fbpx

Maatwerk software: betekenis & kansen

Ook voor uw organisatie kansrijk!

U leest veel over maatwerk software. En u hebt vast wel een idee van wat dit inhoudt. Maar weet u ook wat de kansen zijn voor uw organisatie? En waarom maatwerk software een goede overweging zou zijn? Vind hier alles over maatwerk software: de betekenis, voordelen en kansen!

Ga niet voor snel

maar ga voor goed!

Waarschijnlijk heeft u al een rondje gegoogeld in uw zoektocht naar nieuwe software. Veel software ontwikkelaars benadrukken maar al te graag dat ze software supersnel leveren tegen een scherpe prijs. Maar daarbij is geen ruimte voor maatwerk. En maatwerk is nu juist wat u echt verder helpt!

software ontwikkelaar zoeken

‘t Gevaar van te snel willen

Een softwareproject zo snel en goedkoop mogelijk willen afronden, dat brengt risico’s met zich mee. De doelen zijn niet duidelijk omschreven, of beide partijen verliezen gaandeweg de feeling met elkaar door een gebrek aan communicatie.

Wat ook vaak voorkomt: de standaard softwareoplossing die wordt geïnstalleerd, lijkt in eerste instantie heel geschikt. Maar in de praktijk blijkt deze juist helemaal niet goed aan te sluiten op de wensen en eisen van uw organisatie. Of de software blijkt niet goed te koppelen aan de overige software die u heeft draaien. Dat zal u met maatwerk software niet gebeuren.

Wat is maatwerk software?

Standaard software is dus het tegenover gestelde van maatwerk software. Maar wat is software op maat precies? Het gaat om software die speciaal voor uw organisatie wordt ontwikkeld. Natuurlijk zitten er wel bestaande onderdelen in, maar verder wordt de software helemaal aangepast aan de grootte van uw bedrijf, de belangrijkste doelstellingen, het aantal medewerkers en de software en platforms waar u al gebruik van maakt.

Stap voor stap naar maatwerk

De ontwikkeling van maatwerk software vraagt wat meer voorbereiding. Het is namelijk heel belangrijk om vooraf duidelijk voor ogen te krijgen welke strategische doelen u met de software wilt behalen. APPelit, strategische partner in de ontwikkeling van software op maat, hanteert bij elk project een vast stappenplan. Dat bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. voorbereiding
 2. doelbepaling
 3. programmeerwerk
 4. testfase
 5. oplevering & nazorg

Slimme brainstorms

We beginnen elk project met enkele brainstormsessies. Wij adviseren u een projectteam samen te stellen waarmee wij deze sessies kunnen houden. Dit team bestaat in het ideale geval niet alleen uit ICT’ers, maar ook uit managers en eindgebruikers. Zo krijgen we een zo compleet mogelijk beeld van waar u nu staat, waar u naartoe wilt en welke rol software daarin kan spelen.

Het vervolg

Als we uw doelen, wensen en verwachtingen duidelijk hebben, gaan onze ontwikkelaars aan de slag. Maar dat betekent niet dat u het project nu uit handen geeft. Na elke ontwikkelfase geven we u namelijk de mogelijkheid om de software uitgebreid te testen. Pas als u helemaal tevreden bent, gaan we verder met het volgende onderdeel. Zo blijven we de verwachtingen goed op elkaar afstemmen. Dat is het grote voordeel van maatwerk software! 

Nog meer voordelen

Wij ontwikkelen dus software die perfect aansluit op de wensen en doelen van uw organisatie. We zorgen ervoor dat uw medewerkers er op een heel intuïtieve manier mee kunnen werken. Verder profiteert u onder andere van de volgende voordelen:

 • de begrijpelijke programmeercode;
 • de koppelingen tussen delen van de software (API’s);
 • de koppelingen naar uw bestaande software;
 • het eenvoudige beheersysteem;
 • het gemak waarmee de software kan worden aangepast of uitgebouwd.
software ontwikkelen

Maatwerk software: van betekenis voor u?

Kom gratis mee op ontdekkingstocht

U weet nu alles over maatwerk software, de betekenis en de kansen. Of het ook voor uw organisatie interessant is? Daarover adviseren is óók een kwestie van maatwerk. Daarom maken we graag een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Uiteraard is zo’n gesprek geheel vrijblijvend. Als u hieronder uw gegevens achterlaat, hoort u snel van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten