fbpx

ERP: transport verbetert.

Alle ns & outs op een rij

Hebt u een transportbedrijf of een transportafdeling? Denkt u erover om een ERP systeem uit te rollen? Op deze pagina vindt u er alles over. U ontdekt de precieze mogelijkheden met een ERP voor transport. Bovendien komt u erachter wat de voordelen zijn en hoe u aan zo’n systeem komt.

En hoezo werkt ’t voor transport?

ERP – wat doet ’t precies?

ERP is een acroniem voor Enterprise Resource Planning. Klinkt vaag, denkt u? Valt mee. Want het gaat hierbij om het plannen van alle onderdelen van uw bedrijf. Dat zijn er waarschijnlijk best veel. U hebt te maken met uw wagenpark, chauffeurs, magazijnmedewerkers, orderbeheer, de boekhouding, klanten, enzovoort. Met een ERP beheert u dit allemaal in 1 systeem. En ook al uw medewerkers gebruiken dit om hun werk te doen. Lekker overzichtelijk dus.

ERP transport

Voordelen van ERP voor transport

Voordelen van ERP voor transport

Hebt u een transportbedrijf of heeft uw organisatie een logistieke afdeling? Dan zitten er voor u veel voordelen aan een ERP. Een kleine greep:

 1. Beter magazijnbeheer
 2. Efficiëntere distributie
 3. Inzicht in uw personeel
 4. Snel schakelen
 5. Blijere klanten

Hieronder ontdekt u waarom deze voordelen zo belangrijk zijn.

Meer mogelijkheden met uw magazijn

Zoals gezegd hebt u met een ERP systeem al uw informatie op 1 plek staan. Dit geldt dus ook voor alles wat met uw magazijn te maken heeft. Denk aan orders en voorraden. Op die manier runt u uw bedrijf natuurlijk een stuk eenvoudiger. In uw ERP staan daarnaast al uw historische gegevens. Zo maakt u een stuk makkelijker prognoses voor de toekomst en bovendien krijgt u hiermee inzicht in verkooptrends (denk bijvoorbeeld aan seizoenen, periodes van de maand of specifieke dagen in de week) en levertijden.

Ook handig: altijd actueel

Met een ERP krijgt u realtime informatie. Ofwel: uw gegevens zijn altijd actueel. Zo ziet u het gelijk wanneer een bepaald product niet meer op voorraad is. Of als er problemen zijn met een verzonden artikel. Potentiële struikelblokken lost u dus snel op.

Werken als goed geoliede machine

Met een ERP regelt u ook alle aspecten van uw distributie. Op die manier zorgt u ervoor dat klanten hun bestellingen steeds op tijd ontvangen. U krijgt live verkeersinformatie en ziet de beste routes voor uw auto’s. En bovendien verloopt de communicatie tussen uw chauffeurs en planners soepel. Ook andere personeelskwesties regelt u makkelijk met een ERP. Denk aan vakantiedagen, prestatiebeoordelingen, salaris- en overurenadministratie, werktijden en ga zo maar door. Zo maakt u van uw organisatie een goed geoliede machine.

Snel bijsturen en meer tevreden klanten

Met een ERP gebruikt iedereen in uw organisatie hetzelfde systeem. En dezelfde actuele en correcte data. Zijn er nieuwe ontwikkelingen? Dan springt u daar snel op in. Geen overbodige luxe in de snel veranderende wereld van nu. Uzelf plukt daar de vruchten van en daarnaast óók uw klanten. Want u maakt zo minder fouten, levert bestellingen op tijd en voldoet altijd aan hun verwachtingen. Ook geen overbodige luxe. Blije klanten zijn immers nog steeds het beste recept voor succes.

APPelit maakt ’t voor u

Op zoek naar een ERP systeem voor transport? APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van deze ERP software op maat. Wij maakten al voor veel bedrijven en instellingen een eigen ERP. Dankzij jarenlange ervaring ontwikkelden een succesaanpak waarmee u een systeem krijgt dat altijd naadloos aansluit bij uw organisatie. Kenmerkend voor deze aanpak? Het uitgebreide voortraject en de deelleveringen. Op die manier werken we samen aan het beste resultaat voor u.

Soorten ERP systemen

Meer weten over ERP voor transport?

Ontdek 't in onze gratis workshop

Laat u hieronder uw contactgegevens achter? Dan krijgt u een workshop ter waarde van 1200 euro van ons. Tijdens deze gratis workshop ontdekt u hoeveel een ERP voor transport ú oplevert. Bovendien ziet u gelijk of onze manier van werken u bevalt. We horen graag van u!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader