fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

Application audit houdt de zaak lopend

Zo blijven uw applicaties functioneren

Een modern bedrijf functioneert alleen goed als alle software, mobiele applicaties en desktop applicaties goed functioneren. Ga maar eens na hoe onthand u bent als een belangrijke applicatie er een tijdje uitligt. Dat kost u handenvol geld! Door regelmatig een application audit uit te voeren, weet u zeker dat uw essentiële applicaties blijven draaien. Waar liggen de risico’s? En wat komt daar bij kijken? U ontdekt het op deze pagina.

Wat is een application audit?

Kleine toelichting

Een application audit onderzoekt hoe veilig en betrouwbaar uw applicaties zijn. Hoe groot is het risico dat een applicatie die u dagelijks gebruikt, uitvalt? En hoe groot is het risico dat hackers toegang krijgen tot de (persoonlijke) informatie in zo’n applicatie? Bij een application audit worden dit soort aspecten op een stelselmatige manier onderzocht.

Application audit

Waarom regelmatig testen belangrijk is

Hackers worden met de dag slimmer en ontwikkelen met de dag nieuwe strategieën. Dat betekent dat een applicatie die bij de introductie voldeed aan alle veiligheidseisen, misschien nu niet meer honderd procent veilig is. Ook als u nieuwe functionaliteiten toevoegt aan een applicatie, kan het zijn dat u ongemerkt een achterdeurtje openzet voor cybercriminelen. Daarom is het van belang om regelmatig te controleren of de applicaties die u gebruikt nog veilig en betrouwbaar zijn.

Welke applicaties zijn nog in gebruik?

Wat ook goed is om te onderzoeken tijdens een application audit, is of er binnen uw bedrijf applicaties draaien die niet meer gebruikt worden. Als blijkt dat bepaalde software niet langer in gebruik is, kan uw IT-afdeling deze verwijderen. Dat scheelt serverruimte en beperkt risico’s. Controleer ook meteen of van elke applicatie wel de juiste versie wordt gebruikt. Verouderde versies voldoen meestal niet meer aan de beveiligingseisen.

Wie zijn wij en hoe helpen we u?

APPelit is uw strategische partner op het gebied van application audits en software audits. Wij nemen u het hele audittraject graag uit handen en herinneren u eraan wanneer het weer tijd is om een audit te laten verrichten. Na afloop krijgt u een uitgebreid rapport waar uw applicatiebouwer of IT-afdeling meteen mee aan de slag kan.

Onze aanpak

Bij elke application audit volgen wij een vast stappenplan. Zo weten we zeker dat we alles grondig onderzoeken en geen belangrijke zaken over het hoofd zien. Het stappenplan ziet er globaal als volgt uit:

1. Voorbereiding
Samen met u bespreken we welke applicaties en software onderdeel worden van de audit. Wat zijn de testcondities? En welke testcases ontwerpen we?

2. Planning
We maken een duidelijke planning waarin we onder andere de volgende aspecten beschrijven: wat testen we, wanneer testen we dat en wanneer kunt u het audit-rapport verwachten?

3. De audit zelf
Ook tijdens de audit blijft u op de hoogte van de gang van zaken. We laten u weten wat de voortgang is en wanneer u terugkoppeling krijgt. In ons rapport staat wat de status is van de applicaties die we geauditeerd hebben.

4. Evaluatie

Na elke audit volgt standaard een evaluatie. We controleren de resultaten, bespreken de geteste software en lopen de voltooiingscriteria langs. Dit helpt ons om te beslissen of we klaar zijn met testen en of uw applicatie de audit heeft doorstaan.

application developer

Aan de slag met een application audit?

We komen graag een keertje praten

Weet u wel dat u eigenlijk nodig aan de slag moet met een application audit, maar komt het er in de dagelijkse praktijk maar niet van? Of heeft uw IT-afdeling niet de tijd en de mankracht om er serieus werk van te maken? Ga dan in zee met een externe expert zoals APPelit. Wij verrichten uw audit voor u, zodat u zich zorgeloos kunt richten op uw dagelijkse bedrijfsvoering. Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen we binnen 24 uur contact met u op!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21