fbpx

Eigen platform voor e-learning maken: wel of niet doen?

5 overwegingen

Wat maakt het de moeite waard om een eigen e-learning platform te ontwikkelen? En wat komt er dan bij kijken? In deze pagina ontdekt u afwegingen én strategische overwegingen om rekening mee te houden als u succes wilt voor uw online leerplatform. Van kosten tot effect.

Verklaring

Wat is een platform voor e-learning?

Het Engelse begrip e-learning betekent letterlijk: e-leren. Daarbij staat de e voor elektronisch, net zoals we dat kennen van e-nieuwsbrief of eHerkenning. Elektronisch leren doen we online op een softwareplatform. Zo heeft iedereen er met zijn computer, smartphone of tablet makkelijk toegang toe. De handigste manier om los van tijd en plek kennis eigen te maken is dus een eigen platform voor e-learning.

e-learning platform

5 overwegingen, zo maakt u de juiste keus

 • kosten versus opbrengst
 • werk versus werkbesparing
 • jonge versus oudere medewerkers
 • korte versus lange termijn
 • individueel versus groepsleren

Kosten versus opbrengst. Verander investeren in renderen!

Een eigen platform voor e-learning brengt verschillende soorten kosten met zich mee: van ontwikkeling en updates tot onderhoud. Belangrijker dan die kosten is wat het platform u óplevert. APPelit is strategisch ontwikkelaar van e-learnings en andere software op maat; wij ontdekten dat voor veel organisaties deze ICT-investering een manier wordt om geld te verdienen of op zijn minst te besparen.

Wanneer lukt het nu om dat succes met uw investering te bereiken? Hiervoor houden we altijd strategische brainstormsessies. In die sessies wordt duidelijk waar uw kansen liggen. En welke doelen binnen bereik komen dankzij de software. Op basis daarvan rekent u door wat het verdienmodel van het platform wordt. Zo buigt u een kostenpost dus om in een cashcow.

Werk versus werkbesparing. Zelf doen of laten doen?

U haalt zichzelf mogelijk extra werk op de hals door een platform voor e-learnings in de lucht te brengen en te houden. En te updaten. En aan te vullen. En medewerkers met toegangsproblemen te helpen. Veel van dit werk valt ook uit te besteden aan de e-learning ontwikkelaar. Daarnaast besparen veel bedrijven juist werk omdat de nieuw geleerde kennis bij medewerkers hen slimmer laat werken. Dit hangt van uw doel af.

Jongere versus oudere medewerkers. Kan iedereen het?

E-learning klinkt voor oudere medewerkers vaak als een ver-van-mijn-bedshow. Van leren met computers wordt inderdaad niet iedereen vrolijk. Net als denken aan de ouderwetse schoolbanken. Verpakt u e-learnings echter in seriousgaming? Dán blijken zelfs de oudste medewerkers vaak met veel plezier én gemak nieuwe kennis aan te leren. Jong én oud bereikt u er dus moeiteloos mee.

Korte versus langere termijn. Hergebruik?

Hebt u een kortetermijndoel voor ogen? Dan is het de vraag of een platform voor e-learning voor u de beste oplossing is. Zo’n platform ontwikkelen kost immers de nodige tijd en geld. En als het er eenmaal staat, is het strategischer en financieel voordeliger om dit vaker te gebruiken. Voor verschillende doelen. Verschillende leervormen. Verschillende doelgroepen. Bent u dat niet van plan, dan zijn andere leervormen misschien passender voor u.

Individueel versus groepsleren. Wat werkt beter?

Er is niet one-site-fits-all als het gaat om leren. Soms leren mensen veel van elkaar. Soms van dóen. Het hangt dus sterk van uw leerdoelen en achterliggende strategische doelen af of een platform voor e-learning voor u de oplossing is. De doe-component werkt in ieder geval supermakkelijk via deze platforms. Deelnemers kunnen er zo veel en zo vaak ze willen oefenen. Een aanrader, want het oude spreekwoord ‘al doende leert men’ werkt nog steeds.

Neem contact op

meisje achter laptop met e-learning

Brainstormen over eigen platform voor e-learning?

Graag nodigen we u uit voor een vrijblijvend gesprek bij u op de zaak, online of bij ons. Eerst meer weten? Ontdek onze aanpak en check onze portfolio. Laat hieronder uw contactgegevens achter. U krijgt dan binnen 24 uur reactie om verder te praten over de mogelijkheden voor een eigen platform voor e-learning.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten