fbpx

ERP: automotive werkt er beter mee

Ontdek hier waarom én gebruik het gratis stappenplan

Hebt u een garage of autobedrijf? Bent u op zoek naar manieren om efficiënter te werken? Helemaal nu goed personeel zo moeilijk te vinden is? Ervaar dan het gemak van een ERP systeem voor uw automotive-organisatie. Hiermee automatiseert én digitaliseert u veel processen. Precies wat u nodig hebt in tijden zoals deze.

Ontdek wat ‘t is

ERP in vogelvlucht

ERP betekent Enterprise Resource Planning. En dat zegt al globaal wat u ermee doet: de resources van uw onderneming plannen. Een ERP systeem vormt een totaaloplossing voor uw hele bedrijf. Al uw afdelingen gebruiken dan alleen nog maar deze software. Of het nu gaat om uw administratie, werkplaats of magazijn. Ook automatiseert en digitaliseert u hiermee een deel van uw werkzaamheden. Dit alles maakt dat u met een ERP een stuk efficiënter werkt.

ERP automotive

Lees hier

De pluspunten van ERP in de automotive

’n Greep uit de pluspunten

Naast efficiënter werken heeft een ERP nog meer voordelen. Denk aan:

 • Doeltreffendere processen
 • Meer inzichten
 • Verbeterde planning en rapportage
 • Nauwkeurige prognoses
 • Veiligere gegevens
 • Betere klantenservice

Zo werkt ERP

Modules vormen de basis van alle ERP software. U krijgt sowieso de algemene modules; hierin zitten functies die elk bedrijf wel nodig heeft. Denk aan de administratie, boekhouding of personeelszaken. Maar hebt u een autobedrijf of garage? Dan zijn het juist de specifieke modules die een ERP zo waardevol maken. U voegt dan onder meer de volgende toe:

 • Werkplaatsmodule

Planning van reparaties, verdeling van werk, urenregistratie, bijhouden van werkzaamheden, enzovoorts

 • Voertuigmodule

Onderhoudsdatums, APK-keuringen (inclusief link naar RDW), verrichte reparaties, terugroepacties, enzovoorts

 • Relatiemodule

Gegevens over klanten, auto(‘s) in bezit, geschiedenis van reparaties, contactmomenten, enzovoorts

 • Magazijnmodule

Voorraad van al uw vestigingen bijhouden, automatisch bestellen, compleet overzicht van alle onderdelen

Alle modules zijn aan elkaar gekoppeld. Dit betekent dat iedereen met dezelfde data werkt. En dat scheelt een hoop dubbel werk!

Check het ERP stappenplan

Even googelen leert dat u superveel keuze hebt als u op zoek bent naar een ERP-systeem. Wat het beste voor u is? Maatwerk laten bouwen! Zo weet u dat uw systeem helemaal aansluit bij uw bedrijf. Wilt u dit succesvol laten lopen, vol dan onderstaand stappenplan:

 1. Bereken de totale eigendomskosten
 2. Zorg dat u medewerkers willen werken met het nieuwe systeem
 3. Stel een plan op voor de ontwikkeling en uitrol
 4. Laat uw ontwikkelpartner aan 1 module tegelijk werken en die opleveren
 5. Train uw werknemers in effectief gebruik
 6. Kies de juiste partner

Zo kiest u een ERP ontwikkelaar

Neem de tijd als u op zoek bent naar een ERP ontwikkelaar. U gaat langere tijd samenwerken met het bedrijf. Dus zorg dat u een klik hebt. Ook belangrijk: check of het bedrijf ervaring heeft in de automotive branche. Dan weet u dat het inzicht heeft in de specifieke uitdagingen binnen uw sector. Tip: vraag of u contact mag opnemen met bestaande klanten. Zo krijgt u snel objectieve informatie.

Duidelijke tarieven

Vraag bovendien om een duidelijke offerte. Kijk niet alleen naar de tarieven voor de ontwikkeling van uw systeem, maar ook naar bijkomende kosten voor onder meer uitbreidingen, updates en ondersteuning. Dan weet u waar u in de toekomst rekening mee moet houden.

Expert in ERP voor automotive

Zeker zijn van een ervaren ERP designer? Ga dan in zee met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Wij maakten al voor veel organisaties ERP systemen. In onze portfolio vindt u verhalen van klanten. Al die verhalen hebben 1 ding gemeen: bedrijven werken graag met ons. Dat is onder meer te danken aan onze aanpak. Die zorgt namelijk gegarandeerd voor een maatwerksysteem dat past bij uw organisatie.

erp implementatie

Toe aan ERP voor automotive?

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer weten over hoe ERP uw automotive bedrijf beter laat werken? Laat hieronder uw gegevens achter! U ontvangt dan binnen 1 werkdag een afspraakvoorstel. Bovendien krijgt u gratis een workshop ter waarde van 1200 euro van ons. In die workshop ontdekt u hoe uw bedrijf profiteert van een ERP systeem. Helemaal vrijblijvend uiteraard.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten