fbpx

IT architecture: stroomlijn uw software

Zó bereikt u meer efficiëntie

Hebt u veel verschillende hardware en software draaien? Zoveel zelfs, dat u het overzicht een beetje kwijt bent? Dat gebeurt regelmatig, zowel bij grote als kleinere bedrijven. Een expert op het gebied van IT architecture kan er structuur in aanbrengen voor u. Zo’n IT architect inventariseert wat u heeft draaien, stroomlijnt alles en zorgt ervoor dat u weer optimaal van uw software profiteert. Een goede investering dus!

Waar gaat het precies om?

De architectuur van uw IT

In de loop der jaren heeft u heel wat applicaties, websites, hardware en software verzameld. De meeste bedrijven voegen steeds iets nieuws toe als daar behoefte aan is, bijvoorbeeld bij groei, fusie of als er nieuwe activiteiten worden ontplooid.

Zo kan er langzamerhand een onoverzichtelijk geheel ontstaan. Misschien zijn er wel programma’s die u helemaal niet meer gebruikt. Of er draaien programma’s volledig los van elkaar, terwijl ze beter geïntegreerd kunnen worden. Een IT architect brengt daar weer lijn in.

IT-architecture

Onderdelen van IT architecture

Als een IT architect bezig gaat met uw IT architecture, dan komen daar bijvoorbeeld de volgende zaken bij om de hoek kijken:

 • Procesinrichting
 • Een overzicht maken van de programma’s die al draaien
 • Een inventarisatie maken van uw doelen
 • Een overzicht maken van de programma’s die nog nodig zijn om die doelen te behalen
 • Een projectteam samenstellen voor implementatie van nieuwe programma’s
 • Medewerkers informeren over IT-zaken

Het projectteam

Een belangrijke taak is het samenstellen van een projectteam. Veel organisaties maken de fout om alleen IT’ers te betrekken bij IT-vraagstukken. Het gevaar? Een te beperkte blik. IT’ers zien software namelijk vaak als kostenpost en niet als middel om een strategisch doel te bereiken.

Uiteraard heeft u IT’ers nodig voor hun technische kennis. Een projectteam zonder hen is dan ook geen goed idee. Maar wij adviseren om ook managers erbij te betrekken. Zij kijken met een meer strategische blik naar IT-vraagstukken en houden het oog op de toekomst. Het projectteam moet daarnaast gebruikers uit uw organisatie bevatten. Zij zijn immers degenen die dagelijks met uw IT-voorzieningen werken.

Nieuwe software nodig?

Een architect programmeert dus niet zelf, maar zet op een hoger niveau lijnen uit. Blijkt daaruit dat u nieuwe software nodig heeft? Dan heeft APPelit, strategische partner in softwareontwikkeling en – advies, uiteraard ontwikkelaars in huis die graag software op maat voor u maken. Zij werken nauw samen met onze IT architect en zijn bij aanvang dus al goed op de hoogte van uw wensen en doelen.

Wat levert onze software & aanpak u op? 

 • Kostenbesparing door de hele organisatie heen
 • De best doordachte oplossing waar u lang mee vooruit kunt
 • Oplossingen die u makkelijk aanpast (denk aan groei, krimp, verandering), zonder de grote lijn uit het oog te verliezen
 • Waar voor uw investering omdat die futureproof is en zichzelf terugverdient

In gewone taal uitgelegd

Een ander voordeel van het werken met APPelit: onze mensen leggen u alles in gewone taal uit. Want u wilt natuurlijk niet om de oren geslagen worden met computertaal en vakjargon, maar begrijpen waarin u investeert. Onze vakmensen hebben ontzettend veel kennis, maar weten ook hoe ze die kennis moeten vertalen voor iemand die er minder kaas van heeft gegeten. Wel zo fijn!

software developers

Stroomlijn ook uw IT architecture

We kijken graag met u mee

Wilt u aan de slag met de IT architecture binnen uw organisatie? Wij komen graag bij u langs om samen met u te kijken naar de mogelijkheden. Vertel ons waar u tegenaan loopt en wij denken graag mee over een oplossing. Zo’n eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend. Laat u hieronder weten hoe we u kunnen bereiken?

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten