fbpx

IT architecture: stroomlijn uw software

Zó bereikt u meer efficiëntie

Hebt u veel verschillende hardware en software draaien? Zoveel zelfs, dat u het overzicht een beetje kwijt bent? Dat gebeurt regelmatig, zowel bij grote als kleinere bedrijven. Een expert op het gebied van IT architecture kan er structuur in aanbrengen voor u. Zo’n IT architect inventariseert wat u heeft draaien, stroomlijnt alles en zorgt ervoor dat u weer optimaal van uw software profiteert. Een goede investering dus!

Waar gaat het precies om?

De architectuur van uw IT

In de loop der jaren heeft u heel wat applicaties, websites, hardware en software verzameld. De meeste bedrijven voegen steeds iets nieuws toe als daar behoefte aan is, bijvoorbeeld bij groei, fusie of als er nieuwe activiteiten worden ontplooid.

Zo kan er langzamerhand een onoverzichtelijk geheel ontstaan. Misschien zijn er wel programma’s die u helemaal niet meer gebruikt. Of er draaien programma’s volledig los van elkaar, terwijl ze beter geïntegreerd kunnen worden. Een IT architect brengt daar weer lijn in.

IT-architecture

Onderdelen van IT architecture

Als een IT architect bezig gaat met uw IT architecture, dan komen daar bijvoorbeeld de volgende zaken bij om de hoek kijken:

 • Procesinrichting
 • Een overzicht maken van de programma’s die al draaien
 • Een inventarisatie maken van uw doelen
 • Een overzicht maken van de programma’s die nog nodig zijn om die doelen te behalen
 • Een projectteam samenstellen voor implementatie van nieuwe programma’s
 • Medewerkers informeren over IT-zaken

Het projectteam

Een belangrijke taak is het samenstellen van een projectteam. Veel organisaties maken de fout om alleen IT’ers te betrekken bij IT-vraagstukken. Het gevaar? Een te beperkte blik. IT’ers zien software namelijk vaak als kostenpost en niet als middel om een strategisch doel te bereiken.

Uiteraard heeft u IT’ers nodig voor hun technische kennis. Een projectteam zonder hen is dan ook geen goed idee. Maar wij adviseren om ook managers erbij te betrekken. Zij kijken met een meer strategische blik naar IT-vraagstukken en houden het oog op de toekomst. Het projectteam moet daarnaast gebruikers uit uw organisatie bevatten. Zij zijn immers degenen die dagelijks met uw IT-voorzieningen werken.

Nieuwe software nodig?

Een architect programmeert dus niet zelf, maar zet op een hoger niveau lijnen uit. Blijkt daaruit dat u nieuwe software nodig heeft? Dan heeft APPelit, strategische partner in softwareontwikkeling en – advies, uiteraard ontwikkelaars in huis die graag software op maat voor u maken. Zij werken nauw samen met onze IT architect en zijn bij aanvang dus al goed op de hoogte van uw wensen en doelen.

Wat levert onze software & aanpak u op? 

 • Kostenbesparing door de hele organisatie heen
 • De best doordachte oplossing waar u lang mee vooruit kunt
 • Oplossingen die u makkelijk aanpast (denk aan groei, krimp, verandering), zonder de grote lijn uit het oog te verliezen
 • Waar voor uw investering omdat die futureproof is en zichzelf terugverdient

In gewone taal uitgelegd

Een ander voordeel van het werken met APPelit: onze mensen leggen u alles in gewone taal uit. Want u wilt natuurlijk niet om de oren geslagen worden met computertaal en vakjargon, maar begrijpen waarin u investeert. Onze vakmensen hebben ontzettend veel kennis, maar weten ook hoe ze die kennis moeten vertalen voor iemand die er minder kaas van heeft gegeten. Wel zo fijn!

software developers

Stroomlijn ook uw IT architecture

We kijken graag met u mee

Wilt u aan de slag met de IT architecture binnen uw organisatie? Wij komen graag bij u langs om samen met u te kijken naar de mogelijkheden. Vertel ons waar u tegenaan loopt en wij denken graag mee over een oplossing. Zo’n eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend. Laat u hieronder weten hoe we u kunnen bereiken?

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader