fbpx

Game app laten maken Amsterdam, de stad staat op winst!

Ontdek hoe ook u profiteert

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor: een eigen game app laten maken. In Amsterdam zijn veel gamebedrijven die graag voor u aan de slag gaan. Maar hoe vindt u nou de gameontwikkelaar die bij uw organisatie en wensen past? Het antwoord: met deze handige checklist!

Een eigen game app

Waarom zou u eigenlijk?

Game apps nemen de laatste jaren een hoge vlucht. En niet alleen in de entertainmentwereld, ook in het bedrijfsleven. Bedrijven zetten game apps niet alleen in om klanten te binden en in-app aankopen te genereren, maar ook om medewerkers te trainen, nieuwe handelingen aan te leren of veranderingstrajecten te begeleiden. Dat wordt ook wel serious gaming genoemd: gamen met een serieus doel dus.

game app laten maken amsterdam

De voordelelen voor u

Leren via een game heeft veel voordelen ten opzichte van meer traditionele leermethoden, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Die voordelen zijn:

 • meer motivatie om te spelen
 • leuker om te leren
 • meer betrokkenheid van spelers
 • kennis blijft beter hangen
 • kennis beter toe te passen

Game apps nodigen kortom veel meer uit om te spelen, te leren en – op een leuke manier en vrijwel ongemerkt – te veranderen. Mooie voorbeelden zijn serious gaming in de zorg en in het onderwijs.

Check 1: interessant voor u?

Het zijn zeker niet alleen de grote multinationals die een eigen game laten ontwikkelen. Ook voor kleinere bedrijven is het een interessante investering. Dat geldt met name voor organisaties waar het regelmatig bijspijkeren van vakkennis essentieel is, of waar vaak nieuwe medewerkers in dienst komen die snel moeten worden ingewerkt. Ook organisaties die te maken hebben met uitgebreide veiligheidsprocedures, kiezen vaak voor serious gaming.

Check 2: gebruikmaken van de voordelen

Het grote voordeel van een app is natuurlijk, dat de game overal en altijd bereikbaar is. Dus niet alleen vanaf het bedrijfsnetwerk, maar ook op elke telefoon of tablet. Dat verlaagt de drempel om tijdens een verloren uurtje even aan de slag te gaan. Voorwaarde is wel, dat u een game ontwikkelaar vindt die uw app voor elk apparaat en elk platform geschikt weet te maken.

Check 3: let op doelen en verdienmodel

Op de websites van gamebedrijven ziet u mooie voorbeelden van geweldige game apps staan. Natuurlijk, een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk design is heel belangrijk. Maar kunnen deze bedrijven u ook meer vertellen over de strategische doelen die klanten met hun app bereikt hebben (of juist niet)? En wat het verdienmodel is geweest? Dat zou het belangrijkste uitgangspunt moeten zijn bij elk project.

Check 4: de juiste voorbereiding

Voor het vaststellen van die doelen en het verdienmodel, is een gedegen voorbereiding essentieel. Daarom houdt APPelit, strategische partner in de ontwikkeling van game apps, altijd diverse brainstormsessies. Hierin stellen we vast waar u nu staat met uw organisatie, waar u naartoe wilt en welke rol een game app daarin kan spelen.

Check 5: regelmatig testen

De doelen die uit de brainstormsessies naar voren zijn gekomen, houden we tijdens het gehele ontwikkelproces voor ogen. Daarbij leveren we uw app niet in één keer op, maar in fasen. Na elke ontwikkelfase krijgt u de kans om de app uitgebreid te testen en ons waar nodig bij te sturen. Zo weet u zeker dat uw game app straks doet wat deze moet doen!

ai amsterdam

Uw game app laten maken in Amsterdam?

We komen graag kennismaken!

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken als u uw eigen game app wilt laten maken? In Amsterdam zit een van onze vestigingen, dat is dus bij u om de hoek! We komen dan ook graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laat u hieronder even uw gegevens achter? Dan nemen we snel contact met u op.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten