fbpx

App design outsourcing: een goed idee!

Want design is een vak apart

Hebt u plannen voor een eigen app? Misschien heeft u al helemaal in uw hoofd hoe die app eruit moet komen te zien. En misschien heeft u ook voldoende kennis en talent om zelf met het design aan de slag te gaan. Toch is, als het gaat om app design, outsourcing vaak een beter idee. Ontdek hier waarom!

Waar het om draait bij app design

Geen kwestie van smaak

Tijdens de ontwikkelfase van uw app let u op een aantal zaken. De belangrijkste? De app moet goed functioneren op elk platform én de app moet er mooi uitzien. Dat laatste is echter subjectief: wat de een mooi vindt, vindt de ander maar niks. En eigenlijk draait het bij app design niet om mooi, maar meer om gebruiksvriendelijk.

App design outsourcing

Gebruiksvriendelijk design

Bij app design komt kennis kijken van hoe ogen en hersenen functioneren, wat wel en niet werkt op een scherm en wat een app prettig in gebruik maakt. Enkele voorbeelden:

 • Kies een goed leesbare letter.
 • Zet kleur strategisch in. Zo lezen witte letters op een zwarte achtergrond niet fijn en klikken mensen eerder op een rode dan op een blauwe button.
 • Creëer diepte, door gebruik te maken van doorschijnende afbeeldingen en vervagingen.
 • Ga voor een rustige uitstraling, met veel witruimte en niet te veel verschillende visuele elementen.

Herkenbaar icoon

Wat ook heel belangrijk is – en waar u zelf misschien minder lang bij stilstaat – is dat uw app goed gevonden wordt in de diverse app stores. Een goed gekozen icoontje zorgt ervoor dat mensen uw app eerder aanklikken dan die van de concurrent. Ook goede screenshots en omschrijvingen zijn van belang. Kennis van app store seo is kortom onontbeerlijk. 

Meer dan look & feel

Wat APPelit betreft, gaat het bij app design dus om veel meer dan de look & feel van de app. Ook de volgende aspecten horen er wat ons betreft bij:

 1. Inzetten op reviews & ratings
 2. Scoren via socials
 3. Strategisch gebruik van zoekwoorden
 4. Het kiezen van een duidelijk icoon
 5. De voordelen laten zien in screenshots
 6. Vertalen van de mobile app

Dit zijn bij uitstek zaken waar specifieke (markt)kennis bij om de hoek komt kijken. Het outsourcen van app design is dus altijd een goede keuze.

Juiste designer kiezen

Wilt u een app laten maken? Dan is de eerste stap: een app designer vinden die dit voor u kan doen. Een rondje googelen levert vast een mooi lijstje op. Heeft u een oriënterend gesprek gehad, stel uzelf na afloop dan de volgende vragen:

 1. Spreekt de app designer mijn taal?
 2. Investeert hij in mij?
 3. Denkt hij mee over het verdienmodel van mijn app?
 4. Begeleidt hij mij en mijn mensen van begin tot ver na het eind?
 5. Ontwikkelt hij in stappen, zodat ik tussendoor kunt testen of alles naar wens is?

Onze werkwijze: opvallend compleet én succesvol…

Na een gesprek met APPelit, strategische partner op het gebied van app design, beantwoordt u bovenstaande vragen allemaal met ‘ja’. Dankzij onze unieke werkwijze durven wij vooraf zelfs te garanderen dat uw app helemaal naar wens is. Bovendien hebben wij alle disciplines in huis: consultants, programmeurs, designers en seo-specialisten.

Succes dankzij stappenplan

Bij elk project hanteren wij een duidelijk ontwikkelplan. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U stuurt dus tijdens het hele project bij, als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering van uw app gaat in fasen.

app design

Meer weten over app design outsourcing?

We komen graag bij u langs

Bent u toe aan app design outsourcing of wilt u er graag meer over weten? De experts van APPelit komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laat hieronder uw gegevens achter, dan hoort u van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten