fbpx

De opvallendste apps van 2020

Nieuwe en verbeterde apps, ze waren er volop in 2020. De meest opvallende verdienen een plek in dit artikel. Wat ze zo opvallend maakt? En wat er beter had gekund? Dat lees je hieronder. Ter lering en vermaak.

De opvallendste apps van 2020

Top 3

 1. Darkroom: prijswinnende fotobewerker
 2. Adobe Spark Post: vormgever
 3. Moneon: budgetplanner
darkroom app

Fotobewerker Darkroom. Winnaar Apple Design Award!

Wil je als alledaagse fotograaf of pro foto’s bewerken? Dan zit je met Darkroom goed. De app bestaat al een aantal jaar, maar won dit jaar de Apple Design Award. En terecht vinden wij. Waarom? Omdat het belangrijkste groot in beeld is: je foto. En daarbuiten heb je echt heel veel mogelijkheden om je foto te bewerken, zónder dat je de weg kwijt raakt in al die mogelijkheden. Een typisch voorbeeld van hoe design én functionaliteit hand in hand kunnen gaan.

Nadelen Darkroom app

Toen we er wat dieper indoken, ontdekten we wel een paar minpuntjes. Puntjes die we vanuit APPelit als strategisch softwarepartner en ontwikkelaar van applicaties zélf zouden voorkomen. Of waarover we advies zouden geven aan opdrachtgevers. Zo betaal je bij Darkroom bijvoorbeeld voor updates en mag je dan nieuwe content verwachten; maar helaas verhelpen de updates geregeld alleen bugs…

Een ander nadeel? Als je de app op een iPad installeert en daarna op je iPhone, lijkt het of je alles weer moet kopen. De oorzaak? Die ligt bij Apple, die het onmogelijk maakt om dit automatisch te doen. Met een omweg ‘herstel eerdere aankopen’ kan het echter wél. Ons advies zou zijn: geef het dan duidelijk aan, zodat je geen verkeerde verwachtingen en dus onvrede krijgt. Ook ondervonden we dat je lang moet wachten op een reactie als je een bugrapport invult … Toch wat klantonvriendelijk. Zelf reageren wij altijd binnen 24 uur op alles. En bij problemen nog veel sneller.

Vormgever Adobe Spark Post

Maak in een paar tikken je eigen socialmedia-foto’s mét tekst. Of je privé webpagina’s. Of korte video mét soundtracks. Als je deze Spark Post app van Adobe gebruikt, word je vanzelf een fantastische vormgever. De applicatie valt net als alle Adobe software op door zijn snelle verwerkingstijd. In een paar seconden bereik je al succes. In een paar minuten de top!

Nadelen Adobe Spark Post

We vonden wel een paar verbetermogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld zelf blokken toevoegen/verwijderen in de lay-out van de pagina? Dan kan dat niet. En veel functies vind je in sliders. Het gevolg daarvan is dat je die steeds langs moet lopen om de juiste functie te vinden. Dat zouden wij anders hebben gedaan. Bijvoorbeeld werken met nummers die je snel invult.

De manier waarop we dit soort gebruiksproblemen trouwens tackelen is door gebruikers te betrekken bij het plan vóór we aan het ontwikkelen slaan. Ook de tests die we tussendoor doen bij elk stukje software laten we onder meer door gebruikers doen vóór we verder gaan met het volgende stukje van de applicatie. Kijk maar eens naar onze aanpak via het slimme ontwikkelplan.

moneon

Budgetplanner Moneon

Leuk design

Hip en helemaal van deze tijd is het ontwerp van deze budgetplanner Moneon. Vrolijke kleuren, eenvoudige uitstraling en hierdoor supereffectief. Je vindt snel de weg en houdt er ook nog een blij gevoel aan over. En dat is best knap voor zo’n saai en soms frustrerend onderwerp als grip op je geldzaken houden …

Nadelen Moneon? Konden we niet vinden …

Om eerlijk te zijn: wij konden geen nadelen vinden, Moneon had van ons kunnen zijn 🙂 Wij vinden het design namelijk net zo belangrijk als de functies. Of eigenlijk belángrijker. Want als het design goed is, heeft je gebruiker al een goed gevoel. En met dat ontwerp pas je bovendien ook een psychologisch trucje toe. Want door het juiste gebruik van kleuren, witruimte (blauw in dit geval, haha) en lettertypes bereik je strategische effecten. Lees hierover maar eens in ons artikel appdesign.

Voor 2021 met je eigen app in de top 10 staan?

Wij maken al jaren applicaties op maat. Je krijgt daarbij smilegarantie: de zekerheid dat de samenwerking én het resultaat prettig zijn. En misschien bereiken we er voor jou zelfs wel een plek in de top 10 van opvallendste apps voor 2021 mee. Gratis meer kennis en inspiratie van ons ontvangen? Laat onderaan deze pagina je gegevens achter. Of neem contact met ons op.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 115 recensies
  beoordeel ons op
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten