fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

AR ontwikkeling nodig?

Profiteer van uw eigen augmented reality app die u geld oplevert

Droomt u van een eigen AR-toepassing? Maar vraagt u zich af of zo’n investering wel gerechtvaardigd is? APPelit, strategische partner op het gebied van AR ontwikkeling, legt u graag uit hoe u profiteert van deze augmented reality.

Stel uzelf een aantal vragen

Is AR een optie?

Overweegt u met AR aan de slag te gaan, maar twijfelt u of het wel iets voor uw bedrijf of organisatie is? Stel uzelf dan de volgende vragen:

 • wil ik medewerkers op een leuke en effectieve manier bijscholen?
 • wil ik rechtstreeks in contact staan met mijn klanten?
 • wil ik die klanten een positieve merkbeleving meegeven?
 • wil ik een innovatief en vooruitstrevend imago?

Als het antwoord op één of meerdere van deze vragen ‘ja’ is, dan wordt het tijd om serieus met AR aan de slag te gaan!

AR ontwikkeling

Maar de kosten dan?

Een AR-toepassing op maat kost natuurlijk geld. Maar het is zeker geen investering die alleen voor grote bedrijven is weggelegd. In tegenstelling tot virtual reality/VR heeft u voor AR geen dure randapparatuur zoals een VR-bril nodig. Een app op de smartphone of tablet volstaat. Bovendien: als u het goed aanpakt, levert AR u juist geld op!

Hoe AR ontwikkeling u geld oplevert

Een investering in augmented reality/AR levert u geld op als u AR inzet om bedrijfsprocessen sneller of efficiënter te laten verlopen. En dat is al snel wat er gebeurt als u AR op een serieuze manier aanpakt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Ontwerpers die visualiseren hoe een nieuw product eruit komt te zien, eventuele fouten in het ontwerp bijtijds opsporen en zo het daadwerkelijke ontwerp- en ontwikkelproces aanzienlijk verkorten.
 • Binnenhuisarchitecten die meubelen en wandjes plaatsen in de ruimte, zonder met zware dingen te hoeven slepen of fysiek te verbouwen.
 • Helpdeskmedewerkers die live meekijken naar een virtuele weergave van de situatie bij de klant thuis en zo sneller een oplossing vinden.
 • Medisch specialisten die een 3D-scan maken van de patiënt, een nauwkeuriger diagnose stellen en een operatie zorgvuldiger voorbereiden.

 

Let op: belangrijke voorwaarde

Er is wel één belangrijke voorwaarde als u geld wilt verdienen met augmented reality/AR. En dat is: een goede voorbereiding. Dus: niet zomaar aan het ontwerpen slaan, maar eerst even stilstaan bij de vraag wat u eigenlijk wilt bereiken met augmented reality/AR. Wanneer bent u er nou écht blij mee? Wanneer kunt u zeggen dat het de investering waard is geweest?

Onderdeel ontwikkelplan

Bij APPelit is die goede voorbereiding een standaard onderdeel van ons ontwikkelplan. We beginnen altijd met een brainstormsessie, dit noemen we een bridgesessie. Vragen die we tijdens deze sessie bespreken, zijn bijvoorbeeld:

 1. Waar zit uw uitdaging precies?
 2. Hoe staat uw organisatie ervoor ten opzichte van deze uitdaging?
 3. Wat houdt uw organisatie tot nu toe tegen en wat probeerde u om dit op te lossen?
 4. Waar wilt u met uw organisatie naartoe en waarom?

Met de antwoorden op deze vragen bent u helemaal klaar voor de volgende stap in het ontwikkelproces. We gaan het plan verder uitwerken en de AR-toepassing voor u ontwikkelen. Tijdens dit proces grijpen we regelmatig terug op de doelen en uitdagingen die we tijdens de bridgesessie op papier hebben gezet. Zo weten we zeker dat we de juiste koers blijven varen en dat de AR-toepassing zijn doel bereikt.

ar developer

Aan de slag met AR ontwikkeling?

Laten we snel verder praten

Wilt u de potentie van een eigen AR-toepassing nader onderzoeken? Wij laten u graag voorbeelden zien! Natuurlijk vertellen we u daarbij ook alles over de kosten en baten. Als u hier uw gegevens achterlaat, nemen we snel contact met u op.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21