fbpx

Game design AI: een combi die werkt

Hoe kunstmatige intelligentie doordringt in ontwerp van digitale spellen

Game design en AI: het klinkt misschien als twee losstaande werelden, maar ze raken steeds meer met elkaar vervlochten. En laat APPelit nu in beide vakgebieden helemaal thuis zijn!

En wat brengt het bedrijven zoals dat van u?

Wat is AI ook alweer?

De afgelopen jaren zie je AI (artificial intelligence of kunstmatige intelligentie op z’n Nederlands) op steeds meer plekken worden toegepast. Bij AI draait het om het analyseren van grote hoeveelheden gegevens en op basis daarvan voorspellingen doen voor de toekomst. Steeds meer bedrijven ontdekken dat ze daarmee bijvoorbeeld hun machines optimaal kunnen inzetten, hun voorraad efficiënter kunnen beheren en meer aantrekkelijke leads uit hun klantcontacten kunnen halen.

Game Design AI

AI in game design

Ook in game design wordt AI steeds meer toegepast. AI zorgt voor meer tevredenheid bij gamers door in te spelen op hun doelen en behoeften. Games kunnen bijvoorbeeld automatisch worden aangepast aan de kenmerken van de betreffende speler. Dit gebeurt op basis van AI-gebaseerde spelerprofilering. Wanneer het aankomt op het bieden van een levensechte meeslepende game-ervaring via visuals, spelen moderne objectdetectietechnieken een grote rol. Ook daarvoor biedt AI unieke mogelijkheden.

Voordelen voor developers

AI helpt gamedevelopers om op basis van datagestuurde inzichten met waardevolle aanvullingen en herzieningen te komen. AI-gebaseerde deep learning-technieken helpen bijvoorbeeld bij het zo realistisch mogelijk weergeven van gezichtsuitdrukkingen van de karakters. Maar AI wordt ook ingezet om de prestaties van games te analyseren en zo eventuele fouten snel te ontdekken.

Zakelijke mogelijkheden

Ook voor het bedrijfsleven zijn de mogelijkheden van AI voor games interessant, want games zijn allang niet meer alleen maar ‘fun’. Steeds vaker worden game apps bijvoorbeeld ingezet voor educatieve doeleinden. Niet alleen bij onderwijsinstellingen, maar bijvoorbeeld ook bij de overheid, in de zorg en bij organisaties die veranderprocessen doormaken.

Serious gaming

Een succesvol voorbeeld is serious gaming in de zorg. Via een computergame leren artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel nieuwe werkwijzen aan en vergroten ze hun vakkennis. Het mooie is: fouten maken mag. In tegenstelling tot de echte wereld heeft dit in de game geen ernstige consequenties. Maar juist die fouten zijn ontzettend leerzaam: een van de redenen waarom dit zo’n geschikte leermethode is voor de zorg.

Op weg naar succes

Om van uw game met AI een succes te maken, raden wij u aan om de volgende stappen te zetten:

 1. Vorm een projectteam
 2. Stel de doelen vast die u met de game en met artifical intelligence wilt bereiken
 3. Zoek een AI-expert die bovenstaande begeleidt
 4. Vraag om oplevering in stappen

Als u kiest voor APPelit, zet u deze stappen automatisch. Ze maken namelijk onderdeel uit van onze manier van werken. Vindt u het moeilijk om uw doelen helder te krijgen? Geen enkel probleem, want we beginnen altijd met enkele slimme brainstormsessies.

Als u nog twijfelt

Bent u nog wat twijfelachtig over het nut van een eigen game? Of zet u nog vraagtekens bij het gebruik van AI? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom bieden we al onze klanten een gratis groeiscan aan. Dit is een vrijblijvend onderzoek naar de potentie van een AI game voor uw bedrijf, waarbij we helemaal in uw organisatie duiken. Maar waarin we ook uw concurrentie, uw markt en uw branche onderzoeken. U maakt zo meteen kennis met onze bevlogen professionals en onze unieke manier van werken.

ai bedrijf nederland

Game design & AI: ontdek uw kansen

We vertellen u er graag alles over

Wilt u meer weten over game design en AI – en over hoe ze elkaar versterken? De experts van APPelit komen graag bij u langs om u er alles over te vertellen en te laten zien. Als u zorgt voor koffie, zorgen wij voor een duidelijk verhaal. Laat u uw gegevens achter zodat we weten hoe we u kunnen bereiken? Tot snel!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader