fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

De opvallendste apps van 2020

Nieuwe en verbeterde apps, ze waren er volop in 2020. De meest opvallende verdienen een plek in dit artikel. Wat ze zo opvallend maakt? En wat er beter had gekund? Dat lees je hieronder. Ter lering en vermaak.

De opvallendste apps van 2020

Top 3

  1. Darkroom: prijswinnende fotobewerker
  2. Adobe Spark Post: vormgever
  3. Moneon: budgetplanner
darkroom app

Fotobewerker Darkroom. Winnaar Apple Design Award!

Wil je als alledaagse fotograaf of pro foto’s bewerken? Dan zit je met Darkroom goed. De app bestaat al een aantal jaar, maar won dit jaar de Apple Design Award. En terecht vinden wij. Waarom? Omdat het belangrijkste groot in beeld is: je foto. En daarbuiten heb je echt heel veel mogelijkheden om je foto te bewerken, zónder dat je de weg kwijt raakt in al die mogelijkheden. Een typisch voorbeeld van hoe design én functionaliteit hand in hand kunnen gaan.

Nadelen Darkroom app

Toen we er wat dieper indoken, ontdekten we wel een paar minpuntjes. Puntjes die we vanuit APPelit als strategisch softwarepartner en ontwikkelaar van applicaties zélf zouden voorkomen. Of waarover we advies zouden geven aan opdrachtgevers. Zo betaal je bij Darkroom bijvoorbeeld voor updates en mag je dan nieuwe content verwachten; maar helaas verhelpen de updates geregeld alleen bugs…

Een ander nadeel? Als je de app op een iPad installeert en daarna op je iPhone, lijkt het of je alles weer moet kopen. De oorzaak? Die ligt bij Apple, die het onmogelijk maakt om dit automatisch te doen. Met een omweg ‘herstel eerdere aankopen’ kan het echter wél. Ons advies zou zijn: geef het dan duidelijk aan, zodat je geen verkeerde verwachtingen en dus onvrede krijgt. Ook ondervonden we dat je lang moet wachten op een reactie als je een bugrapport invult … Toch wat klantonvriendelijk. Zelf reageren wij altijd binnen 24 uur op alles. En bij problemen nog veel sneller.

Vormgever Adobe Spark Post

Maak in een paar tikken je eigen socialmedia-foto’s mét tekst. Of je privé webpagina’s. Of korte video mét soundtracks. Als je deze Spark Post app van Adobe gebruikt, word je vanzelf een fantastische vormgever. De applicatie valt net als alle Adobe software op door zijn snelle verwerkingstijd. In een paar seconden bereik je al succes. In een paar minuten de top!

Nadelen Adobe Spark Post

We vonden wel een paar verbetermogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld zelf blokken toevoegen/verwijderen in de lay-out van de pagina? Dan kan dat niet. En veel functies vind je in sliders. Het gevolg daarvan is dat je die steeds langs moet lopen om de juiste functie te vinden. Dat zouden wij anders hebben gedaan. Bijvoorbeeld werken met nummers die je snel invult.

De manier waarop we dit soort gebruiksproblemen trouwens tackelen is door gebruikers te betrekken bij het plan vóór we aan het ontwikkelen slaan. Ook de tests die we tussendoor doen bij elk stukje software laten we onder meer door gebruikers doen vóór we verder gaan met het volgende stukje van de applicatie. Kijk maar eens naar onze aanpak via het slimme ontwikkelplan.

moneon

Budgetplanner Moneon

Leuk design

Hip en helemaal van deze tijd is het ontwerp van deze budgetplanner Moneon. Vrolijke kleuren, eenvoudige uitstraling en hierdoor supereffectief. Je vindt snel de weg en houdt er ook nog een blij gevoel aan over. En dat is best knap voor zo’n saai en soms frustrerend onderwerp als grip op je geldzaken houden …

Nadelen Moneon? Konden we niet vinden …

Om eerlijk te zijn: wij konden geen nadelen vinden, Moneon had van ons kunnen zijn 🙂 Wij vinden het design namelijk net zo belangrijk als de functies. Of eigenlijk belángrijker. Want als het design goed is, heeft je gebruiker al een goed gevoel. En met dat ontwerp pas je bovendien ook een psychologisch trucje toe. Want door het juiste gebruik van kleuren, witruimte (blauw in dit geval, haha) en lettertypes bereik je strategische effecten. Lees hierover maar eens in ons artikel appdesign.

Voor 2021 met je eigen app in de top 10 staan?

Wij maken al jaren applicaties op maat. Je krijgt daarbij smilegarantie: de zekerheid dat de samenwerking én het resultaat prettig zijn. En misschien bereiken we er voor jou zelfs wel een plek in de top 10 van opvallendste apps voor 2021 mee. Gratis meer kennis en inspiratie van ons ontvangen? Laat onderaan deze pagina je gegevens achter. Of neem contact met ons op.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Na onderzoek te doen kwam ik uit bij Johannes van APPelit, de vragen die ik stelden werden uitgebreid beantwoord. Hele fijne service! Ik zou zeker weer contact met hen opzoeken, aanrader!
Suzanne van Beek
Suzanne van Beek
12:01 20 Dec 21
Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21