fbpx

E-learning: bedrijven leren slimmer. U ook?

Aandachtspunten voor uw eigen online training

Steeds vaker duikt de term e-learning op als het gaat om kennis overbrengen aan medewerkers. Maar wat is het precies? Wat levert het uw bedrijf op? En hoe weet u tussen alle e-learning bedrijven de beste partij te vinden die u helpt met ontwikkelen van uw eigen online training? Met de aandachtspunten op deze pagina bent u snel op de juiste weg.

Wat is e-learning?

Achtergrondinformatie

E-learning is leren op een ‘elektronische’ manier. Online dus. Deze nog relatief nieuwe manier van leren wint snel terrein. Het heeft dan ook veel voordelen ten opzichte van de oude methodes in de schoolbanken. Verderop ontdekt u hier meer over.

e-learning bedrijven

1. Waarom starten met eigen e-learning? Bedrijven groeien erdoor

De redenen dat bedrijven slim doorgroeien zijn simpel. Denk onder meer aan:

 • Veilige manier om te oefenen
 • Iedere deelnemer krijgt exact dezelfde kennis
 • Iedereen kan op zijn moment en via zijn apparaat leren (van smartphone tot pc)
 • Ook nieuwe collega’s haken op een later moment makkelijk aan
 • Minder tijd kwijt (geen reistijd naar trainingslocatie, efficiënter met vrije momenten omgaan)
 • Geen risico op zieke trainer of deelnemer
 • Vooruitgang beter te volgen = makkelijker bijsturen waar nodig

 

Ook het kostenaspect speelt een belangrijke rol bij e-learnings die bedrijven inzetten. Minder reistijd voor collega’s betekent minder reiskosten én minder kosten voor uren die niet voor direct werk inzetbaar zijn. Grootste winstpunt ontstaat echter vooral in de directe trainingskosten. Vooral als het aantal deelnemers groot is, dalen de kosten van een e-learning in verhouding met een live training flink. Immers, de ontwikkelkosten blijven gelijk bij een online lesprogramma, ongeacht hoeveel mensen ermee doen.

Wat vindt u het belangrijkste winstpunt?

2. Soorten e-learnings

Kortweg zijn er twee soorten e-learnings:

Bij die laatste categorie zit uw winst vooral in het plezier dat medewerkers ervaren door via een spel kennis op te doen. Dit vergroot de kans volgens TNO enorm dat deelnemers de kennis goed opslaan in hun geheugen en later ook beter blijven inzetten. Sommige branches werken al vrij veel met deze vorm van spelend leren. Zo groeit bijvoorbeeld de populariteit van serious gaming in de zorg.

3. Aandachtspunten voor uw zoektocht naar e-learningbedrijven

 • Ervaring
 • Voorbeeldwerk
 • Bewezen succesaanpak

Bewezen succesaanpak

Veel ontwikkelde e-learnings voor bedrijven mislukken (70%!). Oorzaak? Onder meer te snel willen ontwikkelen. Het gevaar hiervan is allereerst dat de voorbereiding tekort schiet. En daarnaast dat er tijdens het ontwikkelproces door de programmeur elementen in de training sluipen die u niet wenst. Of waar u niets aan hebt. In beide gevallen sluit de aanpak of inhoud van de training hierdoor vaak onvoldoende aan bij wat u wilt bereiken.

Bij APPelit doen we het anders. Als strategisch partner voor het ontwikkelen van e-learning app software en andere computerprogramma’s werken we met u eerst goed uit wat uw organisatie nodig heeft. Samen vertalen we dit naar een trainingsopzet. Vanaf het moment dat we ontwikkelen krijgt u bovendien elk stukje van de e-learning voorgelegd vóór we verderprogrammeren. Ontdekt u zaken die anders uitpakken dan u wilt? Of slaan we onverhoopt een verkeerde weg in? In dit stadium passen we het makkelijk aan.

Ontwikkelen in stappen, noemen we dit. Deze werkwijze stelden we in de afgelopen jaren op dankzij veel ervaring. Samengevat vindt u dit terug in een slim ontwikkelplan; uw garantie voor succes met uw e-learning.

Meer weten over uw eigen e-learning?

Bedrijven als referentie zoeken?

Ga naar onze portfolio voor onze voorbeelden van e-learnings. Bedrijven die hierin met ons samenwerkten, vertellen u er graag meer over. Of laat hieronder uw contactgegevens achter voor een vrijblijvende kennismaking en brainstorm met ons. Dan krijgt u meteen onze groeiscan cadeau; de handigste manier om te ontdekken dat we doen wat we zeggen. Tot snel!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten