fbpx

ERP, MRP? Check hier alle ins en outs

Ontdek waarom ’t bij u past

Op zoek naar een ERP met MRP functies? Of wilt u meer weten over wat u hiermee kunt? U vindt alles wat u weten wilt op deze pagina. Van wat ERP en MRP precies zijn tot hoe deze twee van elkaar verschillen. Bovendien ontdekt u de functies en voordelen ervan.

Van MRP tot ERP

’n Ultrakorte geschiedenis

De afkorting MRP betekent niet altijd hetzelfde. Er zijn namelijk 2 varianten van MRP: MRP I en MRP II. MRP I staat voor Material Requirements Planning. Hierbij gaat het om de planning van materiaalinkoop, zoals grondstoffen en onderdelen. Toen producenten behoefte kregen aan een uitgebreider proces, ontstond MRP II. Hier betekent de afkorting Manufacturing Resources Planning. Behalve de planning van materiaalinkoop omvat dit alles waarmee u uw productie draaiende houdt. Denk bijvoorbeeld aan mensen en machines.

Meer mogelijkheden met ERP

MRP II vormde de basis van de moderne ERP systemen. Deze afkorting staat voor Enterprise Resource Planning. Dit gaat dus nog weer een stap verder dan MRP II. Want een ERP systeem vormt een totaaloplossing voor uw organisatie. Hier zit alles in wat u nodig hebt, van productie tot administratie – en alles ertussenin. Superhandig natuurlijk, want dan werkt iedereen dus met dezelfde data en in dezelfde omgeving.

ERP MRP

Functies van ERP

Welke functies er in een ERP systeem zitten, hangt helemaal van uw organisatie af. Het wordt namelijk altijd op maat voor u gemaakt. Meestal bestaat uw systeem uit verschillende modules. Die modules bevatten dan alle functies die een bepaalde afdeling gebruikt. Denk aan:

Financiële administratie

Facturatie, in- en verkoop, kasadministratie, budgettering, loonadministratie, enzovoort

Personeelszaken

Werving en selectie, training, roosters maken, pensioenen, enzovoort

Productie

Materiaalplanning, processen, worfklow, kwaliteitscontrole, enzovoort

Klantcontact

Verkoop, marketing, service, helpdesk, enzovoort

Leveranciers

Bestellingen, selectie, voorraadbeheer, magazijn, inkoop, enzovoort

Voordelen van ERP

Een ERP pakket verschilt dus per organisatie. Maar wat uw core business ook is, u beschikt altijd over de volgende voordelen:

 • 1 softwarepakket voor al uw activiteiten
 • Alle modules hebben dezelfde look en feel
 • 1 database met gegevens, dus iedereen werkt altijd met dezelfde data
 • Functioneert vrijwel in realtime (ofwel bijna zonder vertraging), dus geen dubbel werk meer
 • Makkelijker te ondersteunen én te beveiligen

Ga voor goede ontwikkelaar

Een ERP systeem is niet als een officepakket dat u zo maar eventjes installeert. Een ontwikkelaar maakt het op maat voor u. Bovendien neemt de uitrol ervan enige tijd in beslag. Het moet immers naadloos werken voor uw hele organisatie. Kies daarom uw ERP ontwikkelaar met zorg. Ga in zee met een betrouwbaar bedrijf dat een gedegen staat van dienst heeft. U gaat waarschijnlijk jaren met de ontwikkelaar samenwerken. Neem dus de tijd om een goede keuze te maken.

Meet the expert

Op zoek naar dé ontwikkelaar met jarenlange ervaring? Maak dan kennis met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Wij hebben meerdere locaties in Nederland en België, dus u vindt ons altijd bij u in de buurt. En we rolden al bij veel organisaties ERP systemen uit. Check onze portfolio met cases om voorbeelden van ons werk te zien. Ons geheim? De bewezen succesaanpak die we hanteren voor al onze ontwikkelprojecten. U krijgt dus gegarandeerd een ERP systeem dat naadloos bij u past.

ERP designer

Toe aan ERP met MRP?

Wij staan in de startblokken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een ERP pakket met MRP mogelijkheden voor uw bedrijf? Wij helpen u graag! Vult u hieronder uw gegevens in? Dan nemen we snel contact met u op voor een kennismaking. Als extraatje krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Hierin ontdekt u alvast wat ERP u allemaal oplevert. Helemaal vrijblijvend uiteraard.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten