fbpx

App financiering

Met deze 5 mogelijkheden komt u er wel

Een simpele app laten maken lukt al met weinig budget. Pakt u het wat groter aan, dan lopen de kosten soms zo maar op. En dat drukt weer op uw begroting of gaat ten koste van andere investeringen en plannen. Verwacht u (bedrijfs/omzet)groei met uw applicatie? Vraag dan om app financiering; dé manier om toekomstplannen betaalbaar te maken én te verzilveren.

In het kort

Wat is app financiering?

App (kort voor applicatie) financiering is heel eenvoudig dat u geld krijgt geleend om de software te laten maken. Vergelijk het met de financiering van uw bedrijfspand, bedrijfsmachine, auto van de zaak of ander bedrijfsmiddel. Het brengt verre doelen dichterbij.

Soorten financiers  op een rij

Vroeger had u alleen de bank waar u geld leende. Of eventueel een suikeroom. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Hieronder treft u de belangrijkste op een rij. Verderop worden ze uitgelicht, inclusief de manier hoe de aanvraag werkt.

 • Private investeerders/business angels
 • Crowdfunding: vele kleintjes maken één grote
 • Bank
 • Vrienden & familieleden
 • Subsidie
app financiering

Uitgediept

Soorten financiers

Private investeerders: vertrouwen in u

Soms is het een kwestie van: niet de tent, maar de vent. Oftewel u als ondernemer máákt het bedrijf. Gesettelde, geslaagde ondernemers komen graag met ‘soortgenoten’ in contact voor investeringen. Zij zien de potentie en geven graag een zetje op weg. Om er uiteindelijk natuurlijk zelf ook beter aan te worden.

Business angels, zo worden deze partijen ook wel genoemd. Deze private investeerders zitten in het netwerk van APPelit, uw strategische partner voor app ontwikkeling en andere software op maat. Wij zetten ze graag in om uw app idee te realiseren. Regel nu de financiering van uw app.

Crowdfunding: goed idee is genoeg

Hebt u een goed idee? En komt u over als een echte ondernemer, met daadkracht, toekomstvisie en een aanpoten-mentaliteit? Dat is, vergelijkbaar met de situatie bij private investeerders, vaak voldoende om succes te oogsten bij crowdfunding. Als u even op internet zoekt, vindt u vertrouwde crowdfundingplatforms die u graag verder helpen.

Ze ontvangen meestal graag een softwareplan met verdienmodel van u. Daarna houden ze eventueel een (telefoon)gesprek om uw kwaliteiten als ondernemer te beoordelen. Gaan zij akkoord dan komt uw idee op hun platform. Vanaf dat moment mag u achterover zitten, wachten op mensen die uw idee zien zitten en hier geld in willen stoppen. Dat kunnen zowel grote en kleine bedragen zijn.

Hoe mooier uw idee voor een eigen applicatie, hoe meer kans dat u snel de nodige financiering bij elkaar hebt. We denken dan ook graag mee over een slim verdienmodel voor uw app.

Banken: onderpand nodig

Financieren via banken is een beetje op z’n retour. Ze mogen steeds minder en ze willen steeds meer zekerheden voor hun lening. Zoals een auto, machine of ander (onder)pand. Daarbij betaalt u ook flink rente die kan oplopen tot zomaar 14%. Als u even googelt, vindt u naast de vertrouwde banken nieuwe partijen die hierin meedenken.

Of het nu banken of andere partijen zijn, ze vragen wel altijd een goed onderbouwd ondernemingsplan van u.

Vrienden/familie: relatie onder druk

Sommige mensen zeggen: met familie en vrienden moet je wandelen, niet handelen. Het grootste risico van lenen in je privéomgeving is dat je scheve gezichten krijgt. Men wil meepraten over wat u met het geld doet, afspraken zijn niet duidelijk gemaakt of men heeft het geld ineens zelf weer nodig. Dat zijn wel risico’s. Voordelen zijn er natuurlijk ook. Vaak betaalt u weinig rente en komt ook het aflossen minder nauw.

Subsidie voor digitalisering

Verschillende overheden zoals provincies stimuleren de digitalisering van het bedrijfsleven. De laatste jaren is hiervoor dan ook subsidiegeld beschikbaar. Het nadeel hiervan is dat de subsidiepot vaak snel leeg is en u er dus op tijd bij moet zijn. Daar staat tegenover dat de regels om aanspraak te maken op dit geld meestal niet zo zwaar zijn. Check via de provinciale websites uw mogelijkheden.

Uw app financiering regelen?

Wij helpen!

Ontdek hier de kosten voor ontwikkelen van een app. Financiering meteen nodig? Doe dan hier een vrijblijvende aanvraag voor hulp bij financiering van uw app.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten