fbpx

ERP op maat laten ontwikkelen?

Check de 3 do’s en don’ts

U wilt uw eigen ERP op maat laten ontwikkelen. Prima idee, want dan hebt u straks een systeem dat naadloos aansluit bij uw organisatie. Als u zo’n investering doet, wilt u er natuurlijk jaren mee vooruit kunnen. Check daarom hier de 3 do’s en dont’s om dit te laten slagen.

Belangrijkste do’s en don’ts

Voor de kortste weg naar succes

Er komt veel kijken bij de ontwikkeling van uw ERP op maat. Let u op onderstaande punten, dan bent u al een heel eind op de weg naar succes.

De 3 do’s

 1. Bereken de totale eigendomskosten
 2. Maak een duidelijk stappenplan
 3. Investeer in training

De 3 dont’s

 1. Te snel willen
 2. Geen draagvlak creëren bij uw medewerkers
 3. Verkeerde partner kiezen

Ontdek hieronder waarom deze do’s en don’ts zo belangrijk zijn.

erp op maat laten ontwikkelen

Do's & do'nts uitgelicht

Do #1: Bereken de totale eigendomskosten

Wanneer u een ERP op maat laat maken, wilt u er natuurlijk jaren mee vooruit. Dat betekent naast kosten voor de ontwikkeling ook kosten als uw systeem eenmaal draait. Denk aan training van uw personeel, onderhoud en technische ondersteuning. Verwacht u dat uw bedrijf in de toekomst flink gaat groeien? Dan gaan de kosten voor uw ERP waarschijnlijk ook omhoog. Want hoe meer gebruikers, hoe krachtiger uw systeem moet zijn.

Do #2: Maak een duidelijk stappenplan

Wanneer u een ERP bouwt, hebt u een strategie nodig voor de ontwikkeling en de uitrol. Check of uw developer een duidelijk stappenplan hanteert. En zorg ook dat u uw systeem in delen krijgt opgeleverd. Dat maakt bijsturen en testen een stuk eenvoudiger én overzichtelijker.

Do #3: Investeer in training

U wilt natuurlijk zo veel mogelijk voordeel halen uit uw nieuwe ERP systeem. Zorg daarom voor een goede training van uw mensen. Zo vinden ze snel hun weg in het nieuwe systeem en krijgen ze alle functies onder de knie. Laat ze vooral zien hoe het hun werk makkelijker maakt. Dan zijn ze minder geneigd om vast te houden aan hun oude manier van werken.

U weet nu wat u vooral wél moet doen. Check nu welke valkuilen u het best vermijdt.

Don’t #1: Te snel willen

Te snel willen is funest bij de ontwikkeling van software op maat. Want dit vraagt altijd om een goede voorbereiding. Een snel en goedkoop ontwikkelingstraject resulteert zelden in een goed ERP systeem. Kijk dus kritisch naar de aanpak van potentiële softwareontwikkelaars. Een goede partner betrekt u bij elke fase van het project en houdt uitgebreide brainstormsessies vooraf om de richting te bepalen.

Don’t #2: Geen draagvlak creëren bij uw medewerkers

Uw personeel is gewend aan een bepaalde manier van werken. Waarschijnlijk vinden ze die prima. Komt u met een nieuw systeem waarin ineens alles anders moet? Dan gaan ze in verzet. Niet leuk, wel heel menselijk. U moet uw medewerkers dus overtuigen van het nut van een ERP systeem (zie ook do #3).

Don’t #3: Verkeerde partner kiezen

U gaat voor langere tijd in zee met een softwarepartner. Kies deze daarom zorgvuldig. En let er op hoe die omgaat met de hier beschreven do’s en don’ts. Vraag dus naar een duidelijk kostenplaatje, ook voor na de ontwikkelingsfase. Kijk of de ontwikkelaar een bewezen succesvol ontwikkelplan heeft met een gefaseerde oplevering. En last but not least: check of deze u training biedt.

APPelit maakt ERP makkelijk

APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van ERP op maat. Onze succesaanpak onderscheidt ons van andere ontwikkelaars. U krijgt bij ons bijvoorbeeld een uitgebreide voorbereiding: brainstorms die voor u en ons veel helder maken over wat u precies nodig hebt. Ook krijgt u standaard deelleveringen die u test. Zo zorgen we samen dat uw systeem helemaal aansluit op uw wensen. En maken we van de ontwikkeling van uw ERP een soepel proces.

ERP ontwikkelaar

Doorpraten over ERP op maat laten ontwikkelen ?

Start met gratis workshop

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om ERP op maat te laten ontwikkelen door APPelit? We komen graag vrijblijvend bij u langs. Laat u hieronder uw gegevens achter? Dan krijgt u van ons een workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Samen gaan we dan kijken hoe u een ERP op maat het best laat werken voor uw bedrijf. En zo komt u er meteen achter of onze werkwijze u bevalt.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten