fbpx

Kosten maatwerk software

Weet wat u kunt verwachten

Wilt u meer weten over de kosten voor maatwerk software? Die kosten hangen van veel factoren af. De truc is om een softwareontwikkelaar te vinden die veel tijd besteedt aan het voortraject en daardoor vooraf ook een goede kostenraming kan geven. Ontdek waar u op moet letten!

Waar het vaak misgaat

Gebrek aan voorbereiding

Helaas mislukt het grootste deel van de softwareprojecten. Vaak heeft dat een duidelijk aanwijsbare reden. De doelen zijn niet duidelijk omschreven, of de ontwikkelde oplossing komt ongemerkt steeds verder af te liggen van de eigenlijke wens van de klant. Dit heeft allemaal te maken met te snel willen en te weinig tijd besteden aan een goede voorbereiding.

kosten maatwerk software

Onze manier van werken

Bij APPelit, strategische partner in softwareontwikkeling, gaat dat anders. En dat heeft drie belangrijke redenen:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. Wij ontwikkelen altijd software op maat, zodat we zeker weten dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 3. Wij leveren onze software in fases op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.

Door die goede voorbereiding hebben we voordat we met de ontwikkeling beginnen al duidelijk voor ogen hoe de oplossing eruit komt te zien. We kunnen u dan per onderdeel een indicatie geven van de doorlooptijd en de kosten.

Beginnen met brainstormen

Hoe pakken wij dat voortraject dan aan? We houden eerst enkele slimme brainstormsessies, waarin we voor ogen proberen te krijgen waar u nu staat, waar u naartoe wilt en wat er voor nodig is om daar te komen. Deze sessies houden we graag met een brede afvaardiging uit uw organisatie: niet alleen ICT’ers, maar ook managers en eindgebruikers. Zo krijgen we een compleet beeld. 

‘t Belang van brede blik

Veel ICT’ers bekijken software ‘door een ICT-bril’. Dat betekent vaak dat ze pas over vervanging of aanvulling gaan nadenken als de software verouderd is, niet maar aansluit bij andere computerprogramma’s of als er geen updates meer zijn. Met die bril op is software een doel op zich – en dus een kostenpost. Met een andere bril op, ziet u software als een middel om een hoger doel te bereiken.

Eerst gratis workshop

Een investering in maatwerksoftware doet u niet zomaar. Zou het niet fijn zijn om vooraf te weten wat de potentie is van de softwareoplossing die u voor ogen heeft? Dat kan! APPelit biedt u namelijk een gratis workshop aan. Samen onderzoeken we de groeipotentie van uw idee, waarbij we ook uw branche, uw markt en de concurrentie bekijken.

Deze workshop is geheel gratis en vrijblijvend. Besluit u na deze workshop om met ons in zee te gaan? Dan kunnen we u meteen een goede indicatie geven van de doorlooptijd en de kosten voor de ontwikkeling van uw software.

Waar de kosten van afhangen

De kosten hangen grotendeels af van de omvang van het project: om hoeveel programma’s of onderdelen gaat het?  Maar ook de volgende factoren hebben er invloed op:

 • De vereisten van de applicatie
 • Schaalbaarheidswensen
 • Eventuele white label modellen in de software
 • De manier van dataopslag en -verwerking
 • De beveiligingseisen
 • De platformen / apparaten waarop de software beschikbaar moet zijn

Over het algemeen kunnen we zeggen: hoe beter u voor ogen heeft wat u wilt, hoe beter we een indicatie kunnen geven van de kosten. Weet u er zelf onvoldoende van? Dan helpen we u graag om dit helder te krijgen!

software maken

Meer inzicht in de kosten van maatwerk software?

U vindt het bij ons

Niet alleen de kosten van maatwerk software zijn voor u van belang, de opbrengsten zijn dat ook. Dankzij onze werkwijze kunnen we vooraf van beide een duidelijk beeld geven. En dus weet u ook vooraf of de investering loont. Meer weten? Laat uw gegevens achter, dan hoort u snel van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten