fbpx

ERP op maat laten ontwikkelen?

Check de 3 do’s en don’ts

U wilt uw eigen ERP op maat laten ontwikkelen. Prima idee, want dan hebt u straks een systeem dat naadloos aansluit bij uw organisatie. Als u zo’n investering doet, wilt u er natuurlijk jaren mee vooruit kunnen. Check daarom hier de 3 do’s en dont’s om dit te laten slagen.

Belangrijkste do’s en don’ts

Voor de kortste weg naar succes

Er komt veel kijken bij de ontwikkeling van uw ERP op maat. Let u op onderstaande punten, dan bent u al een heel eind op de weg naar succes.

De 3 do’s

 1. Bereken de totale eigendomskosten
 2. Maak een duidelijk stappenplan
 3. Investeer in training

De 3 dont’s

 1. Te snel willen
 2. Geen draagvlak creëren bij uw medewerkers
 3. Verkeerde partner kiezen

Ontdek hieronder waarom deze do’s en don’ts zo belangrijk zijn.

erp op maat laten ontwikkelen

Do's & do'nts uitgelicht

Do #1: Bereken de totale eigendomskosten

Wanneer u een ERP op maat laat maken, wilt u er natuurlijk jaren mee vooruit. Dat betekent naast kosten voor de ontwikkeling ook kosten als uw systeem eenmaal draait. Denk aan training van uw personeel, onderhoud en technische ondersteuning. Verwacht u dat uw bedrijf in de toekomst flink gaat groeien? Dan gaan de kosten voor uw ERP waarschijnlijk ook omhoog. Want hoe meer gebruikers, hoe krachtiger uw systeem moet zijn.

Do #2: Maak een duidelijk stappenplan

Wanneer u een ERP bouwt, hebt u een strategie nodig voor de ontwikkeling en de uitrol. Check of uw developer een duidelijk stappenplan hanteert. En zorg ook dat u uw systeem in delen krijgt opgeleverd. Dat maakt bijsturen en testen een stuk eenvoudiger én overzichtelijker.

Do #3: Investeer in training

U wilt natuurlijk zo veel mogelijk voordeel halen uit uw nieuwe ERP systeem. Zorg daarom voor een goede training van uw mensen. Zo vinden ze snel hun weg in het nieuwe systeem en krijgen ze alle functies onder de knie. Laat ze vooral zien hoe het hun werk makkelijker maakt. Dan zijn ze minder geneigd om vast te houden aan hun oude manier van werken.

U weet nu wat u vooral wél moet doen. Check nu welke valkuilen u het best vermijdt.

Don’t #1: Te snel willen

Te snel willen is funest bij de ontwikkeling van software op maat. Want dit vraagt altijd om een goede voorbereiding. Een snel en goedkoop ontwikkelingstraject resulteert zelden in een goed ERP systeem. Kijk dus kritisch naar de aanpak van potentiële softwareontwikkelaars. Een goede partner betrekt u bij elke fase van het project en houdt uitgebreide brainstormsessies vooraf om de richting te bepalen.

Don’t #2: Geen draagvlak creëren bij uw medewerkers

Uw personeel is gewend aan een bepaalde manier van werken. Waarschijnlijk vinden ze die prima. Komt u met een nieuw systeem waarin ineens alles anders moet? Dan gaan ze in verzet. Niet leuk, wel heel menselijk. U moet uw medewerkers dus overtuigen van het nut van een ERP systeem (zie ook do #3).

Don’t #3: Verkeerde partner kiezen

U gaat voor langere tijd in zee met een softwarepartner. Kies deze daarom zorgvuldig. En let er op hoe die omgaat met de hier beschreven do’s en don’ts. Vraag dus naar een duidelijk kostenplaatje, ook voor na de ontwikkelingsfase. Kijk of de ontwikkelaar een bewezen succesvol ontwikkelplan heeft met een gefaseerde oplevering. En last but not least: check of deze u training biedt.

APPelit maakt ERP makkelijk

APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van ERP op maat. Onze succesaanpak onderscheidt ons van andere ontwikkelaars. U krijgt bij ons bijvoorbeeld een uitgebreide voorbereiding: brainstorms die voor u en ons veel helder maken over wat u precies nodig hebt. Ook krijgt u standaard deelleveringen die u test. Zo zorgen we samen dat uw systeem helemaal aansluit op uw wensen. En maken we van de ontwikkeling van uw ERP een soepel proces.

ERP ontwikkelaar

Doorpraten over ERP op maat laten ontwikkelen ?

Start vandaag nog met ons

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om ERP op maat te laten ontwikkelen door APPelit? We komen graag vrijblijvend bij u langs. Laat u hieronder uw gegevens achter? Samen gaan we dan kijken hoe u een ERP op maat het best laat werken voor uw bedrijf. En zo komt u er meteen achter of onze werkwijze u bevalt.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten