fbpx

Artificial intelligence: Amsterdamse bedrijven worden slimmer

4 Aandachtspunten voor groei met ai

Wat heeft uw organisatie nodig om te groeien? Velen ontdekten al dat met artificial intelligence bedrijven slimmer worden. Maar hoe zet u dat in uw organisatie in voor groei? Wat komt daarbij kijken? En waar let u op als u hiermee wilt starten? Met deze 4 aandachtspunten maakt u het tot een succes.

APPelit is strategisch partner voor de ontwikkeling van onder meer artificial intelligence. In Amsterdam hebben we ons kantoor. Hiervandaan helpen we organisaties in heel Nederland en België met groei door middel van ai via software op maat.

 

Definitie

Wat is artificial intelligence?

In Nederland komen twee termen door elkaar voor: artificial intelligence en kunstmatige intelligentie. Ze betekenen beide hetzelfde. In het eerste geval komt ook vaak de afkorting ai voor. Ki gebruiken we hiervoor in Nederland echter niet, omdat die afkorting al ingeburgerd is bij onder meer de agrarische sector voor kunstmatige inseminatie van dieren…

Bij artificial intelligence draait het om computers die zelf beslissingen nemen en taken uitvoeren op basis van gegevens (data). Ze imiteren dus onze manier van denken. Alleen doen ze dat vele malen sneller en zien ze veel eerder patronen (denk aan pieken en dalen) in bijvoorbeeld periodes, planning en voorraden.

4 Aandachtspunten voor inzet ai

 1. Wie hebt u nodig?
 2. Welke doelen passen hierbij?
 3. Wat hebt u hiervoor nodig?
 4. Hoe werkt u in stappen aan ai?
ai chip

4 Aandachtspunten voor inzet ai

1.  Wie hebt u nodig?

Een mooi gezegde is: alleen gaat u sneller, samen komt u verder. Daarom adviseren we altijd om een projectteam samen te stellen. Een team van mensen uit drie categorieën vanuit uw organisatie. Allereerst met de directie die kijkt naar de lange termijn. Daarnaast met ICT’ers die goed weten wat er in uw organisatie aan digitale infrastructuur al is. En die het beheer over de software – na de nieuwe ontwikkeling hiervan – krijgen.

Tot slot voegt u eventueel gebruikers van de intelligentie software toe; mensen die hier straks dagelijks mee moeten werken. Denk bijvoorbeeld aan managers of teamleiders. Uw projectteam is helemaal in balans als u daarnaast een externe partij erbij betrekt om onafhankelijk met uw organisatie mee te denken. APPelit is graag die onafhankelijke partij.

2. Welke doelen passen hierbij?

Inzet van ai is geen doel op zich, maar een middel om iets te bereiken. Brainstorm met uw projectteam wat uw doel is. Misschien wilt u ontdekken of uw zorgmedewerkers met minder medicijnfouten kunnen werken. Of hoopt u op te sporen hoe uw voorraadbeheer of planning slimmer wordt. Of waar meer saleskansen liggen bij uw klanten.

Wij durven in ieder geval te garanderen dat u met de juiste aanpak een handig verdienmodel krijgt voor uw artificial intelligence. Om uw doelen te bereiken en daarmee bijvoorbeeld te groeien, is immers meestal geld nodig. Door samen te becijferen wat u gaat besparen óf extra gaat verdienen, berekent u wat uw investering oplevert. Dat investeert toch een stuk prettiger…

3. Wat hebt u hiervoor nodig?

De beste aanpak is om met uw projectteam eerst te kijken: welke data hebben we al? Wat houden onze programma’s al bij? En wat ontbreekt er nog? Zo ontstaat de blauwdruk voor de nieuw te ontwikkelen software.

4. Hoe werkt u in stappen aan ai?

Is duidelijk welke software u nodig hebt om uw organisatie digitaal slimmer te maken? Ontwikkel die dan stap voor stap in plaats van in één keer in zijn geheel. Waarom? Omdat in deze fase vaak scheefgroei ontstaat. De ontwikkelaar slaat aan het programmeren en uw projectteam ziet het pas aan het eind … als er misschien iets anders uitrolde dan verwacht.

Vraag daarom om ontwikkeling in kleine, overzichtelijke stukjes. Test elk stukje vóór de programmeur verder gaat met het volgende deel.

artificial intelligence amsterdam

Meer weten over ai?

Vanuit Amsterdam maken we graag kennis

Ontdek hoe we bovenstaande stappen inzetten via ons slimme ontwikkelplan. Of laat op deze pagina meteen uw contactgegevens achter. U ontvangt dan binnen een dag een datumvoorstel om vrijblijvend kennis te maken en te brainstormen over de inzet van ai, in Amsterdam of ergens anders in het land.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader