fbpx

Game app laten maken Amsterdam, de stad staat op winst!

Ontdek hoe ook u profiteert

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor: een eigen game app laten maken. In Amsterdam zijn veel gamebedrijven die graag voor u aan de slag gaan. Maar hoe vindt u nou de gameontwikkelaar die bij uw organisatie en wensen past? Het antwoord: met deze handige checklist!

Een eigen game app

Waarom zou u eigenlijk?

Game apps nemen de laatste jaren een hoge vlucht. En niet alleen in de entertainmentwereld, ook in het bedrijfsleven. Bedrijven zetten game apps niet alleen in om klanten te binden en in-app aankopen te genereren, maar ook om medewerkers te trainen, nieuwe handelingen aan te leren of veranderingstrajecten te begeleiden. Dat wordt ook wel serious gaming genoemd: gamen met een serieus doel dus.

game app laten maken amsterdam

De voordelelen voor u

Leren via een game heeft veel voordelen ten opzichte van meer traditionele leermethoden, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Die voordelen zijn:

 • meer motivatie om te spelen
 • leuker om te leren
 • meer betrokkenheid van spelers
 • kennis blijft beter hangen
 • kennis beter toe te passen

Game apps nodigen kortom veel meer uit om te spelen, te leren en – op een leuke manier en vrijwel ongemerkt – te veranderen. Mooie voorbeelden zijn serious gaming in de zorg en in het onderwijs.

Check 1: interessant voor u?

Het zijn zeker niet alleen de grote multinationals die een eigen game laten ontwikkelen. Ook voor kleinere bedrijven is het een interessante investering. Dat geldt met name voor organisaties waar het regelmatig bijspijkeren van vakkennis essentieel is, of waar vaak nieuwe medewerkers in dienst komen die snel moeten worden ingewerkt. Ook organisaties die te maken hebben met uitgebreide veiligheidsprocedures, kiezen vaak voor serious gaming.

Check 2: gebruikmaken van de voordelen

Het grote voordeel van een app is natuurlijk, dat de game overal en altijd bereikbaar is. Dus niet alleen vanaf het bedrijfsnetwerk, maar ook op elke telefoon of tablet. Dat verlaagt de drempel om tijdens een verloren uurtje even aan de slag te gaan. Voorwaarde is wel, dat u een game ontwikkelaar vindt die uw app voor elk apparaat en elk platform geschikt weet te maken.

Check 3: let op doelen en verdienmodel

Op de websites van gamebedrijven ziet u mooie voorbeelden van geweldige game apps staan. Natuurlijk, een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk design is heel belangrijk. Maar kunnen deze bedrijven u ook meer vertellen over de strategische doelen die klanten met hun app bereikt hebben (of juist niet)? En wat het verdienmodel is geweest? Dat zou het belangrijkste uitgangspunt moeten zijn bij elk project.

Check 4: de juiste voorbereiding

Voor het vaststellen van die doelen en het verdienmodel, is een gedegen voorbereiding essentieel. Daarom houdt APPelit, strategische partner in de ontwikkeling van game apps, altijd diverse brainstormsessies. Hierin stellen we vast waar u nu staat met uw organisatie, waar u naartoe wilt en welke rol een game app daarin kan spelen.

Check 5: regelmatig testen

De doelen die uit de brainstormsessies naar voren zijn gekomen, houden we tijdens het gehele ontwikkelproces voor ogen. Daarbij leveren we uw app niet in één keer op, maar in fasen. Na elke ontwikkelfase krijgt u de kans om de app uitgebreid te testen en ons waar nodig bij te sturen. Zo weet u zeker dat uw game app straks doet wat deze moet doen!

ai amsterdam

Uw game app laten maken in Amsterdam?

We komen graag kennismaken!

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken als u uw eigen game app wilt laten maken? In Amsterdam zit een van onze vestigingen, dat is dus bij u om de hoek! We komen dan ook graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laat u hieronder even uw gegevens achter? Dan nemen we snel contact met u op.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten