fbpx

ERP, MRP? Check hier alle ins en outs

Ontdek waarom ’t bij u past

Op zoek naar een ERP met MRP functies? Of wilt u meer weten over wat u hiermee kunt? U vindt alles wat u weten wilt op deze pagina. Van wat ERP en MRP precies zijn tot hoe deze twee van elkaar verschillen. Bovendien ontdekt u de functies en voordelen ervan.

Van MRP tot ERP

’n Ultrakorte geschiedenis

De afkorting MRP betekent niet altijd hetzelfde. Er zijn namelijk 2 varianten van MRP: MRP I en MRP II. MRP I staat voor Material Requirements Planning. Hierbij gaat het om de planning van materiaalinkoop, zoals grondstoffen en onderdelen. Toen producenten behoefte kregen aan een uitgebreider proces, ontstond MRP II. Hier betekent de afkorting Manufacturing Resources Planning. Behalve de planning van materiaalinkoop omvat dit alles waarmee u uw productie draaiende houdt. Denk bijvoorbeeld aan mensen en machines.

Meer mogelijkheden met ERP

MRP II vormde de basis van de moderne ERP systemen. Deze afkorting staat voor Enterprise Resource Planning. Dit gaat dus nog weer een stap verder dan MRP II. Want een ERP systeem vormt een totaaloplossing voor uw organisatie. Hier zit alles in wat u nodig hebt, van productie tot administratie – en alles ertussenin. Superhandig natuurlijk, want dan werkt iedereen dus met dezelfde data en in dezelfde omgeving.

ERP MRP

Functies van ERP

Welke functies er in een ERP systeem zitten, hangt helemaal van uw organisatie af. Het wordt namelijk altijd op maat voor u gemaakt. Meestal bestaat uw systeem uit verschillende modules. Die modules bevatten dan alle functies die een bepaalde afdeling gebruikt. Denk aan:

Financiële administratie

Facturatie, in- en verkoop, kasadministratie, budgettering, loonadministratie, enzovoort

Personeelszaken

Werving en selectie, training, roosters maken, pensioenen, enzovoort

Productie

Materiaalplanning, processen, worfklow, kwaliteitscontrole, enzovoort

Klantcontact

Verkoop, marketing, service, helpdesk, enzovoort

Leveranciers

Bestellingen, selectie, voorraadbeheer, magazijn, inkoop, enzovoort

Voordelen van ERP

Een ERP pakket verschilt dus per organisatie. Maar wat uw core business ook is, u beschikt altijd over de volgende voordelen:

 • 1 softwarepakket voor al uw activiteiten
 • Alle modules hebben dezelfde look en feel
 • 1 database met gegevens, dus iedereen werkt altijd met dezelfde data
 • Functioneert vrijwel in realtime (ofwel bijna zonder vertraging), dus geen dubbel werk meer
 • Makkelijker te ondersteunen én te beveiligen

Ga voor goede ontwikkelaar

Een ERP systeem is niet als een officepakket dat u zo maar eventjes installeert. Een ontwikkelaar maakt het op maat voor u. Bovendien neemt de uitrol ervan enige tijd in beslag. Het moet immers naadloos werken voor uw hele organisatie. Kies daarom uw ERP ontwikkelaar met zorg. Ga in zee met een betrouwbaar bedrijf dat een gedegen staat van dienst heeft. U gaat waarschijnlijk jaren met de ontwikkelaar samenwerken. Neem dus de tijd om een goede keuze te maken.

Meet the expert

Op zoek naar dé ontwikkelaar met jarenlange ervaring? Maak dan kennis met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Wij hebben meerdere locaties in Nederland en België, dus u vindt ons altijd bij u in de buurt. En we rolden al bij veel organisaties ERP systemen uit. Check onze portfolio met cases om voorbeelden van ons werk te zien. Ons geheim? De bewezen succesaanpak die we hanteren voor al onze ontwikkelprojecten. U krijgt dus gegarandeerd een ERP systeem dat naadloos bij u past.

ERP designer

Toe aan ERP met MRP?

Wij staan in de startblokken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een ERP pakket met MRP mogelijkheden voor uw bedrijf? Wij helpen u graag! Vult u hieronder uw gegevens in? Dan nemen we snel contact met u op voor een kennismaking. Als extraatje krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Hierin ontdekt u alvast wat ERP u allemaal oplevert. Helemaal vrijblijvend uiteraard.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader