fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

Artificial intelligence: Amsterdamse bedrijven worden slimmer

4 Aandachtspunten voor groei met ai

Wat heeft uw organisatie nodig om te groeien? Velen ontdekten al dat met artificial intelligence bedrijven slimmer worden. Maar hoe zet u dat in uw organisatie in voor groei? Wat komt daarbij kijken? En waar let u op als u hiermee wilt starten? Met deze 4 aandachtspunten maakt u het tot een succes.

APPelit is strategisch partner voor de ontwikkeling van onder meer artificial intelligence. In Amsterdam hebben we ons kantoor. Hiervandaan helpen we organisaties in heel Nederland en België met groei door middel van ai via software op maat.

 

Definitie

Wat is artificial intelligence?

In Nederland komen twee termen door elkaar voor: artificial intelligence en kunstmatige intelligentie. Ze betekenen beide hetzelfde. In het eerste geval komt ook vaak de afkorting ai voor. Ki gebruiken we hiervoor in Nederland echter niet, omdat die afkorting al ingeburgerd is bij onder meer de agrarische sector voor kunstmatige inseminatie van dieren…

Bij artificial intelligence draait het om computers die zelf beslissingen nemen en taken uitvoeren op basis van gegevens (data). Ze imiteren dus onze manier van denken. Alleen doen ze dat vele malen sneller en zien ze veel eerder patronen (denk aan pieken en dalen) in bijvoorbeeld periodes, planning en voorraden.

4 Aandachtspunten voor inzet ai

  1. Wie hebt u nodig?
  2. Welke doelen passen hierbij?
  3. Wat hebt u hiervoor nodig?
  4. Hoe werkt u in stappen aan ai?
ai chip

4 Aandachtspunten voor inzet ai

1.  Wie hebt u nodig?

Een mooi gezegde is: alleen gaat u sneller, samen komt u verder. Daarom adviseren we altijd om een projectteam samen te stellen. Een team van mensen uit drie categorieën vanuit uw organisatie. Allereerst met de directie die kijkt naar de lange termijn. Daarnaast met ICT’ers die goed weten wat er in uw organisatie aan digitale infrastructuur al is. En die het beheer over de software – na de nieuwe ontwikkeling hiervan – krijgen.

Tot slot voegt u eventueel gebruikers van de intelligentie software toe; mensen die hier straks dagelijks mee moeten werken. Denk bijvoorbeeld aan managers of teamleiders. Uw projectteam is helemaal in balans als u daarnaast een externe partij erbij betrekt om onafhankelijk met uw organisatie mee te denken. APPelit is graag die onafhankelijke partij.

2. Welke doelen passen hierbij?

Inzet van ai is geen doel op zich, maar een middel om iets te bereiken. Brainstorm met uw projectteam wat uw doel is. Misschien wilt u ontdekken of uw zorgmedewerkers met minder medicijnfouten kunnen werken. Of hoopt u op te sporen hoe uw voorraadbeheer of planning slimmer wordt. Of waar meer saleskansen liggen bij uw klanten.

Wij durven in ieder geval te garanderen dat u met de juiste aanpak een handig verdienmodel krijgt voor uw artificial intelligence. Om uw doelen te bereiken en daarmee bijvoorbeeld te groeien, is immers meestal geld nodig. Door samen te becijferen wat u gaat besparen óf extra gaat verdienen, berekent u wat uw investering oplevert. Dat investeert toch een stuk prettiger…

3. Wat hebt u hiervoor nodig?

De beste aanpak is om met uw projectteam eerst te kijken: welke data hebben we al? Wat houden onze programma’s al bij? En wat ontbreekt er nog? Zo ontstaat de blauwdruk voor de nieuw te ontwikkelen software.

4. Hoe werkt u in stappen aan ai?

Is duidelijk welke software u nodig hebt om uw organisatie digitaal slimmer te maken? Ontwikkel die dan stap voor stap in plaats van in één keer in zijn geheel. Waarom? Omdat in deze fase vaak scheefgroei ontstaat. De ontwikkelaar slaat aan het programmeren en uw projectteam ziet het pas aan het eind … als er misschien iets anders uitrolde dan verwacht.

Vraag daarom om ontwikkeling in kleine, overzichtelijke stukjes. Test elk stukje vóór de programmeur verder gaat met het volgende deel.

artificial intelligence amsterdam

Meer weten over ai?

Vanuit Amsterdam maken we graag kennis

Ontdek hoe we bovenstaande stappen inzetten via ons slimme ontwikkelplan. Of laat op deze pagina meteen uw contactgegevens achter. U ontvangt dan binnen een dag een datumvoorstel om vrijblijvend kennis te maken en te brainstormen over de inzet van ai, in Amsterdam of ergens anders in het land.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21