fbpx

App design outsourcing: een goed idee!

Want design is een vak apart

Hebt u plannen voor een eigen app? Misschien heeft u al helemaal in uw hoofd hoe die app eruit moet komen te zien. En misschien heeft u ook voldoende kennis en talent om zelf met het design aan de slag te gaan. Toch is, als het gaat om app design, outsourcing vaak een beter idee. Ontdek hier waarom!

Waar het om draait bij app design

Geen kwestie van smaak

Tijdens de ontwikkelfase van uw app let u op een aantal zaken. De belangrijkste? De app moet goed functioneren op elk platform én de app moet er mooi uitzien. Dat laatste is echter subjectief: wat de een mooi vindt, vindt de ander maar niks. En eigenlijk draait het bij app design niet om mooi, maar meer om gebruiksvriendelijk.

App design outsourcing

Gebruiksvriendelijk design

Bij app design komt kennis kijken van hoe ogen en hersenen functioneren, wat wel en niet werkt op een scherm en wat een app prettig in gebruik maakt. Enkele voorbeelden:

 • Kies een goed leesbare letter.
 • Zet kleur strategisch in. Zo lezen witte letters op een zwarte achtergrond niet fijn en klikken mensen eerder op een rode dan op een blauwe button.
 • Creëer diepte, door gebruik te maken van doorschijnende afbeeldingen en vervagingen.
 • Ga voor een rustige uitstraling, met veel witruimte en niet te veel verschillende visuele elementen.

Herkenbaar icoon

Wat ook heel belangrijk is – en waar u zelf misschien minder lang bij stilstaat – is dat uw app goed gevonden wordt in de diverse app stores. Een goed gekozen icoontje zorgt ervoor dat mensen uw app eerder aanklikken dan die van de concurrent. Ook goede screenshots en omschrijvingen zijn van belang. Kennis van app store seo is kortom onontbeerlijk. 

Meer dan look & feel

Wat APPelit betreft, gaat het bij app design dus om veel meer dan de look & feel van de app. Ook de volgende aspecten horen er wat ons betreft bij:

 1. Inzetten op reviews & ratings
 2. Scoren via socials
 3. Strategisch gebruik van zoekwoorden
 4. Het kiezen van een duidelijk icoon
 5. De voordelen laten zien in screenshots
 6. Vertalen van de mobile app

Dit zijn bij uitstek zaken waar specifieke (markt)kennis bij om de hoek komt kijken. Het outsourcen van app design is dus altijd een goede keuze.

Juiste designer kiezen

Wilt u een app laten maken? Dan is de eerste stap: een app designer vinden die dit voor u kan doen. Een rondje googelen levert vast een mooi lijstje op. Heeft u een oriënterend gesprek gehad, stel uzelf na afloop dan de volgende vragen:

 1. Spreekt de app designer mijn taal?
 2. Investeert hij in mij?
 3. Denkt hij mee over het verdienmodel van mijn app?
 4. Begeleidt hij mij en mijn mensen van begin tot ver na het eind?
 5. Ontwikkelt hij in stappen, zodat ik tussendoor kunt testen of alles naar wens is?

Onze werkwijze: opvallend compleet én succesvol…

Na een gesprek met APPelit, strategische partner op het gebied van app design, beantwoordt u bovenstaande vragen allemaal met ‘ja’. Dankzij onze unieke werkwijze durven wij vooraf zelfs te garanderen dat uw app helemaal naar wens is. Bovendien hebben wij alle disciplines in huis: consultants, programmeurs, designers en seo-specialisten.

Succes dankzij stappenplan

Bij elk project hanteren wij een duidelijk ontwikkelplan. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U stuurt dus tijdens het hele project bij, als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering van uw app gaat in fasen.

app design

Meer weten over app design outsourcing?

We komen graag bij u langs

Bent u toe aan app design outsourcing of wilt u er graag meer over weten? De experts van APPelit komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laat hieronder uw gegevens achter, dan hoort u van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 115 recensies
  beoordeel ons op
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten