fbpx

App design outsourcing: een goed idee!

Want design is een vak apart

Hebt u plannen voor een eigen app? Misschien heeft u al helemaal in uw hoofd hoe die app eruit moet komen te zien. En misschien heeft u ook voldoende kennis en talent om zelf met het design aan de slag te gaan. Toch is, als het gaat om app design, outsourcing vaak een beter idee. Ontdek hier waarom!

Waar het om draait bij app design

Geen kwestie van smaak

Tijdens de ontwikkelfase van uw app let u op een aantal zaken. De belangrijkste? De app moet goed functioneren op elk platform én de app moet er mooi uitzien. Dat laatste is echter subjectief: wat de een mooi vindt, vindt de ander maar niks. En eigenlijk draait het bij app design niet om mooi, maar meer om gebruiksvriendelijk.

App design outsourcing

Gebruiksvriendelijk design

Bij app design komt kennis kijken van hoe ogen en hersenen functioneren, wat wel en niet werkt op een scherm en wat een app prettig in gebruik maakt. Enkele voorbeelden:

 • Kies een goed leesbare letter.
 • Zet kleur strategisch in. Zo lezen witte letters op een zwarte achtergrond niet fijn en klikken mensen eerder op een rode dan op een blauwe button.
 • Creëer diepte, door gebruik te maken van doorschijnende afbeeldingen en vervagingen.
 • Ga voor een rustige uitstraling, met veel witruimte en niet te veel verschillende visuele elementen.

Herkenbaar icoon

Wat ook heel belangrijk is – en waar u zelf misschien minder lang bij stilstaat – is dat uw app goed gevonden wordt in de diverse app stores. Een goed gekozen icoontje zorgt ervoor dat mensen uw app eerder aanklikken dan die van de concurrent. Ook goede screenshots en omschrijvingen zijn van belang. Kennis van app store seo is kortom onontbeerlijk. 

Meer dan look & feel

Wat APPelit betreft, gaat het bij app design dus om veel meer dan de look & feel van de app. Ook de volgende aspecten horen er wat ons betreft bij:

 1. Inzetten op reviews & ratings
 2. Scoren via socials
 3. Strategisch gebruik van zoekwoorden
 4. Het kiezen van een duidelijk icoon
 5. De voordelen laten zien in screenshots
 6. Vertalen van de mobile app

Dit zijn bij uitstek zaken waar specifieke (markt)kennis bij om de hoek komt kijken. Het outsourcen van app design is dus altijd een goede keuze.

Juiste designer kiezen

Wilt u een app laten maken? Dan is de eerste stap: een app designer vinden die dit voor u kan doen. Een rondje googelen levert vast een mooi lijstje op. Heeft u een oriënterend gesprek gehad, stel uzelf na afloop dan de volgende vragen:

 1. Spreekt de app designer mijn taal?
 2. Investeert hij in mij?
 3. Denkt hij mee over het verdienmodel van mijn app?
 4. Begeleidt hij mij en mijn mensen van begin tot ver na het eind?
 5. Ontwikkelt hij in stappen, zodat ik tussendoor kunt testen of alles naar wens is?

Onze werkwijze: opvallend compleet én succesvol…

Na een gesprek met APPelit, strategische partner op het gebied van app design, beantwoordt u bovenstaande vragen allemaal met ‘ja’. Dankzij onze unieke werkwijze durven wij vooraf zelfs te garanderen dat uw app helemaal naar wens is. Bovendien hebben wij alle disciplines in huis: consultants, programmeurs, designers en seo-specialisten.

Succes dankzij stappenplan

Bij elk project hanteren wij een duidelijk ontwikkelplan. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U stuurt dus tijdens het hele project bij, als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering van uw app gaat in fasen.

app design

Meer weten over app design outsourcing?

We komen graag bij u langs

Bent u toe aan app design outsourcing of wilt u er graag meer over weten? De experts van APPelit komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laat hieronder uw gegevens achter, dan hoort u van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader