fbpx

E-learning: bedrijven leren slimmer. U ook?

Aandachtspunten voor uw eigen online training

Steeds vaker duikt de term e-learning op als het gaat om kennis overbrengen aan medewerkers. Maar wat is het precies? Wat levert het uw bedrijf op? En hoe weet u tussen alle e-learning bedrijven de beste partij te vinden die u helpt met ontwikkelen van uw eigen online training? Met de aandachtspunten op deze pagina bent u snel op de juiste weg.

Wat is e-learning?

Achtergrondinformatie

E-learning is leren op een ‘elektronische’ manier. Online dus. Deze nog relatief nieuwe manier van leren wint snel terrein. Het heeft dan ook veel voordelen ten opzichte van de oude methodes in de schoolbanken. Verderop ontdekt u hier meer over.

e-learning bedrijven

1. Waarom starten met eigen e-learning? Bedrijven groeien erdoor

De redenen dat bedrijven slim doorgroeien zijn simpel. Denk onder meer aan:

 • Veilige manier om te oefenen
 • Iedere deelnemer krijgt exact dezelfde kennis
 • Iedereen kan op zijn moment en via zijn apparaat leren (van smartphone tot pc)
 • Ook nieuwe collega’s haken op een later moment makkelijk aan
 • Minder tijd kwijt (geen reistijd naar trainingslocatie, efficiënter met vrije momenten omgaan)
 • Geen risico op zieke trainer of deelnemer
 • Vooruitgang beter te volgen = makkelijker bijsturen waar nodig

 

Ook het kostenaspect speelt een belangrijke rol bij e-learnings die bedrijven inzetten. Minder reistijd voor collega’s betekent minder reiskosten én minder kosten voor uren die niet voor direct werk inzetbaar zijn. Grootste winstpunt ontstaat echter vooral in de directe trainingskosten. Vooral als het aantal deelnemers groot is, dalen de kosten van een e-learning in verhouding met een live training flink. Immers, de ontwikkelkosten blijven gelijk bij een online lesprogramma, ongeacht hoeveel mensen ermee doen.

Wat vindt u het belangrijkste winstpunt?

2. Soorten e-learnings

Kortweg zijn er twee soorten e-learnings:

Bij die laatste categorie zit uw winst vooral in het plezier dat medewerkers ervaren door via een spel kennis op te doen. Dit vergroot de kans volgens TNO enorm dat deelnemers de kennis goed opslaan in hun geheugen en later ook beter blijven inzetten. Sommige branches werken al vrij veel met deze vorm van spelend leren. Zo groeit bijvoorbeeld de populariteit van serious gaming in de zorg.

3. Aandachtspunten voor uw zoektocht naar e-learningbedrijven

 • Ervaring
 • Voorbeeldwerk
 • Bewezen succesaanpak

Bewezen succesaanpak

Veel ontwikkelde e-learnings voor bedrijven mislukken (70%!). Oorzaak? Onder meer te snel willen ontwikkelen. Het gevaar hiervan is allereerst dat de voorbereiding tekort schiet. En daarnaast dat er tijdens het ontwikkelproces door de programmeur elementen in de training sluipen die u niet wenst. Of waar u niets aan hebt. In beide gevallen sluit de aanpak of inhoud van de training hierdoor vaak onvoldoende aan bij wat u wilt bereiken.

Bij APPelit doen we het anders. Als strategisch partner voor het ontwikkelen van e-learning app software en andere computerprogramma’s werken we met u eerst goed uit wat uw organisatie nodig heeft. Samen vertalen we dit naar een trainingsopzet. Vanaf het moment dat we ontwikkelen krijgt u bovendien elk stukje van de e-learning voorgelegd vóór we verderprogrammeren. Ontdekt u zaken die anders uitpakken dan u wilt? Of slaan we onverhoopt een verkeerde weg in? In dit stadium passen we het makkelijk aan.

Ontwikkelen in stappen, noemen we dit. Deze werkwijze stelden we in de afgelopen jaren op dankzij veel ervaring. Samengevat vindt u dit terug in een slim ontwikkelplan; uw garantie voor succes met uw e-learning.

Meer weten over uw eigen e-learning?

Bedrijven als referentie zoeken?

Ga naar onze portfolio voor onze voorbeelden van e-learnings. Bedrijven die hierin met ons samenwerkten, vertellen u er graag meer over. Of laat hieronder uw contactgegevens achter voor een vrijblijvende kennismaking en brainstorm met ons. Dan krijgt u meteen onze groeiscan cadeau; de handigste manier om te ontdekken dat we doen wat we zeggen. Tot snel!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten