten serious gaming apps terugverdienen

Voor veel organisaties lijkt serious gaming een kostenpost. Wij bewijzen: als u het strategisch aanpakt, wordt het iets wat u geld bespaart of oplevert. Trainen op locatie kost voor de langere termijn immers veel meer dan eenmalig een game laten ontwikkelen. Bovendien meet u dankzij de online games per persoon perfect hoe snel mensen de nieuwe kennis aanleren. En wie er wellicht nog extra bijscholing nodig heeft.

serious gaming kind

Zinspelen op serious gaming voor uw Nederlandse of Belgische organisatie?

Ontdek onze smilegarantie

Als expert in serious gaming komen we in Nederland en België graag vrijblijvend bij u langs. U krijgt dan ook een cadeau: een groeiscan, uw manier om te ontdekken hoe prettig we werken. En of onze werkwijze bij u past. Wedden dat u dan veel extra mogelijkheden ontdekt om binnen hetzelfde budget méér uit serious gaming te halen? U krijgt bovendien een smilegaranti: de smile dat u tevreden bent met het resultaat én de weg ernaar. Vul hieronder uw contactgegevens in, dan ontvangt u binnen een dag een datumvoorstel voor de persoonlijke kennismaking.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21