fbpx

Serious game laten maken? De beste tips!

Maak leren leuk en succesvol

Leren via een serious game is leuk en succesvol. Gunt u het uw medewerkers ook om waar en wanneer ze willen op een leuke manier hun kennis bij te spijkeren? En wilt u uw eigen serious game laten maken? Met deze tips gaat u zeker voor succes!

Daarom werkt het zo goed

Het succes van serious games

Serious games worden in verschillende bedrijfstakken ingezet om medewerkers nieuwe kennis bij te brengen. Het voordeel is dat medewerkers zelf bepalen wanneer ze aan de slag gaan. Ze zijn dus niet afhankelijk van een klassikale les op een bepaalde plek op een bepaalde tijd. Ook blijkt uit onderzoek dat spelend leren heel succesvol is: deelnemers zijn gemotiveerder en de informatie blijft beter hangen.

Serious game laten maken

Uw eigen serious game

Handig stappenplan

Goede voorbereiding

Een succesvolle serious game begint met een goede voorbereiding. Stel een projectteam samen dat bestaat uit toekomstige gebruikers, managers en IT’ers. Ga vervolgens op zoek naar een externe serious game-expert die niet alleen ontwikkelt, maar ook adviseert. Brainstorm samen over de doelen die u met uw serious game voor ogen hebt. De resultaten vormt de blauwdruk voor een succesvolle game.

Ontwikkelproces

Nadat de doelen duidelijk zijn, kan het ontwikkelproces beginnen. Stel samen een soort wireframe op: het raamwerk van pagina’s in de game en de verbanden daartussen. Vraag de ontwikkelaar om uw game in fases te ontwikkelen, zodat u na elke fase kunt controleren of de game nog steeds aan uw verwachtingen voldoet. Zo weet u zeker dat u straks 100% tevreden bent.

Doelen

Misschien vraagt u zich af voor wat voor soort doeleinden serious games geschikt zijn. Nou, dat loopt sterk uiteen. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Nieuwe werkwijzen aanleren
 • Kennis beter laten ‘landen’ bij medewerkers
 • Veilig oefenen in de praktijk, zónder de risico’s van de échte praktijk
 • Talenten ontdekken bij het rekruteren van nieuwe medewerkers
 • Een cultuuromslag bereiken bij bijvoorbeeld fusie

Voorbeeld: de zorg

Een van de branches waar serious games zich inmiddels ruimschoots bewezen hebben, is de zorg. Denk aan dementiegames, computerspellen tegen ouderenmishandeling én op maat gemaakte gameprogramma’s voor revalidatie. Maar ook voor medewerkers is serious gaming in de zorg een uitkomst. Bijvoorbeeld voor het bijhouden van regels of het aanleren van nieuwe protocollen.

De aanpak van APPelit

APPelit is uw strategische partner in serious gaming. Onze jarenlange ervaring hebben we gebundeld in een succesvol, strategisch ontwikkelplan. Dat plan is gebaseerd op Design Thinking en bestaat uit de volgende stappen:

 1. voorbereiding
 2. doelbepaling
 3. programmeerwerk
 4. testfase
 5. oplevering & nazorg

U ziet, we besteden veel aandacht aan een goede voorbereiding én aan testen. Dit zorgt ervoor dat u straks een succesvolle game in handen hebt waarmee u uw strategische doelen zeker bereikt.

Altijd maatwerk

Een ander punt waarop wij ons onderscheiden, is dat wij altijd maatwerk apps en software maken. Dat heeft enkele belangrijke voordelen. Zo kunnen wij uw serious game precies passend maken voor uw organisatie, wensen en doelen. Daarnaast betaalt u alleen voor functionaliteit die u daadwerkelijk gebruikt. Verder is uw serious game gegarandeerd toekomstbestendig en groeit deze eenvoudig mee met uw organisatie.

Remote developers

Uw eigen serious game laten maken?

Ontdek de mogelijkheden!

Ziet u het wel zitten, zo’n eigen serious game laten maken? Of weet u dat nog niet zeker en zit u nog met vragen? Onze serious game experts komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Zij laten u dan meteen voorbeelden zien van serious games die we voor andere klanten ontwikkeld hebben. Als u hieronder uw gegevens even invult, hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten