fbpx

ERP, MRP? Check hier alle ins en outs

Ontdek waarom ’t bij u past

Op zoek naar een ERP met MRP functies? Of wilt u meer weten over wat u hiermee kunt? U vindt alles wat u weten wilt op deze pagina. Van wat ERP en MRP precies zijn tot hoe deze twee van elkaar verschillen. Bovendien ontdekt u de functies en voordelen ervan.

Van MRP tot ERP

’n Ultrakorte geschiedenis

De afkorting MRP betekent niet altijd hetzelfde. Er zijn namelijk 2 varianten van MRP: MRP I en MRP II. MRP I staat voor Material Requirements Planning. Hierbij gaat het om de planning van materiaalinkoop, zoals grondstoffen en onderdelen. Toen producenten behoefte kregen aan een uitgebreider proces, ontstond MRP II. Hier betekent de afkorting Manufacturing Resources Planning. Behalve de planning van materiaalinkoop omvat dit alles waarmee u uw productie draaiende houdt. Denk bijvoorbeeld aan mensen en machines.

Meer mogelijkheden met ERP

MRP II vormde de basis van de moderne ERP systemen. Deze afkorting staat voor Enterprise Resource Planning. Dit gaat dus nog weer een stap verder dan MRP II. Want een ERP systeem vormt een totaaloplossing voor uw organisatie. Hier zit alles in wat u nodig hebt, van productie tot administratie – en alles ertussenin. Superhandig natuurlijk, want dan werkt iedereen dus met dezelfde data en in dezelfde omgeving.

ERP MRP

Functies van ERP

Welke functies er in een ERP systeem zitten, hangt helemaal van uw organisatie af. Het wordt namelijk altijd op maat voor u gemaakt. Meestal bestaat uw systeem uit verschillende modules. Die modules bevatten dan alle functies die een bepaalde afdeling gebruikt. Denk aan:

Financiële administratie

Facturatie, in- en verkoop, kasadministratie, budgettering, loonadministratie, enzovoort

Personeelszaken

Werving en selectie, training, roosters maken, pensioenen, enzovoort

Productie

Materiaalplanning, processen, worfklow, kwaliteitscontrole, enzovoort

Klantcontact

Verkoop, marketing, service, helpdesk, enzovoort

Leveranciers

Bestellingen, selectie, voorraadbeheer, magazijn, inkoop, enzovoort

Voordelen van ERP

Een ERP pakket verschilt dus per organisatie. Maar wat uw core business ook is, u beschikt altijd over de volgende voordelen:

 • 1 softwarepakket voor al uw activiteiten
 • Alle modules hebben dezelfde look en feel
 • 1 database met gegevens, dus iedereen werkt altijd met dezelfde data
 • Functioneert vrijwel in realtime (ofwel bijna zonder vertraging), dus geen dubbel werk meer
 • Makkelijker te ondersteunen én te beveiligen

Ga voor goede ontwikkelaar

Een ERP systeem is niet als een officepakket dat u zo maar eventjes installeert. Een ontwikkelaar maakt het op maat voor u. Bovendien neemt de uitrol ervan enige tijd in beslag. Het moet immers naadloos werken voor uw hele organisatie. Kies daarom uw ERP ontwikkelaar met zorg. Ga in zee met een betrouwbaar bedrijf dat een gedegen staat van dienst heeft. U gaat waarschijnlijk jaren met de ontwikkelaar samenwerken. Neem dus de tijd om een goede keuze te maken.

Meet the expert

Op zoek naar dé ontwikkelaar met jarenlange ervaring? Maak dan kennis met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Wij hebben meerdere locaties in Nederland en België, dus u vindt ons altijd bij u in de buurt. En we rolden al bij veel organisaties ERP systemen uit. Check onze portfolio met cases om voorbeelden van ons werk te zien. Ons geheim? De bewezen succesaanpak die we hanteren voor al onze ontwikkelprojecten. U krijgt dus gegarandeerd een ERP systeem dat naadloos bij u past.

ERP designer

Toe aan ERP met MRP?

Wij staan in de startblokken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een ERP pakket met MRP mogelijkheden voor uw bedrijf? Wij helpen u graag! Vult u hieronder uw gegevens in? Dan nemen we snel contact met u op voor een kennismaking. Als extraatje krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Hierin ontdekt u alvast wat ERP u allemaal oplevert. Helemaal vrijblijvend uiteraard.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten