fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

App financiering

Met deze 5 mogelijkheden komt u er wel

Een simpele app laten maken lukt al met weinig budget. Pakt u het wat groter aan, dan lopen de kosten soms zo maar op. En dat drukt weer op uw begroting of gaat ten koste van andere investeringen en plannen. Verwacht u (bedrijfs/omzet)groei met uw applicatie? Vraag dan om app financiering; dé manier om toekomstplannen betaalbaar te maken én te verzilveren.

In het kort

Wat is app financiering?

App (kort voor applicatie) financiering is heel eenvoudig dat u geld krijgt geleend om de software te laten maken. Vergelijk het met de financiering van uw bedrijfspand, bedrijfsmachine, auto van de zaak of ander bedrijfsmiddel. Het brengt verre doelen dichterbij.

Soorten financiers  op een rij

Vroeger had u alleen de bank waar u geld leende. Of eventueel een suikeroom. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Hieronder treft u de belangrijkste op een rij. Verderop worden ze uitgelicht, inclusief de manier hoe de aanvraag werkt.

  • Private investeerders/business angels
  • Crowdfunding: vele kleintjes maken één grote
  • Bank
  • Vrienden & familieleden
  • Subsidie
app financiering

Uitgediept

Soorten financiers

Private investeerders: vertrouwen in u

Soms is het een kwestie van: niet de tent, maar de vent. Oftewel u als ondernemer máákt het bedrijf. Gesettelde, geslaagde ondernemers komen graag met ‘soortgenoten’ in contact voor investeringen. Zij zien de potentie en geven graag een zetje op weg. Om er uiteindelijk natuurlijk zelf ook beter aan te worden.

Business angels, zo worden deze partijen ook wel genoemd. Deze private investeerders zitten in het netwerk van APPelit, uw strategische partner voor app ontwikkeling en andere software op maat. Wij zetten ze graag in om uw app idee te realiseren. Regel nu de financiering van uw app.

Crowdfunding: goed idee is genoeg

Hebt u een goed idee? En komt u over als een echte ondernemer, met daadkracht, toekomstvisie en een aanpoten-mentaliteit? Dat is, vergelijkbaar met de situatie bij private investeerders, vaak voldoende om succes te oogsten bij crowdfunding. Als u even op internet zoekt, vindt u vertrouwde crowdfundingplatforms die u graag verder helpen.

Ze ontvangen meestal graag een softwareplan met verdienmodel van u. Daarna houden ze eventueel een (telefoon)gesprek om uw kwaliteiten als ondernemer te beoordelen. Gaan zij akkoord dan komt uw idee op hun platform. Vanaf dat moment mag u achterover zitten, wachten op mensen die uw idee zien zitten en hier geld in willen stoppen. Dat kunnen zowel grote en kleine bedragen zijn.

Hoe mooier uw idee voor een eigen applicatie, hoe meer kans dat u snel de nodige financiering bij elkaar hebt. We denken dan ook graag mee over een slim verdienmodel voor uw app.

Banken: onderpand nodig

Financieren via banken is een beetje op z’n retour. Ze mogen steeds minder en ze willen steeds meer zekerheden voor hun lening. Zoals een auto, machine of ander (onder)pand. Daarbij betaalt u ook flink rente die kan oplopen tot zomaar 14%. Als u even googelt, vindt u naast de vertrouwde banken nieuwe partijen die hierin meedenken.

Of het nu banken of andere partijen zijn, ze vragen wel altijd een goed onderbouwd ondernemingsplan van u.

Vrienden/familie: relatie onder druk

Sommige mensen zeggen: met familie en vrienden moet je wandelen, niet handelen. Het grootste risico van lenen in je privéomgeving is dat je scheve gezichten krijgt. Men wil meepraten over wat u met het geld doet, afspraken zijn niet duidelijk gemaakt of men heeft het geld ineens zelf weer nodig. Dat zijn wel risico’s. Voordelen zijn er natuurlijk ook. Vaak betaalt u weinig rente en komt ook het aflossen minder nauw.

Subsidie voor digitalisering

Verschillende overheden zoals provincies stimuleren de digitalisering van het bedrijfsleven. De laatste jaren is hiervoor dan ook subsidiegeld beschikbaar. Het nadeel hiervan is dat de subsidiepot vaak snel leeg is en u er dus op tijd bij moet zijn. Daar staat tegenover dat de regels om aanspraak te maken op dit geld meestal niet zo zwaar zijn. Check via de provinciale websites uw mogelijkheden.

Uw app financiering regelen?

Wij helpen!

Ontdek hier de kosten voor ontwikkelen van een app. Financiering meteen nodig? Doe dan hier een vrijblijvende aanvraag voor hulp bij financiering van uw app.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21