fbpx

Blockchain app maken, waarom eigenlijk?

Alle ins en outs van blockchain

Denkt u erover om een blockchain app te laten maken? Of twijfelt u nog over het nut ervan? In dit artikel leest u alle ins en outs van blockchain. U ontdekt hoe ’t werkt en welke kansen uw bedrijf hiermee heeft. Bovendien ontdekt u de toepassingen van blockchain. Tipje van de sluier: dat zijn er heel veel. Lees dus snel verder!

Blockchain kort en simpel

Slim bouwen met blokjes

De letterlijke vertaling van blockchain is ‘keten van blokken’. Dat klinkt misschien als iets dat u vroeger op de kleuterschool maakte. Toch gaat het hier wel degelijk om een revolutionaire technologie. En het beeld van een keten met blokken geeft een goed idee van hoe het werkt: een rij blokken waar steeds een blok bijkomt als er nieuwe gegevens zijn. Die blokken zijn een soort kluisjes met data. Een nieuw blok bevat alle info van het voorgaande blok plus de nieuwe gegevens.

Blockchain app maken

Kwaliteit

Blockchain veiligheid voorop

Veiligheid voorop

De blokken zijn alleen toegankelijk met een digitale sleutel. Blokken verwijderen of wijzigen kan niet. Informatie aanpassen of weghalen lukt alleen door een nieuw blok toe te voegen. Bovendien staat een blockchain niet op een centrale computer – alle deelnemers zijn eigenaar. Dankzij deze eigenschappen is het vrijwel onmogelijk een blockchain te hacken of te manipuleren.

Superveel mogelijkheden

Nu denkt u misschien: blockchain, dat is toch alleen voor cryptovaluta? Helemaal mis! Want de toepassingen van deze slimme technologie zijn bijna eindeloos. Een greep uit de gebieden die blockchain nu al inzetten:

 • Gezondheidszorg
 • Voeding
 • Financiële instellingen
 • E-learning
 • Reizen
 • Online shoppen
 • Online muziek en films
 • Cybersecurity

Kansen voor uw bedrijf

Grootste voordeel van blockchain? De veiligheid. Want tegenwoordig zijn bedrijven en instellingen regelmatig het slachtoffer van cybercriminelen. Door blockchain te gebruiken, blijft u hen een stap voor. Maar er zijn nog meer pluspunten:

 • Efficiënter en sneller

Met een blockchain werkt u een stuk efficiënter. Iedereen met toegang kan waar nodig onmiddellijk wijzigingen doorvoeren.

 • Toegankelijker

De info in een blockchain is altijd en overal bereikbaar, waar u ook bent. Bovendien staat die info netjes bij elkaar. Stiekem iets veranderen kan niet. U ziet altijd wie aanpassingen of verwijderingen deed.

 • Altijd beschikbaar

Goed nieuws voor sloddervossen en warhoofden: u kunt info in een blockchain niet kwijtraken. Want crasht uw computer? Dan staan er nog een heleboel actuele kopieën op andere computers.

 • Minder kosten

Een blockchain staat niet ergens centraal op een server. U hebt dus geen provider of netwerkbeheerder nodig om ermee te werken. Dat houdt de kosten lekker laag.

 • Toekomstbestendig

Al deze voordelen bij elkaar maken dat u klaar bent voor de toekomst. U werkt immers sneller en efficiënter met een superveilig systeem!

Ontdek hier uw ervaren blockchain ontwikkelaar

Een blockchain inrichten en opzetten is nog best een hele klus. Ga daarom in zee met een ervaren developer met specialistische kennis. APPelit, strategische partner in de ontwikkeling van software op maat, helpt u graag. Wij maakten al voor veel klanten blockchain applicaties. Dankzij onze succesaanpak krijgt u gegarandeerd precies de app die u wilt – en die bijdraagt aan uw prestaties in de toekomst.

wat is blockchain

Ook uw eigen blockchain app maken?

Ontdek de kansen voor uw bedrijf

Besloten dat u een blockchain applicatie wilt laten maken? Of twijfelt u nog of het bij uw organisatie past? We komen graag bij u langs om er samen over te brainstormen. Als kennismaking bieden we u een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Helemaal vrijblijvend! Zo ontdekt u alvast welke kansen blockchain úw bedrijf biedt. Bijkomend voordeel: u ziet gelijk of onze manier van werken u bevalt. Laat u hieronder uw gegevens achter?

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten