fbpx

Serious gaming Nederland

Succes voor uw organisatie?

Allerlei moderne bedrijven doen aan serious gaming in Nederland. Oriënteert u zich of het iets voor uw organisatie is? Of wilt u weten hoe u zo’n spel ontwikkelt of laat ontwikkelen? Vind de antwoorden op deze pagina.

Online leren via computerspel

Wat is serious gaming Nederland?  

Kent u Pacman nog? Of Snakes? Simpele computerspelletjes met maar één doel: vermaak. De aloude computergames maakten een enorme ontwikkeling door: online spelen kreeg een serieuze kant, een kant waarmee leren ineens toegankelijker werd voor iedereen. Met als resultaat? Dat serious gaming Nederlandse en buitenlandse organisaties de kans biedt op een nieuwe manier doelen te halen. Veel bedrijven hebben daarom een serious game app laten maken.

Serious gaming Nederland: vakgebieden die ermee scoren

 • (gezondheids)zorg
 • onderwijs
 • overheid
 • marketing/communicatiebureaus
 • elke organisatie in verandering
serious gaming nederland

Populariteit in zorg & onderwijs: al spelend veilig leren

Een van de sectoren die serious gaming helemaal heeft omarmd, is de zorg. Begrijpelijk, want iets leren leidt juist in deze branche tot mogelijke gezondheidsrisico’s en –gevolgen. Online oefenen via een computerspel biedt dan een veilig alternatief. Ontdek meer over het hoe en waarom van serious gaming in de zorg. En hoe het (volwassen)onderwijs dit ombuigt naar e-learning app software.

Verklaringen voor succes serious gaming in Nederland

Wist u dat Nederland ruim 10 jaar geleden al voorop liep met ontwikkelen van serieuze computergames? Als land wonnen we er toen de European Innovative Games Award en een nominatie voor de Accenture Innovation Award mee. Dat was met een serious game voor het aantrekken van nieuw talent in de advocatensector.

Er zijn nog een paar verklaringen voor het succes. Zo gaf de overheid geld voor onderzoek naar het effect van serious gaming in Nederland. En zo ontdekte TNO onder meer het volgende:

 • We onthouden kennis beter
 • We zetten kennis beter in de praktijk in
 • We zijn meer gemotiveerd om zo te leren
 • We voelen ons meer betrokken bij de partij achter de game
 • Waar we als volwassenen soms blij zijn de schoolbanken achter ons te hebben gelaten, vinden we leren via serious gaming wél leuk

Starten met serious gaming? Zo pakt u het aan

De basis voor succes met uw eigen serious game? Die ligt bij een stevig plan. APPelit, strategisch partner voor ontwikkeling van game apps en andere software op maat, ontdekte dankzij jarenlange ervaring de beste aanpak. Het geheim? Dat zit in de verschillende fases én in de juiste volgorde van het plan. Dit geheim delen we graag met u op de pagina over het strategische ontwikkelplan.

Kosten serious gaming apps terugverdienen

Voor veel organisaties lijkt serious gaming een kostenpost. Wij bewijzen: als u het strategisch aanpakt, wordt het iets wat u geld bespaart of oplevert. Trainen op locatie kost voor de langere termijn immers veel meer dan eenmalig een game laten ontwikkelen. Bovendien meet u dankzij de online games per persoon perfect hoe snel mensen de nieuwe kennis aanleren. En wie er wellicht nog extra bijscholing nodig heeft.

serious gaming kind

Zinspelen op serious gaming voor uw Nederlandse of Belgische organisatie?

Ontdek onze smilegarantie

Als expert in serious gaming komen we in Nederland en België graag vrijblijvend bij u langs. U krijgt dan ook een cadeau: een groeiscan, uw manier om te ontdekken hoe prettig we werken. En of onze werkwijze bij u past. Wedden dat u dan veel extra mogelijkheden ontdekt om binnen hetzelfde budget méér uit serious gaming te halen? U krijgt bovendien een smilegaranti: de smile dat u tevreden bent met het resultaat én de weg ernaar. Vul hieronder uw contactgegevens in, dan ontvangt u binnen een dag een datumvoorstel voor de persoonlijke kennismaking.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten