fbpx

Serious game op maat laten maken

Zo maakt u hiervan een succes

Als u uw medewerkers of cliënten wilt laten profiteren van het leren via een serious game, is één ding van groot belang: kies voor een serious game op maat. Want alleen als de game specifiek is afgestemd op uw organisatie en uw doelen, profiteert u optimaal. Waarom dat zo is? We vertellen het u graag.

Serious gaming: de voordelen

Leren wordt (weer) leuk!

Het belangrijkste voordeel van serious gaming? Leren wordt weer leuk! Want al gamend neem je nieuwe kennis in je op of krijg je nieuwe vaardigheden aangeleerd. Zo’n serious game is ook heel geschikt om nieuwe medewerkers op een laagdrempelige manier wegwijs te maken in uw organisatie en kennis te laten maken met de manier van werken.

Serious game op maat

Leren zonder dat je het doorhebt

Waarom het werkt

Spelenderwijs wijzer

Hoe serieus uw boodschap ook is, het is bijna altijd mogelijk om die in een game te verpakken. En dat heeft grote voordelen. Want iemand die een game speelt, heeft eigenlijk niet door dat hij aan het leren is. Tijdens het gamen neemt hij de kennis automatisch op. Een goed ontworpen game stimuleert bovendien om regelmatig verder te spelen (bijvoorbeeld door beloningen in het vooruitzicht te stellen).

De voordelen op een rij

De voordelen van serious gaming zijn dan ook groot. TNO heeft onderzocht dat serious gaming ten opzichte van meer traditionele leermethoden de volgende pluspunten biedt:

 • Spelers zijn gemotiveerder om te leren
 • Spelers hebben meer plezier in leren
 • Spelers onthouden de kennis beter
 • Spelers vertonen meer zelfsturend gedrag
 • Spelers zijn beter in staat om de kennis in de praktijk toe te passen

Een game op maat

Om optimaal van serious games te profiteren, is het wel van belang dat de game op maat voor u wordt ontwikkeld. Dat heeft meerdere redenen, namelijk:

 • Uw serious game kan dan worden afgestemd op de specifieke leerdoelen en behoeften van uw organisatie of doelgroep.
 • De game wordt ontworpen met de interesses en motivatie van de spelers in het achterhoofd, zodat de spelers meer betrokken zijn.
 • Er kunnen realistische scenario’s en praktijksituaties in de game worden verwerkt.
 • Een game op maat kan eenvoudig worden aangepast om gelijke tred te houden met veranderende behoeften en technologische ontwikkelingen.

Bij een game op maat is het gemakkelijker om meetbare resultaten te verzamelen. Dit geeft waardevolle inzichten in de effectiviteit van de game en de vooruitgang van de spelers.

APPelit: ervaren partner in maatwerk

Ook heel belangrijk voor een succesvolle serious game: de partner inschakelen die ervaren is in het ontwikkelen van serious games op maat. Daarvoor bent u bij APPelit, strategisch partner in games en andere software op maat, aan het juiste adres. Bij een game is het van belang dat u goed nadenkt over de kennis die u ermee wilt overbrengen. Op basis van onze jarenlange ervaring denken we met u mee over een logische kennisvolgorde. Die vertalen we vervolgens naar verschillende onderdelen of levels in uw game.

Vinger aan de pols

Tijdens de ontwikkelfase van uw game houdt u continu vinger aan de pols. Wij vinden het namelijk heel belangrijk om de verwachtingen tijdens het hele traject goed te blijven afstemmen. Waarom? Omdat we alleen dan zeker weten dat uw game straks helemaal aansluit bij uw wensen. En dat u met uw game de doelen behaalt die u voor ogen had.

serious gaming voorbeelden in zorg en onderwijs

Zet de eerste stap naar uw eigen serious game op maat

U hoort binnen 24 uur van ons

Zet nu de eerste stap op weg naar uw eigen serious game op maat: maak een afspraak met APPelit! Wij komen graag bij u langs om u meer te vertellen over onze manier van werken en onze bewezen succesaanpak. Laat u ons weten hoe we u kunnen bereiken?

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten