fbpx

App bedenken

In 6 stappen van idee naar succes

Overal om u heen ziet u organisaties met een eigen applicatie voor telefoons, tablets, laptops en desktops. Daarom wilt u ook een app bedenken en meeliften op het succes van deze mogelijkheid. Hoe begint u? Waar moet u rekening mee houden? En wat valt er met zo’n applicatie eigenlijk precies te winnen voor uw organisatie? Onderstaande tips geven u inzicht en helpen u op weg, van idee naar succes.

Stap voor stap

App bedenken & in de markt zetten

 1. Brainstormen over doelen, wensen & kansen
 2. Ideeën verzamelen & soort app kiezen
 3. Design ontwerpen & applicatie ontwikkelen
 4. Opleveren & testen
 5. Trainen & marketing inzetten
 6. Onderhouden

Hieronder ontdekt u meer over elk van deze stappen.

app bedenken

De 6 stappen uitgediept

1. Brainstormen over doelen, wensen & kansen

Als u het slim aanpakt, maakt u van de app geen doel op zich. Nee, u maakt u er een middel van om doelen mee te halen. Zoals minder fouten maken of sneller werken door automatisering. Of meer omzet halen bij nieuwe of bestaande klanten. APPelit, strategisch partner in ontwikkeling van apps en andere software op maat, helpt u met doelen bepalen én halen.

Wij werken hiervoor met een handige bridgesessie en jumpsessie. Dit zijn strategische brainstorms met een team vanuit uw organisatie. Een team met beslissers, gebruikers en ICT’ers. Zo ontdekt u waar u staat, waar uw kansen liggen en wat uw basisvraag voor de app is. Samen een app bedenken wordt zo een strategisch en prettig traject.

2. Ideeën verzamelen & soort app kiezen

In de volgende fase van de jumpsessie verzamelen we met uw team ideeën. Wat voor soort app past bij uw doel? Welke functies horen daarbij? En hoe ziet de volgorde binnenin uw applicatie er dan uit?

Denk bij soorten applicaties bijvoorbeeld aan:

3. Design ontwerpen & applicatie ontwikkelen

Een app bedenken werkt het beste als u de stappen in deze volgorde doorloopt. Stap 3 is dan het design ontwerpen. Uit ervaring weten dat rust in het ontwerp gebruikers sneller helpt hun weg te vinden. Wellicht wilt u verder iets met uw huiskleuren in de applicatie. Deze ideeën nemen we graag mee om vervolgens in strategische stappen uw applicatie te ontwikkelen. Zoals iemand de app straks gaat doorlopen, zo ontwikkelen wij hem ook; belangrijk vanwege stap 4.

4. Opleveren & testen

De bouw van uw softwareapplicatie splitsen we op in delen. Zodra er een deel klaar is, krijgt u dat opgeleverd. U test dit dan en laat weten of alles klopt. Pas dan gaan we door met het volgende deel. Of we werken het vorige deel eerst bij tot dit voor u klopt. Deze aanpak voorkomt dat u aan het eind met een applicatie zit die anders werkt dan u verwacht of wenst.

5. Training & marketing inzetten

Wanneer is uw applicatie een succes? Bij een interne app als de medewerkers ermee kunnen werken. De beste aanpak hiervoor: een training. Om koudwatervrees weg te nemen en gebruikmissers bij uw medewerkers te voorkomen.  Bij een applicatie waarmee u nieuwe gebruikers wilt aantrekken, is deze een succes als mensen hem in de app stores kunnen vinden én gaan gebruiken. Voor dat vinden zetten we graag slimme SEO en marketingmethodes in, zie onder meer onze app store seo.

6. Onderhouden

En wie zorgt ervoor dat uw applicatie ook na oplevering goed blijft draaien? Dat problemen worden opgelost? En updates doorgevoerd? Goed om hier al vóór de start over na te denken. Vraag intern om mensen dit kunnen oppakken of laat ons het voor u verzorgen.

ontwikkeling app

Meer weten?

Samen een app bedenken?

De kansen liggen er. U hoeft ze alleen nog te ontdekken. Zullen we dus samen een app bedenken voor uw organisatie? Hiervoor maken we graag vrijblijvend een afspraak met u. U krijgt dan een groeiscan cadeau; die geeft u inzicht in de mogelijkheden van een applicatie binnen uw organisatie én laat u kennismaken met onze aanpak in de vorm van ons strategisch ontwikkelplan.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten