fbpx

ERP maken? Vermijd de 5 grootste valkuilen!

Leer van de fouten van anderen

Uw eigen ERP maken is een goed idee. Want zo’n systeem sluit naadloos aan op de behoeften van uw bedrijf. Bovendien hebt u dan al uw programma’s in één totaaloplossing. Daar wordt uw personeel al snel een stuk productiever van. Maar wanneer u een ERP laat maken zijn er ook een aantal valkuilen. Ontdek ze hier, zodat uw ERP ontwikkeling succesvol verloopt.

Stap er niet in

Check de 5 grootste valkuilen

Te rooskleurig kostenplaatje

 1. Geen draagvlak bij het personeel
 2. Te snel willen
 3. Geen nazorg
 4. De verkeerde partner

Check hieronder hoe u deze valkuilen vermijdt.

ERP maken

Valkuilen én oplossingen uitgediept

Valkuil 1: Een te rooskleurig kostenplaatje

Een ERP maken doe je niet zomaar in een dagje werk. Het is een langetermijnproject waar veel tijd en energie in gaat zitten. Want u wilt een systeem dat precies aansluit op uw organisatie. En u wilt er jaren mee vooruit kunnen. De ontwikkeling van zo’n systeem kost geld.

Oplossing: bereken eerlijk en compleet

Ook als uw systeem eenmaal draait, hebt u nog steeds kosten. Denk aan training van uw personeel, onderhoud en technische ondersteuning. En groeit uw bedrijf in de toekomst? Dan gaan de kosten voor uw ERP waarschijnlijk ook omhoog. Want hoe meer gebruikers, hoe krachtiger uw systeem moet zijn. Maak dus een eerlijke en complete berekening.

Valkuil 2: Geen draagvlak bij het personeel

Uw personeel is gewend aan een bepaalde manier van werken. Waarschijnlijk vinden ze die prima. Komt u met een nieuw systeem waarin ineens alles anders moet? Dan gaan ze in verzet. Niet leuk, wel heel menselijk. U moet uw medewerkers dus overtuigen van het nut van een ERP systeem.

Oplossing: Zo overtuigt u uw team

Vorm een team met toekomstige gebruikers (praktijk), management (visie) en IT’ers (technische kant). Laat ze samen brainstormen over welke functies allemaal in het systeem thuishoren. Zo weet u zeker dat het straks doet wat u wilt. En hebt u door uw hele organisatie mensen die als een ambassadeur hun collega’s enthousiast kunnen maken.

Valkuil 3: Te snel willen

Te snel willen is funest bij de ontwikkeling van software op maat. Want programma’s ontwikkelen vraagt altijd om een goede voorbereiding. Een snel en goedkoop ontwikkelingstraject resulteert zelden in een bevredigend resultaat. Kijk dus kritisch naar de aanpak van potentiële softwareontwikkelaars. Een goede ontwikkelaar betrekt u bij elke fase van het project.

Oplossing: Ga voor deelleveringen

Ander belangrijk element: tussentijdse deelleveringen. Een verstandige softwarepartner gaat stapsgewijs te werk. U krijgt dan steeds deelleveringen, die u alvast kunt testen. Zo stuurt u eenvoudig bij als er iets niet naar wens is.

Valkuil 4: Geen nazorg

De dienstverlening van uw partner hoort na de oplevering niet te stoppen. Check dus of u support krijgt bij problemen. En hoe het zit met functionaliteits- en beveiligingsupdates. Denk ook aan training van uw mensen. U wilt natuurlijk dat ze zo snel mogelijk hun weg vinden in het nieuwe systeem.

Valkuil 5: Verkeerde partner

Een goede partner helpt u bovenstaande valkuilen te vermijden. Vraag dus aan potentiële leveranciers hoe ze omgaan met deze punten. Een mooie portfolio zegt veel over de capaciteiten van een bedrijf. Kijk dus naar projecten uit het verleden, want die geven écht garanties voor uw toekomst.

ERP ontwikkelen

ERP maken met de specialist?

We komen graag bij u langs

Maak kennis met uw strategische partner in ERP, APPelit. Dan krijgt u het beste resultaat en stapt u gegarandeerd niet in deze valkuilen. Hoe dat komt? Dankzij onze beproefde succesaanpak. Hiermee krijgt u een flexibel systeem waarmee u klaar bent voor de toekomst.

Vult u hieronder uw gegevens in? Dan nemen we snel contact met u op. Bovendien krijgt u dan een workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Dan ziet u gelijk onze manier van werken. En ontdekt u hoeveel uw bedrijf groeit met uw eigen ERP.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten