fbpx

Ai: Rotterdam ontdekt patronen

Wiki voor wie wil groeien dankzij slimme data

Bent u toe aan een professionaliseringsslag om uw organisatie te laten groeien? En zit uw bedrijf in Rotterdam of omgeving? Ontdek dan via deze Wiki hoe ai in Rotterdam uw bedrijf een boost geeft. Wees hiermee concurrenten bijvoorbeeld een stap voor of ontdek kansen in de markt die anderen laten liggen.

Wat is ai?

Rotterdamse inzet van kunstmatige intelligentie

Ai staat voor het Engelse artificial intelligence. Kunstmatige intelligentie dus. Het is een manier om via onder mee cijfers (big data) patronen te ontdekken en voorspellingen te doen. Bijvoorbeeld over hoeveel mensen er op een bepaald moment in het ziekenhuis liggen. Of hoeveel voorraad u in bepaalde periodes van het jaar nodig hebt.

ai

Waar zet u het voor in?

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Personeelsplanning (hoeveel mensen op welke dagen of tijden nodig)
 • Voorraadbeheer (hoeveel voorraad nodig voor u nieuwe handel moet bestellen)
 • Ziekenhuisbeheer (hoeveel IC-bedden nodig in bijvoorbeeld coronatijd)
 • Takelinzet (hoeveel wegsleepauto’s nodig op de weg)

Wat is hiervoor nodig?

Het belangrijkste ingrediënt om (big) data slim in te zetten? Software op maat. In veel bedrijven bestaat er genoeg software, maar staan veel programma’s op zichzelf. Of ze zitten wel in hetzelfde softwarepakket, maar iedereen gebruikt slechts zijn eigen stukje: van hr tot magazijn. De truc zit in het slim verbinden van de gegevens met elkaar. Vaak kan dat via een zogeheten API, een koppeling tussen bestaande softwareprogramma’s.

Als u de zelflerende software vervolgens loslaat op de schat aan data, gaat u de patronen zien. En kunt u de computer op basis hiervan zelfs laten adviseren. Bijvoorbeeld over wanneer personeelszaken beter meer mankracht kan inzetten. Of wanneer het tijd wordt nieuwe voorraad te bestellen. Of wanneer het kritieke moment in zicht komt dat u in uw ziekenhuis ‘nee’ moet verkopen (of: maatregelen neemt om dat te voorkomen).

Strategisch ontwikkelen met ai

APPelit is strategisch partner voor de ontwikkeling van software op maat. Al jaren werken wij onder meer aan groei voor bedrijven dankzij de inzet van artificial intellice. Onze kennis en ervaring op het gebied van ai zetten we in Rotterdam en de rest van Nederland in. Hiermee gooiden we landelijk al hoge ogen, onder meer in coronatijd.

Voorbeeld van ai in de Randstad en omgeving

Zeker in coronatijd was het superbelangrijk om zicht te houden op het aantal ziekenhuisbedden op de intensive care. Wij hadden dan ook de eer mee te werken aan een applicatie die dit in heel Nederland bijhield. Bekijk hier alle informatie over deze software, in opdracht van het Landelijk Platform Zorgcoördinatie.

Voorbeeld van ai bij gereedschapsplanning

Als klanten hun gereedschap laten slijpen, willen ze precies weten wanneer ze dit gereedschap weer kunnen inzetten. Hiervoor ontwikkelden wij een planningsapp die alle details van de slijporder bij hun leverancier in beeld brengt, 24/7. Voor de leverancier vormt het bovendien een handvat om voorspellingen te doen rondom de productiegroei of –afname. Zo speelt het bedrijf handig in op wat er nodig is. Bekijk de planningsapp.

Zo pakt u het slim aan

Wilt u aan de slag met kunstmatige intelligentie? Ervaar dan hoe we hiervoor een slim ontwikkelplan bedachten. Jarenlange ervaring komt hierin samen en leidt tot een aantal praktische stappen die u succes geven door slimmer te sturen op basis van cijfers. Check hier alle details van het bewezen succesvolle ontwikkelplan.

AI rotterdam

Meer weten over ai voor Rotterdam?

We komen graag naar u toe

Ontdek vrijblijvend meer over de mogelijkheden van ai in Rotterdam en omgeving. We bezoeken we u graag. Laat hiervoor uw contactgegevens achter, dan ontvangt u binnen 24 uur een datum voor een vrijblijvende kennismaking.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader