fbpx

Applicant Tracking System

Ontdek alle ins, outs én voordelen

Het succes van uw organisatie staat of valt met uw medewerkers. De juiste mensen vinden valt vaak nog niet mee – vooral nu er zo’n krapte op de arbeidsmarkt is. Kost het u ‘n hoop tijd en geld om de beste kandidaten te vinden? Kijk dan eens naar een Applicant Tracking System, kortweg ATS. In dit artikel ontdekt u hoe zo’n systeem werkt en wat de voordelen zijn.

Korte uitleg

Wat is een ATS?

Alle informatie over uw sollicitatieprocedure op 1 plek. Klinkt dat als muziek in uw oren? Dan is een Applicant Tracking System (soms trouwens ook wel Application Tracking System genoemd) zeker wat voor u. Want hierin staat alle informatie over uw sollicitaties overzichtelijk bij elkaar. Dus van werving en selectie tot en met onboarding – en vaak nog een stapje verder. Het systeem is vaak precies afgestemd op de behoeften van uw organisatie. Een greep uit de mogelijkheden: gesprekken plannen, met 1 klik vacatures plaatsen, screeningtools voor kandidaten, documentbeheer en ga zo maar door.

Applicant Tracking System

Handig?

5 voordelen van een ATS

Een Applicant Tracking System biedt u dus veel voordelen. APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat, zette de belangrijkste voor u op ’n rij:

 1. Makkelijker coördineren en plannen
 2. Al uw sollicitatie-informatie op 1 plek
 3. In een handomdraai nieuwe vacatures plaatsen
 4. Vlotter onboarden
 5. Tijd en geld besparen

Check hierna alles over deze voordelen!

Soepelere procedure

Zonder goed systeem kan werving en selectie best een hoop gedoe zijn. Sollicitatiebrieven komen binnen via de mail. U moet ze ter beoordeling doorsturen naar de juiste personen. Of alle info handmatig op een gedeelde locatie zetten. Ook het inplannen van sollicitatiegesprekken valt vaak nog niet mee – helemaal als u dat allemaal via de mail regelt.

Efficiënter én effectiever werken

In een ATS staan brieven, cv’s en andere data van kandidaten overzichtelijk bij elkaar. Iedereen in uw organisatie heeft waar nodig toegang tot deze informatie. Bovendien beschikt u over een agenda- en planfunctie. Hierin ziet u de beschikbaarheid van alle betrokkenen. Dat maakt gesprekken inplannen een stuk makkelijker. Zo werkt u dus efficiënter én effectiever.

Altijd ’n goed overzicht

Alle info over uw vacatures en kandidaten staat dus op 1 plek. Zo ziet u ook in één oogopslag in welk stadium uw vacatures zich bevinden. Hebt u veel vacante posities? Dan beschikt u over handige filtermogelijkheden. Zo bewaart u het overzicht. Bovendien ziet u welke mensen in het verleden bij u gesolliciteerd hebben. Handig in deze tijden van personeelstekorten. Want zo hebt u een poule van mogelijk geschikte mensen. Die kunt u rechtstreeks benaderen als u een passende vacature voor hen hebt.

Meer tijd voor écht belangrijke zaken

Een ATS biedt ook veel automatiseringsmogelijkheden. Zo plaatst u vacatures met 1 klik op meerdere sites. Dit geeft als extra voordeel dat u ziet welke banensite het meeste talent oplevert. Hebt u de ideale kandidaat gevonden? Dan regelt u de onboarding ook in het systeem: van het contract tot de salarisadministratie en de juiste trainingen. Dat geeft u dus meer tijd voor werk dat écht waarde toevoegt.

APPelit voor uw ATS op maat

U had het misschien al gezien: er zijn veel systemen op de markt. En die bieden allemaal weer andere mogelijkheden en functies. Hoe kiest u dan de juiste? APPelit adviseert maatwerk. Want zo krijgt u immers precies de functies die u nodig hebt – en haalt u het meeste rendement uit uw investering. Zoekt u een ontwikkelaar voor uw ATS op maat? Dan helpen wij u graag.

chatservice ontwikkelen of chatbot laten maken

Starten met ‘n ATS van APPelit?

Maak kennis met onze beproefde aanpak

Meer weten over hoe een Applicant Tracking System u beter laat werken? Of over de succesaanpak die wij hanteren? Laat dan hieronder uw gegevens achter. Wij nemen snel contact met u op. Bovendien krijgt u van ons een workshop cadeau. Hierin ontdekt u – helemaal vrijblijvend – welke voordelen een ATS u biedt.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten