fbpx

ERP maken? Vermijd de 5 grootste valkuilen!

Leer van de fouten van anderen

Uw eigen ERP maken is een goed idee. Want zo’n systeem sluit naadloos aan op de behoeften van uw bedrijf. Bovendien hebt u dan al uw programma’s in één totaaloplossing. Daar wordt uw personeel al snel een stuk productiever van. Maar wanneer u een ERP laat maken zijn er ook een aantal valkuilen. Ontdek ze hier, zodat uw ERP ontwikkeling succesvol verloopt.

Stap er niet in

Check de 5 grootste valkuilen

Te rooskleurig kostenplaatje

 1. Geen draagvlak bij het personeel
 2. Te snel willen
 3. Geen nazorg
 4. De verkeerde partner

Check hieronder hoe u deze valkuilen vermijdt.

ERP maken

Valkuilen én oplossingen uitgediept

Valkuil 1: Een te rooskleurig kostenplaatje

Een ERP maken doe je niet zomaar in een dagje werk. Het is een langetermijnproject waar veel tijd en energie in gaat zitten. Want u wilt een systeem dat precies aansluit op uw organisatie. En u wilt er jaren mee vooruit kunnen. De ontwikkeling van zo’n systeem kost geld.

Oplossing: bereken eerlijk en compleet

Ook als uw systeem eenmaal draait, hebt u nog steeds kosten. Denk aan training van uw personeel, onderhoud en technische ondersteuning. En groeit uw bedrijf in de toekomst? Dan gaan de kosten voor uw ERP waarschijnlijk ook omhoog. Want hoe meer gebruikers, hoe krachtiger uw systeem moet zijn. Maak dus een eerlijke en complete berekening.

Valkuil 2: Geen draagvlak bij het personeel

Uw personeel is gewend aan een bepaalde manier van werken. Waarschijnlijk vinden ze die prima. Komt u met een nieuw systeem waarin ineens alles anders moet? Dan gaan ze in verzet. Niet leuk, wel heel menselijk. U moet uw medewerkers dus overtuigen van het nut van een ERP systeem.

Oplossing: Zo overtuigt u uw team

Vorm een team met toekomstige gebruikers (praktijk), management (visie) en IT’ers (technische kant). Laat ze samen brainstormen over welke functies allemaal in het systeem thuishoren. Zo weet u zeker dat het straks doet wat u wilt. En hebt u door uw hele organisatie mensen die als een ambassadeur hun collega’s enthousiast kunnen maken.

Valkuil 3: Te snel willen

Te snel willen is funest bij de ontwikkeling van software op maat. Want programma’s ontwikkelen vraagt altijd om een goede voorbereiding. Een snel en goedkoop ontwikkelingstraject resulteert zelden in een bevredigend resultaat. Kijk dus kritisch naar de aanpak van potentiële softwareontwikkelaars. Een goede ontwikkelaar betrekt u bij elke fase van het project.

Oplossing: Ga voor deelleveringen

Ander belangrijk element: tussentijdse deelleveringen. Een verstandige softwarepartner gaat stapsgewijs te werk. U krijgt dan steeds deelleveringen, die u alvast kunt testen. Zo stuurt u eenvoudig bij als er iets niet naar wens is.

Valkuil 4: Geen nazorg

De dienstverlening van uw partner hoort na de oplevering niet te stoppen. Check dus of u support krijgt bij problemen. En hoe het zit met functionaliteits- en beveiligingsupdates. Denk ook aan training van uw mensen. U wilt natuurlijk dat ze zo snel mogelijk hun weg vinden in het nieuwe systeem.

Valkuil 5: Verkeerde partner

Een goede partner helpt u bovenstaande valkuilen te vermijden. Vraag dus aan potentiële leveranciers hoe ze omgaan met deze punten. Een mooie portfolio zegt veel over de capaciteiten van een bedrijf. Kijk dus naar projecten uit het verleden, want die geven écht garanties voor uw toekomst.

ERP ontwikkelen

ERP maken met de specialist?

We komen graag bij u langs

Maak kennis met uw strategische partner in ERP, APPelit. Dan krijgt u het beste resultaat en stapt u gegarandeerd niet in deze valkuilen. Hoe dat komt? Dankzij onze beproefde succesaanpak. Hiermee krijgt u een flexibel systeem waarmee u klaar bent voor de toekomst.

Vult u hieronder uw gegevens in? Dan nemen we snel contact met u op. Bovendien krijgt u dan een workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Dan ziet u gelijk onze manier van werken. En ontdekt u hoeveel uw bedrijf groeit met uw eigen ERP.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader