fbpx

Applicant Tracking System

Ontdek alle ins, outs én voordelen

Het succes van uw organisatie staat of valt met uw medewerkers. De juiste mensen vinden valt vaak nog niet mee – vooral nu er zo’n krapte op de arbeidsmarkt is. Kost het u ‘n hoop tijd en geld om de beste kandidaten te vinden? Kijk dan eens naar een Applicant Tracking System, kortweg ATS. In dit artikel ontdekt u hoe zo’n systeem werkt en wat de voordelen zijn.

Korte uitleg

Wat is een ATS?

Alle informatie over uw sollicitatieprocedure op 1 plek. Klinkt dat als muziek in uw oren? Dan is een Applicant Tracking System (soms trouwens ook wel Application Tracking System genoemd) zeker wat voor u. Want hierin staat alle informatie over uw sollicitaties overzichtelijk bij elkaar. Dus van werving en selectie tot en met onboarding – en vaak nog een stapje verder. Het systeem is vaak precies afgestemd op de behoeften van uw organisatie. Een greep uit de mogelijkheden: gesprekken plannen, met 1 klik vacatures plaatsen, screeningtools voor kandidaten, documentbeheer en ga zo maar door.

Applicant Tracking System

Handig?

5 voordelen van een ATS

Een Applicant Tracking System biedt u dus veel voordelen. APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat, zette de belangrijkste voor u op ’n rij:

 1. Makkelijker coördineren en plannen
 2. Al uw sollicitatie-informatie op 1 plek
 3. In een handomdraai nieuwe vacatures plaatsen
 4. Vlotter onboarden
 5. Tijd en geld besparen

Check hierna alles over deze voordelen!

Soepelere procedure

Zonder goed systeem kan werving en selectie best een hoop gedoe zijn. Sollicitatiebrieven komen binnen via de mail. U moet ze ter beoordeling doorsturen naar de juiste personen. Of alle info handmatig op een gedeelde locatie zetten. Ook het inplannen van sollicitatiegesprekken valt vaak nog niet mee – helemaal als u dat allemaal via de mail regelt.

Efficiënter én effectiever werken

In een ATS staan brieven, cv’s en andere data van kandidaten overzichtelijk bij elkaar. Iedereen in uw organisatie heeft waar nodig toegang tot deze informatie. Bovendien beschikt u over een agenda- en planfunctie. Hierin ziet u de beschikbaarheid van alle betrokkenen. Dat maakt gesprekken inplannen een stuk makkelijker. Zo werkt u dus efficiënter én effectiever.

Altijd ’n goed overzicht

Alle info over uw vacatures en kandidaten staat dus op 1 plek. Zo ziet u ook in één oogopslag in welk stadium uw vacatures zich bevinden. Hebt u veel vacante posities? Dan beschikt u over handige filtermogelijkheden. Zo bewaart u het overzicht. Bovendien ziet u welke mensen in het verleden bij u gesolliciteerd hebben. Handig in deze tijden van personeelstekorten. Want zo hebt u een poule van mogelijk geschikte mensen. Die kunt u rechtstreeks benaderen als u een passende vacature voor hen hebt.

Meer tijd voor écht belangrijke zaken

Een ATS biedt ook veel automatiseringsmogelijkheden. Zo plaatst u vacatures met 1 klik op meerdere sites. Dit geeft als extra voordeel dat u ziet welke banensite het meeste talent oplevert. Hebt u de ideale kandidaat gevonden? Dan regelt u de onboarding ook in het systeem: van het contract tot de salarisadministratie en de juiste trainingen. Dat geeft u dus meer tijd voor werk dat écht waarde toevoegt.

APPelit voor uw ATS op maat

U had het misschien al gezien: er zijn veel systemen op de markt. En die bieden allemaal weer andere mogelijkheden en functies. Hoe kiest u dan de juiste? APPelit adviseert maatwerk. Want zo krijgt u immers precies de functies die u nodig hebt – en haalt u het meeste rendement uit uw investering. Zoekt u een ontwikkelaar voor uw ATS op maat? Dan helpen wij u graag.

chatservice ontwikkelen of chatbot laten maken

Starten met ‘n ATS van APPelit?

Maak kennis met onze beproefde aanpak

Meer weten over hoe een Applicant Tracking System u beter laat werken? Of over de succesaanpak die wij hanteren? Laat dan hieronder uw gegevens achter. Wij nemen snel contact met u op. Bovendien krijgt u van ons een workshop cadeau. Hierin ontdekt u – helemaal vrijblijvend – welke voordelen een ATS u biedt.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten