fbpx

App bedenken

In 6 stappen van idee naar succes

Overal om u heen ziet u organisaties met een eigen applicatie voor telefoons, tablets, laptops en desktops. Daarom wilt u ook een app bedenken en meeliften op het succes van deze mogelijkheid. Hoe begint u? Waar moet u rekening mee houden? En wat valt er met zo’n applicatie eigenlijk precies te winnen voor uw organisatie? Onderstaande tips geven u inzicht en helpen u op weg, van idee naar succes.

Stap voor stap

App bedenken & in de markt zetten

 1. Brainstormen over doelen, wensen & kansen
 2. Ideeën verzamelen & soort app kiezen
 3. Design ontwerpen & applicatie ontwikkelen
 4. Opleveren & testen
 5. Trainen & marketing inzetten
 6. Onderhouden

Hieronder ontdekt u meer over elk van deze stappen.

app bedenken

De 6 stappen uitgediept

1. Brainstormen over doelen, wensen & kansen

Als u het slim aanpakt, maakt u van de app geen doel op zich. Nee, u maakt u er een middel van om doelen mee te halen. Zoals minder fouten maken of sneller werken door automatisering. Of meer omzet halen bij nieuwe of bestaande klanten. APPelit, strategisch partner in ontwikkeling van apps en andere software op maat, helpt u met doelen bepalen én halen.

Wij werken hiervoor met een handige bridgesessie en jumpsessie. Dit zijn strategische brainstorms met een team vanuit uw organisatie. Een team met beslissers, gebruikers en ICT’ers. Zo ontdekt u waar u staat, waar uw kansen liggen en wat uw basisvraag voor de app is. Samen een app bedenken wordt zo een strategisch en prettig traject.

2. Ideeën verzamelen & soort app kiezen

In de volgende fase van de jumpsessie verzamelen we met uw team ideeën. Wat voor soort app past bij uw doel? Welke functies horen daarbij? En hoe ziet de volgorde binnenin uw applicatie er dan uit?

Denk bij soorten applicaties bijvoorbeeld aan:

3. Design ontwerpen & applicatie ontwikkelen

Een app bedenken werkt het beste als u de stappen in deze volgorde doorloopt. Stap 3 is dan het design ontwerpen. Uit ervaring weten dat rust in het ontwerp gebruikers sneller helpt hun weg te vinden. Wellicht wilt u verder iets met uw huiskleuren in de applicatie. Deze ideeën nemen we graag mee om vervolgens in strategische stappen uw applicatie te ontwikkelen. Zoals iemand de app straks gaat doorlopen, zo ontwikkelen wij hem ook; belangrijk vanwege stap 4.

4. Opleveren & testen

De bouw van uw softwareapplicatie splitsen we op in delen. Zodra er een deel klaar is, krijgt u dat opgeleverd. U test dit dan en laat weten of alles klopt. Pas dan gaan we door met het volgende deel. Of we werken het vorige deel eerst bij tot dit voor u klopt. Deze aanpak voorkomt dat u aan het eind met een applicatie zit die anders werkt dan u verwacht of wenst.

5. Training & marketing inzetten

Wanneer is uw applicatie een succes? Bij een interne app als de medewerkers ermee kunnen werken. De beste aanpak hiervoor: een training. Om koudwatervrees weg te nemen en gebruikmissers bij uw medewerkers te voorkomen.  Bij een applicatie waarmee u nieuwe gebruikers wilt aantrekken, is deze een succes als mensen hem in de app stores kunnen vinden én gaan gebruiken. Voor dat vinden zetten we graag slimme SEO en marketingmethodes in, zie onder meer onze app store seo.

6. Onderhouden

En wie zorgt ervoor dat uw applicatie ook na oplevering goed blijft draaien? Dat problemen worden opgelost? En updates doorgevoerd? Goed om hier al vóór de start over na te denken. Vraag intern om mensen dit kunnen oppakken of laat ons het voor u verzorgen.

ontwikkeling app

Meer weten?

Samen een app bedenken?

De kansen liggen er. U hoeft ze alleen nog te ontdekken. Zullen we dus samen een app bedenken voor uw organisatie? Hiervoor maken we graag vrijblijvend een afspraak met u. U krijgt dan een groeiscan cadeau; die geeft u inzicht in de mogelijkheden van een applicatie binnen uw organisatie én laat u kennismaken met onze aanpak in de vorm van ons strategisch ontwikkelplan.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten