fbpx

Gemiddelde kosten ERP systeem

Dit is wat erbij komt kijken

Denkt u erover om een ERP uit te rollen in uw organisatie? Slim idee. Want zo werkt u efficiënter én effectiever. Natuurlijk wilt u dan weten wat de gemiddelde kosten van zo’n ERP systeem zijn. Toch valt deze vraag niet eenvoudig te beantwoorden. Uw kosten hangen namelijk af van veel factoren. In dit artikel ontdekt u er alles over.

Hoe zit dat precies?

ERP is nooit standaard

Met een ERP (Enterprise Resource Planning) beschikt u over een complete oplossing voor uw hele organisatie. Wat dit betekent in de praktijk? Dat al uw medewerkers hun taken uitvoeren in hetzelfde systeem. Nu weet u tegelijk de reden waarom een ERP nooit standaard is. Want elke organisatie werkt natuurlijk weer anders. U hebt uw eigen processen, procedures, doelstellingen en activiteiten. En daarom moet een ERP pakket maatwerk zijn. U wilt immers een systeem dat precies bij ú past.

Gemiddelde kosten ERP systeem

Voordelen van maatwerk

Check hier een greep uit de pluspunten van ’n ERP op maat:

Efficiënter resources inzetten

Een ERP werkt met een centrale database. Dit geeft u een beter overzicht. Mensen en middelen inzetten wordt zo een stuk efficiënter.

Minder kosten

Iedereen in uw organisatie werkt in dezelfde oplossing. Gegevens overzetten en dubbel werk behoren voorgoed tot het verleden.

Persoonlijkere dienstverlening aan klanten

U ziet precies wie wanneer voor ’t laatst contact met een klant had. Klanten gericht benaderen en inspringen op wat ze nodig hebben? Dat wordt een peulenschil.

Makkelijkere samenwerking

Al uw medewerkers zien dezelfde data. En weten van elkaar waar ze mee bezig zijn. Zo werken ze veel beter samen.

Gemiddelde kosten van ERP

Maatwerk betekent ook dat de kosten van een ERP verschillen per organisatie. Toch valt er wel wát over te zeggen. Vuistregel: hoe groter uw organisatie, hoe hoger uw kosten waarschijnlijk uitvallen. U betaalt namelijk meestal een tarief op basis van het aantal gebruikers. Of de hoeveelheid werkplekken in uw organisatie. Dus hoe meer dat er zijn, hoe meer u betaalt. Bovendien bestaat een ERP altijd uit modules. U hebt bijvoorbeeld modules nodig voor uw:

 • voorraadbeheer
 • personeelszaken
 • boekhouding
 • productie
 • klantrelaties
 • toeleveringsketen

Soorten kosten

De kosten hangen ook af van het soort systeem dat u kiest. Wilt u een on-premise ERP, ofwel bij u op locatie? Of toch liever in de cloud? Houd in ieder geval rekening met kostenposten als:

 • hardware aanschaffen/aanpassen
 • modules aanschaffen/aanpassen
 • training van medewerkers
 • uitrol van systeem door IT partner
 • consultancy
 • upgrades en beveiligingsupdates
 • werkplekken/gebruikerslicenties

Maatwerk vraagt om specialist

Een ERP op maat ontwikkelen is een hele klus. Ga daarom in zee met de specialist: APPelit. Wij zijn uw strategische partner voor de ontwikkeling van ERP en andere software op maat. Klanten werken graag met ons dankzij onze speciale zelf ontwikkelde succesaanpak. Vooral de voorbereiding krijgt hierbij veel aandacht en is de smaakmaker van het succes.

Die voorbereiding is juist bij een ERP belangrijk. Want u wilt natuurlijk een toekomstbestendig systeem. Daarom gaan we eerst samen bekijken welke doelen u wilt halen. Op die manier weet u zeker dat uw ERP straks met uw meegroeit.

ERP op maat laten maken

Gemiddelde kosten van ERP systeem weten?

Of liever zekerheid en ’n eerlijk tarief ...?

De gemiddelde kosten van uw ERP systeem zijn dus nattevingerwerk zolang uw specificaties onduidelijk zijn. Ons advies: geef ons uw wensen aan en ontvang vrijblijvend een offerte op maat. Dan krijgt u maatwerk voor een vaste prijs, zonder kleine lettertjes of addertjes onder het gras. Zo weet u zeker waar u aan toe bent. Vul daarom uw wensen in op de speciale offertepagina. Dan hebt u snel duidelijkheid.

Liever eerst kennismaken? Vul dan hieronder uw gegevens in. Dan komen we kosteloos bij u langs om kennis te maken. U krijgt dan ook een gratis workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. In die workshop ontdekt u – helemaal vrijblijvend – welke kansen maatwerk ERP u biedt.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten