fbpx

Blockchain app maken, waarom eigenlijk?

Alle ins en outs van blockchain

Denkt u erover om een blockchain app te laten maken? Of twijfelt u nog over het nut ervan? In dit artikel leest u alle ins en outs van blockchain. U ontdekt hoe ’t werkt en welke kansen uw bedrijf hiermee heeft. Bovendien ontdekt u de toepassingen van blockchain. Tipje van de sluier: dat zijn er heel veel. Lees dus snel verder!

Blockchain kort en simpel

Slim bouwen met blokjes

De letterlijke vertaling van blockchain is ‘keten van blokken’. Dat klinkt misschien als iets dat u vroeger op de kleuterschool maakte. Toch gaat het hier wel degelijk om een revolutionaire technologie. En het beeld van een keten met blokken geeft een goed idee van hoe het werkt: een rij blokken waar steeds een blok bijkomt als er nieuwe gegevens zijn. Die blokken zijn een soort kluisjes met data. Een nieuw blok bevat alle info van het voorgaande blok plus de nieuwe gegevens.

Blockchain app maken

Kwaliteit

Blockchain veiligheid voorop

Veiligheid voorop

De blokken zijn alleen toegankelijk met een digitale sleutel. Blokken verwijderen of wijzigen kan niet. Informatie aanpassen of weghalen lukt alleen door een nieuw blok toe te voegen. Bovendien staat een blockchain niet op een centrale computer – alle deelnemers zijn eigenaar. Dankzij deze eigenschappen is het vrijwel onmogelijk een blockchain te hacken of te manipuleren.

Superveel mogelijkheden

Nu denkt u misschien: blockchain, dat is toch alleen voor cryptovaluta? Helemaal mis! Want de toepassingen van deze slimme technologie zijn bijna eindeloos. Een greep uit de gebieden die blockchain nu al inzetten:

 • Gezondheidszorg
 • Voeding
 • Financiële instellingen
 • E-learning
 • Reizen
 • Online shoppen
 • Online muziek en films
 • Cybersecurity

Kansen voor uw bedrijf

Grootste voordeel van blockchain? De veiligheid. Want tegenwoordig zijn bedrijven en instellingen regelmatig het slachtoffer van cybercriminelen. Door blockchain te gebruiken, blijft u hen een stap voor. Maar er zijn nog meer pluspunten:

 • Efficiënter en sneller

Met een blockchain werkt u een stuk efficiënter. Iedereen met toegang kan waar nodig onmiddellijk wijzigingen doorvoeren.

 • Toegankelijker

De info in een blockchain is altijd en overal bereikbaar, waar u ook bent. Bovendien staat die info netjes bij elkaar. Stiekem iets veranderen kan niet. U ziet altijd wie aanpassingen of verwijderingen deed.

 • Altijd beschikbaar

Goed nieuws voor sloddervossen en warhoofden: u kunt info in een blockchain niet kwijtraken. Want crasht uw computer? Dan staan er nog een heleboel actuele kopieën op andere computers.

 • Minder kosten

Een blockchain staat niet ergens centraal op een server. U hebt dus geen provider of netwerkbeheerder nodig om ermee te werken. Dat houdt de kosten lekker laag.

 • Toekomstbestendig

Al deze voordelen bij elkaar maken dat u klaar bent voor de toekomst. U werkt immers sneller en efficiënter met een superveilig systeem!

Ontdek hier uw ervaren blockchain ontwikkelaar

Een blockchain inrichten en opzetten is nog best een hele klus. Ga daarom in zee met een ervaren developer met specialistische kennis. APPelit, strategische partner in de ontwikkeling van software op maat, helpt u graag. Wij maakten al voor veel klanten blockchain applicaties. Dankzij onze succesaanpak krijgt u gegarandeerd precies de app die u wilt – en die bijdraagt aan uw prestaties in de toekomst.

wat is blockchain

Ook uw eigen blockchain app maken?

Ontdek de kansen voor uw bedrijf

Besloten dat u een blockchain applicatie wilt laten maken? Of twijfelt u nog of het bij uw organisatie past? We komen graag bij u langs om er samen over te brainstormen. Als kennismaking bieden we u een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Helemaal vrijblijvend! Zo ontdekt u alvast welke kansen blockchain úw bedrijf biedt. Bijkomend voordeel: u ziet gelijk of onze manier van werken u bevalt. Laat u hieronder uw gegevens achter?

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 115 recensies
  beoordeel ons op
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten